Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: jak na nastavení switche jako routeru

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    322

    chci resp. potřebuji koupit router á 16 portů

    a protože se takový v podstatě nedělá jsem nucen koupit switch

    jenže switch není router ... postrátá tzv konektor pro WAN

    pomožte mi jak nastavit switch tak aby fungoval jako router

    nebo co bude nutné nastavit na klientovi

    PS: po hledání na google jsem to vzdal, protože hledám switch like router a dostávám router like siwtch (přesný opak)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Prostě koupíš čtyřportový router a k tomu dva osmiportové switche (nebo jeden šestnáctiportový). Nechápu, co řešíš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Citace Původně odesláno od petr.svec Zobrazit příspěvek
    a protože se takový v podstatě nedělá jsem nucen koupit switch
    Máš třeba tady http://www.suntech.cz/produkt/113104...N-Firewall.htm

    ale jinak přesně tak jak píše r34ktor. Neřeš hovadiny a udělej to jak píše on.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    322

    nezdá se mi, že řeším kraviny... switch jsem ještě neměl takže nemůžu poudit

    ale nezdá se mi to, že do switche zastrkám WAN, CLIENT 1 - 15

    a oni ti klienti všichně NĚJAK POZNANAJÍ SMĚROVNÁNÍ SÍTĚ... KDE JE ZAPOJENÁ TA WAN a přes koho se tedy bude chodit do internetu

    stejně jako jdestli IP adresu pro WAN kabel bude přidělovat switch nebo nadřazený router
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    74

    Switch nejde nastavit jako router, protože je prostě určen k něčemu jinému. Switch ti "pouze propojí" jednotlivé prvky sítě (PC, NTB, tiskárny...). Router slouží k propojení 2 sítí - klasický router má pouze 2 síťové porty (pro vnitřní a vnější síť), to že máš např. router se čtyřma portama znamená v podstatě to že na jeho vnitřní síť je připojen 5-ti portový switch (1 port na spojení s routerem a 4 na zařízení).

    Takže nejjednodušší to máš udělat tak, že použiješ libovolný router (1 nebo 4 portový, atp.) a jeden z jeho výstupů propojíš se switchem a k němu můžeš připojovat zařízení, případně těch switchů můžeš propojit i víc (podle potřeby).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    ako vraví mikeb
    Switch sa ako router nastavit neda, ... jedna sa o zariadenie pracujuce na 2 vrstve OSI modelu, kdezto router funguje na 3. vrstve.

    Jedine riesenie je router + switch
    zapojenie je potom nasledovne:

    ISP <---- (WAN) ----> RTR <---(LAN)---> SWITCH <---E (PC 1 - 15)

    vsetky pocitace na switchi maju adresu z jednej podsiete (rovnakej na akej je aj LAN port routra)
    adresy moze cez DHCP pridelovat router, alebo ich klienti maju pevne nastavene,
    bezny SOHO switch DHCP nevie taketo moznosti maju len switche vyssej kategorie ako rackove riesenia CISCO Catalyst 35xx,37xx pripadne podobne manazovatelne switche inych spolocnosti ...

    Este snad doplnim, ze pokial budes kupovat kvalitnejsi router, ktory podporuje subrozhrania, tak vsetky PC nemusia byt v jednej podsieti ... ale nieco mi vravi ze nieco take nie je potrebne
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nastavení sítě, routeru
    Od Grander v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-05-2013, 14:43
  2. domácí síť- nastavení routeru
    Od nettopejr v sekci Sítě
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 13-02-2013, 19:31
  3. Sítě: Zapojení routeru jako bridge
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-10-2009, 20:21
  4. výběr switche/routeru
    Od Dwarfosaurus v sekci Sítě
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 08-01-2009, 22:02
  5. Nastavení routeru
    Od Ragnar v sekci Sítě
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 04-09-2008, 21:28