Původně odesláno od
arkij
Pokud by jsi posuzoval kartu jen z hlediska využití toho CADu tak Tě mohu ujistit, že já zhruba v tomto vytížení jak popisuješ, běhám v pohodě na ATI Radeon HD 5550 s pasivem a nemám s tím nejmenší problém. Monitor už mám letitý SAMSUNG SyncMaster 245B, vyhovuje mi, že je 16:10 (1920x1200), na barevnou věrnost se u CADu moc nehraje.
Používaný SW: AutoCad LT 2011 + Cadcon, starý 3D Viz ještě verze 3 a občasné fotky upravuju v Corel Photo Paint a pro střih HD videa Edius.
Optimální na CAD bývaly karty Matrox, který jsem léta používal. Poslední z nich jsem měl Matrox P690 PCIe x16, teď ji má kolega a běhá na dvou monitorech v pohodě, na CAD bez problémů, bohužel mi nevyhovovala pro střih videa, protože na ni neudělali ovladač s možností fulscreen výstupu na druhý monitor (TV), jak bývalo dříve jejich dobrým zvykem, tak jsem pak zkoušel ASUS GeForce 250GTS, ta mi ale snad upíjela i kafe vedle PC, jakou měla spotřebu a děsně hučela ventilátorem, tak jsem vzal tu ATI s pasivem a ta moje potřeby zcela splňuje (hry vůbec nahraju).
Čili pro CAD a běžnej monitor Ti stačí něco daleko levnějšího, limity jsou spíše ve vazbě na ten monitor EIZO (pro CAD skoro nadbytečnej) a ve vazbě na to, co jiné se na PC bude ještě dělat.