Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Obnova ikony Plocha na hlavním panelu

wendy271 (30)|1.5.2011 11:05
Byl jsem přizván k obnově souborů po údajně několikerém výpadku el.proudu při nedávných bouřkách.
Na předvedeném PC s WinXP, SP3 skutečně v Documents and Settings chyběl adresář "Zdeněk", kde byly všechny texty, fotky, videa, hudba uložené uživatelem téhož jména.
V koši adresář toho jména, ani tisíce fotek či hudební soubory nebyly, takže nastoupil program Recover My Files a ten po hodině běhu vypsal všechny nalezené smazané adresáře. Selektivní obnova nalezených souborů ukládaných na druhý disk už netrvala tak dlouho.

To bylo napsáno úvodem, aby bylo zřejmé, že se na uvedeném PC něco stalo. Jestli to bylo chybným postupem majitele po restartu PC po bouřce jsem nezkoumal. Zmizelé soubory jsem mu obnovil.

ALE - ve spodní liště (Hlavní panel) chybí v sekci "panel rychlého spuštění" ikona pro Plochu.
Nevím, jak ji tam dostat.
Sám už asi třetím rokem (od uvolněné existence Win7) OS WinXP nepoužívám, takže nemohu na svém PC
zkoušet, kde se ikona Plocha nachází.
Procházel jsem toto fórum, vyhledávání s klíčovými slovy Plocha, Ikona, Hlavní panel mi nic neposkytlo.
Takže proto otvírám nové téma.
Čekám na vaše reakce. V týdnu bych mohl na "potrefeném PC" aplikovat vaše návrhy.
(Oprava či reinstalace OS nepřipadá do úvahy, nemám instalační CD).
r34ktor (7477)|1.5.2011 11:25
Postup znovuvytvoření ikony Plocha

Otevři Poznámkový blok a vlož do něj následující text:

[code][Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop[/code]

Ulož soubor jako "Zobrazit plochu.scf" (včetně uvozovek!) na plochu, a poté ho tažením přesuň do panelu rychlého spuštění.
kozan (2)|1.5.2011 11:26
wendy271 (30)|1.5.2011 12:07
Výborně, oba odkazy jsou rovnocenné.
Obsah si vytisknu, třeba jej někdy budu ještě někdy pro někoho potřebovat.
Ten soubor si připravím u sebe ještě dnes, uložím na fleshku a zajdu s ním k postiženému PC.
Děkuji za promptní reakce, přeji dobrou chuť k prvomájovému obědu.

PS:
Byly doby, že termín "prvomájový oběd" byl pro mnohé nonsens. Oběd byl obětován vyšším zájmům.
V polední čas se stávalo na náměstích před tribunami a poslouchaly se projevy tajemníků, dělnických předáků, pionýrů a zástupců spřátelených vojsk. Pak následovala kolona alegorických vozů, ve větších městech i přehlídka vojsk.
wendy271 (30)|1.5.2011 13:16
Mimo uzavřené téma bych měl jeden malý problém, s kterým se na vás s důvěrou obracím.
Ve Win7 bych chtěl změnit barvu hlavního panelu v dolní části monitoru.
Po nějaké "optimalizaci", kterou jsem dovolil provést programu TuneUp 2011,
se barva z obvykle modré změnila na bílou (= slonová kost) a často splývá s barvou otevřeného okna.
Jak se barva hlavního panelu nechá vrátit zpět ???
kevin00 (10238)|1.5.2011 13:36
Jestli se nepletu je to tam nějak takto: na ploše klikni pravým myšítkem, vyber Přizpůsobit, poté Motiv a Barva oken. Jsem ve Vistách a nemám momentálně W7 po ruce, tak je to z hlavy, může se tedy trochu lišit.
hugostieglitz (907)|1.5.2011 16:52
[quote=wendy271;448884]Mimo uzavřené téma bych měl jeden malý problém, s kterým se na vás s důvěrou obracím.
Ve Win7 bych chtěl změnit barvu hlavního panelu v dolní části monitoru.
Po nějaké "optimalizaci", kterou jsem dovolil provést programu TuneUp 2011,
se barva z obvykle modré změnila na bílou (= slonová kost) a často splývá s barvou otevřeného okna.
Jak se barva hlavního panelu nechá vrátit zpět ???[/quote]

1.-opět pomocí tune up
2.-odinstalováním tune up což doporučuji neumí nic co by neuměl samotný OS a zbytečně užírá výkon nehledě na to že může v rukou nezkušených napáchat více škody než užitku např.automatickým vypínáním systémových služeb atd.
wendy271 (30)|2.5.2011 22:58
Pro změnu barvy hlavního panelu platil postup podle "kevin00".
Budu zkoušet i různé barvy než je originální "břidlice" s průsvitem.

TuneUp jsem aspoň nemusel odinstalovávat. Docela se mi líbí.

Co se týká jeho účelnosti a pochyb znalců PC systémů nad funkcemi
obdobných programů pro "čištění" a "tvíkování" OS neumím posoudit.
Líbí se mi, že občas "něco" najdou, pak to něco "umí" odstranit a uživateli přinést
pocit, že si OS udržují v dobré zdravotní kondici.
Nakolik je to vše jen mam a klam, co už s tím nadělám ???
kevin00 (10238)|2.5.2011 23:14
IMHO pokud není uživatel úplné "kopyto" a přečte si řádně co daná funkce dělá, pokud neví či si není jistý dohledá na netu "co se vlastně pak stane" nemusí se tolik bát. Samozřejmostí je, že když nevím co přesně dělám, provedu zálohu registrů/bod obnovy a hlavně dělám pouze 1 změnu a ne 7 změn najednou :)