Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Grafická karta pro CAD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    13

    Ahoj, dostal jsem za úkol od zadavatele sestrojit mašinu, na které se bude primárně používat AutoCAD (Photoshop CS4/5 úpravy fotografií jedna má až 25MB a z Autocadu prakticky cokoli z tohoto balíku http://www.autodesk.cz/adsk/servlet/...663&id=6907613 jedná se z 80% o projektování ve 2D a z 20% o architekturu 2D + 3D + vizualizace do terénu a výplně ploch ve 3D . Nic mimořádného - žádné animace ani pohyb statické 2D a 3D objekty včetně výplní.) . na začátku jsem dostal jedinou komponentu se kterou musím do sestavy počítat a na které si zadavatel stojí a to je monitor firmy Eizo ( http://www.eizo.cz/monitory/graficke...7/SX2762W.html) ) v celém počítači bych neviděl problém použil bych Intel I7 + 12 Gb rychlých ramek, to tu teď není podstatné, ale řeším Grafickou kartu kterou bych do PC vložil, aby mi podporovala zmíněné programy a hlavně využila tento monitor. spíš se zajímám o herní PC takže bych výkonostně vybral AMD 6970 (2GB) která by měla parametrama stačit, ale jelikož neznám AutoCAD tak do hloubky tak nwm co nejvíc potřebuje a popřípadě jestli není tento monitor naprosto přemrštěný a nemám se pokusit mu ho vymluvit s nějakým odůvodněním. takže bych potřeboval pokud by mi někdo poradil jakou grafickou kartu by se dalo lépe použít právě na tyto programy a vytknout mi popřípadně nějaké ostatní kroky. *přesněji jestli nevolím AMD špatně, a jestli nemám použít přímo grafiku Nvidia Qautro třeba Fx 1800, která se mi ale zdá cena/výkon naprosto nepřijatelná, ale nwm jestli není rozdíl v barvách , nebo v něčem jiném Předem díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Zdravím, z 3D programů mám zkušenosti jenom s Invertorem a tam je rozdíl mezi Nvidia Qautro a herní grafikou s podobným teoretickým výkonem propastný ve prospěch Qautra. A když vidím kolik se vrazí jenom do monitoru, tak bych to viděl na HP Quadro 4000 2GB DDR5 http://www.alfacomp.cz/php/product.p...507K0BX4ZO132M
    Ale záleží jak velké budou ty 3d sestavy, na menší sestavy je tak drahé Quatro zbytečné.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    Zdravím, z 3D programů mám zkušenosti jenom s Invertorem a tam je rozdíl mezi Nvidia Qautro a herní grafikou s podobným teoretickým výkonem propastný ve prospěch Qautra. A když vidím kolik se vrazí jenom do monitoru, tak bych to viděl na HP Quadro 4000 2GB DDR5 http://www.alfacomp.cz/php/product.p...507K0BX4ZO132M
    Ale záleží jak velké budou ty 3d sestavy, na menší sestavy je tak drahé Quatro zbytečné.
    Já osobně si myslim že 3D aplikace se budou používat jen velmi zřídka, a není to podle mě primární, a nevím jestli bude výkon o to znatelnější , když srovnám herní grafiku za 10tisíc a grafiku Quatro 4000 za 17 tisíc ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Herní grafika v ceně 10000Kč do pracovního PC mi přijde nesmyslná. Buď nějakou levnou s tím, že všechno bude počítat procesor a nebo už rovnou Quadro, jsou i levnější modely než Quatro 4000 za 17000Kč.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,119

    Znatelne vyssi vykon Quader v techto programech je dan odlisnym naladenim BIOSu a zejmena ovladaci. A rozdil v cene? Certifikace pro programy v cene desetitisicu nejsou zdarma, jsou pouzivany kvalitnejsi jadra (a mozna i dalsi veci vc. PCB), ...

    Dtto pro FireGL od AMD
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    13

    Ok, takže si myslíte že třeba HP NVIDIA Quadro 2000 1GB, PCI-E by byla použitelná s touto sestavou ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    HP NVIDIA Quadro 2000 1GB by mohla bý vpoho a to i přes to, že je to upravená GTS 450, která stojí pětinu! Bohužel nvidia v tomto segmentu nemá pořádnou konkurenci, tak zákazníky zdírá z kůže...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od Fundel Zobrazit příspěvek
    A..... na které se bude primárně používat AutoCAD .... jedná se z 80% o projektování ve 2D a z 20% o architekturu 2D + 3D + vizualizace do terénu a výplně ploch ve 3D . Nic mimořádného - žádné animace ani pohyb statické 2D a 3D objekty včetně výplní....
    Pokud by jsi posuzoval kartu jen z hlediska využití toho CADu tak Tě mohu ujistit, že já zhruba v tomto vytížení jak popisuješ, běhám v pohodě na ATI Radeon HD 5550 s pasivem a nemám s tím nejmenší problém. Monitor už mám letitý SAMSUNG SyncMaster 245B, vyhovuje mi, že je 16:10 (1920x1200), na barevnou věrnost se u CADu moc nehraje.

    Používaný SW: AutoCad LT 2011 + Cadcon, starý 3D Viz ještě verze 3 a občasné fotky upravuju v Corel Photo Paint a pro střih HD videa Edius.

    Optimální na CAD bývaly karty Matrox, který jsem léta používal. Poslední z nich jsem měl Matrox P690 PCIe x16, teď ji má kolega a běhá na dvou monitorech v pohodě, na CAD bez problémů, bohužel mi nevyhovovala pro střih videa, protože na ni neudělali ovladač s možností fulscreen výstupu na druhý monitor (TV), jak bývalo dříve jejich dobrým zvykem, tak jsem pak zkoušel ASUS GeForce 250GTS, ta mi ale snad upíjela i kafe vedle PC, jakou měla spotřebu a děsně hučela ventilátorem, tak jsem vzal tu ATI s pasivem a ta moje potřeby zcela splňuje (hry vůbec nahraju).

    Čili pro CAD a běžnej monitor Ti stačí něco daleko levnějšího, limity jsou spíše ve vazbě na ten monitor EIZO (pro CAD skoro nadbytečnej) a ve vazbě na to, co jiné se na PC bude ještě dělat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    103

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    HP NVIDIA Quadro 2000 1GB by mohla bý vpoho a to i přes to, že je to upravená GTS 450, která stojí pětinu! Bohužel nvidia v tomto segmentu nemá pořádnou konkurenci, tak zákazníky zdírá z kůže...
    AMD má také svou odnož pracovních karet a mají příponu FirePro
    http://www.softcom.cz/kategorie/graf...-cipu/firepro/
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od arkij Zobrazit příspěvek
    Pokud by jsi posuzoval kartu jen z hlediska využití toho CADu tak Tě mohu ujistit, že já zhruba v tomto vytížení jak popisuješ, běhám v pohodě na ATI Radeon HD 5550 s pasivem a nemám s tím nejmenší problém. Monitor už mám letitý SAMSUNG SyncMaster 245B, vyhovuje mi, že je 16:10 (1920x1200), na barevnou věrnost se u CADu moc nehraje.

    Používaný SW: AutoCad LT 2011 + Cadcon, starý 3D Viz ještě verze 3 a občasné fotky upravuju v Corel Photo Paint a pro střih HD videa Edius.

    Optimální na CAD bývaly karty Matrox, který jsem léta používal. Poslední z nich jsem měl Matrox P690 PCIe x16, teď ji má kolega a běhá na dvou monitorech v pohodě, na CAD bez problémů, bohužel mi nevyhovovala pro střih videa, protože na ni neudělali ovladač s možností fulscreen výstupu na druhý monitor (TV), jak bývalo dříve jejich dobrým zvykem, tak jsem pak zkoušel ASUS GeForce 250GTS, ta mi ale snad upíjela i kafe vedle PC, jakou měla spotřebu a děsně hučela ventilátorem, tak jsem vzal tu ATI s pasivem a ta moje potřeby zcela splňuje (hry vůbec nahraju).

    Čili pro CAD a běžnej monitor Ti stačí něco daleko levnějšího, limity jsou spíše ve vazbě na ten monitor EIZO (pro CAD skoro nadbytečnej) a ve vazbě na to, co jiné se na PC bude ještě dělat.
    OK díky moc ... já si myslim že tento PC bude pouze na práci, žádné hry se na tom hrát nebudou.. maximálně občas nějaký obyč hry co já vím TDU atd... maximálně... já osobně si myslím že tento monitor je spíše vhodný např na grafiku jako samotnou nebo na střih videa, a za tyto peníze bych si pořídil raději 3x 24" monitor a měl bych u toho 3 monitory.. jaký na to máte názor ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Pokud tě nezajímá věrnost barevného podání, tak to Eizo je celkem zbytečné. Ale při úpravě fotek je právě to barevné podání důležité! Na práci v CADu považuju už v dnešní době 2 monitory za standard - 1 na CAD a druhý na exel, výpočetní programy atd... Takže spíše než 3 levné monitory, tak vem to Eizo a k tomu jeden jiný levný motor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    .... Na práci v CADu považuju už v dnešní době 2 monitory za standard - 1 na CAD a druhý na exel, výpočetní programy atd...
    Naprostý souhlas, na firmě máme všechna CAD pracoviště dvoumonitorová, protože mimo samotné kreslení potřebuje člověk současně třeba nahlížet do fotek, hledat informace na netu, provádět nějaké výpočty, za současného nahlížení do výkresu psát zprávy, vidět dva výkresy zaráz apod. Výrazně to urychluje práci.

    Mám se nejvíce osvědčilo, mít oba monitory stejně velké 16:10 (ne "nudle" 16:9) a se stejným rozlišením, neboť člověk neustále kmitá očima z jednoho monitoru na druhý a oči to lépe zvládají. Je to ale na zvyku.

    Základem pro výběr monitoru pro CAD byla, je a bude vždy velikost bodu, u LCD současně korespondující s rozlišením - na 24" s rozlišením 1920x1200 jsou čáry víceméně kontinuální, ne "kostrbaté", případný větší monitor by musel mít i větší rozlišení aby zůstal malý bod.

    Kdysi jsem zkoušel 26" ale s rozlišením 1920x1200 a na tom se nedalo dělat. Při běžné pozorovací vzdálenosti byly mírně vychýlené čáry od horizontu nebo vertikály uskákané tak, že se těžko uchopovaly.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od arkij Zobrazit příspěvek
    Naprostý souhlas, na firmě máme všechna CAD pracoviště dvoumonitorová, protože mimo samotné kreslení potřebuje člověk současně třeba nahlížet do fotek, hledat informace na netu, provádět nějaké výpočty, za současného nahlížení do výkresu psát zprávy, vidět dva výkresy zaráz apod. Výrazně to urychluje práci.

    Mám se nejvíce osvědčilo, mít oba monitory stejně velké 16:10 (ne "nudle" 16:9) a se stejným rozlišením, neboť člověk neustále kmitá očima z jednoho monitoru na druhý a oči to lépe zvládají. Je to ale na zvyku.

    Základem pro výběr monitoru pro CAD byla, je a bude vždy velikost bodu, u LCD současně korespondující s rozlišením - na 24" s rozlišením 1920x1200 jsou čáry víceméně kontinuální, ne "kostrbaté", případný větší monitor by musel mít i větší rozlišení aby zůstal malý bod.

    Kdysi jsem zkoušel 26" ale s rozlišením 1920x1200 a na tom se nedalo dělat. Při běžné pozorovací vzdálenosti byly mírně vychýlené čáry od horizontu nebo vertikály uskákané tak, že se těžko uchopovaly.
    Ok, takže díky moc za pomoc, já se zítra o čarodkách s tím známým uvidím a ještě to s ním rozeberu, dám mu přečíst všechny rady a uvidíme jak to dopadne zatím eště jednou díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od Fundel Zobrazit příspěvek
    Ok, takže díky moc za pomoc, já se zítra o čarodkách s tím známým uvidím a ještě to s ním rozeberu, dám mu přečíst všechny rady a uvidíme jak to dopadne zatím eště jednou díky.
    Tak už jsme se domluvili na sestavě : MSI Big Bang-XPower, Intel Core i7-960, Kingston HyperX XMP 12GB (3x4GB) DDR3 1600, OCZ Vertex 2 - 80GB, Noctua NH-U12P SE2, WD AV-GP DS - 500GB, HP ATI FirePro V5800 1GB, PCI-E, a přemýšlým kolika W zdroj bych měl použít. Přemýšlel jsem o 850W ale když jsem viděl že grafika žere jenom 75W tak jsem si řekl že by skoro stačila 550 maximálně 650W ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Pokud se nebude pořádně přetaktovávat, tak v klidu slušnej 400W zdroj. Když budeš chtít utrácet, tak Seasonic X-560.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední