Zmena kapacity HDD
Môj 250 GB HDD od Seagate z ničoho nič zmenil kapacitu na 128 GB.Dokonca aj v BIOS-e ho detekuje ako 128 GB.Vo windowse sa dá naformátovať len na túto kapacitu,ale pod linuxom ho vidím ako 250GB.Poradíte?
O jakou sestavu (a disk) se jedná? Tohle mi přijde jako omezení kapacity u starších PC, ale nepamatuju si detaily a nemám čas to teď dohledávat.
Rozhodne to nieje obmedzenie starsieho pc.Písal som že sa to stalo z nicoho nic,čiže predtým isiel normalne.
[quote=orgi;447980]Rozhodne to nieje obmedzenie starsieho pc.Písal som že sa to stalo z nicoho nic,čiže predtým isiel normalne.[/quote]
A co jsi delal naposledy pred tim, nez se ti zmensil? Instalace nejakeho HW/SW?
Stahni si od Seagate Seatools /radeji pro DOS/ a tam je polozka Set capacity...
A co jsi delal naposledy pred tim, nez se ti zmensil? Instalace nejakeho HW/SW?
Stahni si od Seagate Seatools /radeji pro DOS/ a tam je polozka Set capacity...
[quote=zsdx;447987]A co jsi delal naposledy pred tim, nez se ti zmensil? Instalace nejakeho HW/SW?
Stahni si od Seagate Seatools /radeji pro DOS/ a tam je polozka Set capacity...[/quote]
Dík vyskúšam.....
No v každom prípade som ho skúšal vo viacerých počítačoch s rovnakým efektom,len ma zaráža,že ho linux nájde celý.....dokonca som z neho skopíroval obsah.Ale aj napriek tomu ,že som ho pod ním aj naformátoval ,tak BIOS nájde len 128GB a windows tiež......pôvodne som si myslel ,že odišla jedna platňa,ale to som musel vylúčiť.........možno by pomohlo prepísať MFT ,ale neviem ako na to.....
Stahni si od Seagate Seatools /radeji pro DOS/ a tam je polozka Set capacity...[/quote]
Dík vyskúšam.....
No v každom prípade som ho skúšal vo viacerých počítačoch s rovnakým efektom,len ma zaráža,že ho linux nájde celý.....dokonca som z neho skopíroval obsah.Ale aj napriek tomu ,že som ho pod ním aj naformátoval ,tak BIOS nájde len 128GB a windows tiež......pôvodne som si myslel ,že odišla jedna platňa,ale to som musel vylúčiť.........možno by pomohlo prepísať MFT ,ale neviem ako na to.....
Zostava: MB Gigabyte GA-P55M-UD2,CPU Intel i5 750,Ram 4x2GB Kingston,HDD 2xsata 80GB raid0 + 500,250 GB pata,zdroj 650Corsair....
Jestli to nějak nedo...vil řadič. :notsure Máš aktuální ovladač (1.17.62WHQL)?
[quote=zsdx;447987]A co jsi delal naposledy pred tim, nez se ti zmensil? Instalace nejakeho HW/SW?
Dík za radu,síce mi seatools nepomohli,ale stiahol som si UBCD a je tam fajn nástroj,ktorý mi pomohol.....
Dík za radu,síce mi seatools nepomohli,ale stiahol som si UBCD a je tam fajn nástroj,ktorý mi pomohol.....
[quote=orgi;448538]Dík za radu,síce mi seatools nepomohli,ale stiahol som si UBCD a je tam fajn nástroj,ktorý mi pomohol.....[/quote]
Nebylo by od veci, kdyz uz jsi problem vyresil napsat sem jaky nastroj jsi pouzil a co jsi s nim nastavil - pro dalsi navstevniky se stejnym problemem aby nezustal tenhle thread bez reseni...
Nebylo by od veci, kdyz uz jsi problem vyresil napsat sem jaky nastroj jsi pouzil a co jsi s nim nastavil - pro dalsi navstevniky se stejnym problemem aby nezustal tenhle thread bez reseni...
O.K. použil som Parted magic........je to linuxová distribúcia určená hlavne na prácu s diskami.Našla disk aj so skrytou partíciou(fakt neviem ako sa to stalo,nerobil som s tým diskom nič netradičné),po naformátovaní šlape správne.
Zdravim je dobré že jsi to vyřešil, ale jak se mě zdá tak ti MFT přepsal nějakej škodlivej kód. I toto se může stát, právě naformátování opravilo aji tabulku MFT.
zdravím mám podobný problém při parametry:intel dual core e4500. Mb Msi p965 neon2. BIOS ami. gk nvidia 8400gs. Os win. xp. hd_ Disková jednotka Seagate ST340014A SCSI Disk Device (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) (TEN JE OK) a druhý Disková jednotka MAXTOR 6L040J2 SCSI Disk Device (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) v tento počítač mi ukazuje že má jen 9,75gb při formátování vyjede tabulka s Systém windows nemůže tuto jednotku naformátovat. ukončete všechny diskové nástroje a jiné programy používající tuto jednotku a ověřte není_li , v jiném okně zobrazen obsah této jednotky:::: Absolutně jsem na to nepřišel. co stím?