Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Záhadné prodloužení nahrávky

Bukanýr (7)|26.4.2011 20:21
Zdravim,

upravoval jsem jednu nahrávku v Sound Forge Pro 10, jenom jsem tam zvýšil hlasitost a pak, když jsem to ukládal, tak se to snažil uložit v co nejvyšší kvalitě.

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

V týhle oblasti si nebudu hrát na fundovanýho, ale jak je sakra možný, že z nahrávky, co má 2:45:22s, se mi vytvořila nahrávka, co má 4:58:50s? Koukal jsem na to, jestli se třeba náhodou nezpomalilo přehrávání, ale ne. Nevim proč, protože jsem to neposlouchal celý, ale je to nějak divně dvakrát delší. Vim, že třeba MP3 oproti FLACu je ořezaný, ale že by to způsobilo 2x delší nahrávku? Znamená to, že z nějaký nahrávky můžu dostat "tajný" nebo "skrytý" části?

Teď jsem zjistil, že ve vlastnostech mám 160kbps, WMP mi ukazuje 91kbps ... V GoldWave (taktéž na úpravu audia) to má 192kbps a 2:45:22s.

V AVS přehrávači cca 3h40min.

Chtěl jsem to vyřešit nově, v jinym programu a jak se zdá, tak zvýšení hlasitosti má za následek prodloužení nahrávky?
looplo (128)|27.4.2011 16:03
No, zrovna prvni vec co bych udelal je ze bych tu nahravku celou projel... uz jen ze zvedevosti co je v tech dalsich dvou hodinach
zsdx (2098)|27.4.2011 16:11
[quote=looplo;448167]No, zrovna prvni vec co bych udelal je ze bych tu nahravku celou projel... uz jen ze zvedevosti co je v tech dalsich dvou hodinach[/quote]

Ja bych zvedavy nebyl :) podle vseho to zapsalo blbe hlavicku hudebniho souboru (viz. ruzne bitrate a delky v ruznych prehravacich). Co velikost souboru - ta se taky odpovidajicim zpusobem lisi?
Bukanýr (7)|29.4.2011 16:34
Tak já to budu muset tak či tak celý project, protože to potřebuju do detailu zapsat. Ale chtěl jsem vědět, proč tomu tak je, abych se zbytečně nepatlal s jednou verzí a pak zjistil, že jsem něco udělal špatně (musim to tak či tak zesílit, jelikož je to dost potichu).

Velikost mezi jednotlivejma souborama je 75,7MB ku 197MB.