Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Kamerový systém na internet

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    21

    Cau,
    jeden chlap po mně chce nastavit kamerový systém ve své firmě, aby se prostě doma nebo na mobilu mohl kouknout co dělají jeho zaměstnanci. Pokoušel jsme se sehnat co to je za kamerový systém a je to prej nějaká čína, co už má 4 roky. Jde o to, že mi to nejde nastavit.

    Kamerový systém mám napojený na TP-Link se statickou IP adresou, ten jde samozřejmě na internet k němu jsou připojený další 2 počítače. Jde o to, že mi neposkytne DNS adresu.
    Uvedu příklad:

    Na počítači jsou např. adresy:
    IP: 192.168.84.2
    Gateway: 192.168.84.15
    Maska: 255.255.255.0

    A v nastavení toho systému jsem vybral Statickou IP adresu a zadávám
    IP: 192.168.84.15
    Gateway:192.168.84.15
    Maska: 255.255.255.0
    DNS: to jsem skoušel vynecha a nebo jsem tam dal DNS server z PC, ale stejen mi to dalo 0.0.0.0

    DDNS
    User, PW
    URL: stranka
    DDNS hostname: 3332.org, nebo NO-IP.com

    Potom jeste User a PW k prihlaseni k tomu systemu
    Potvrdim, uloží se to a DNS pořád na 0.0.0.0 a nejde to ani pignout nic...

    Takže bych se chtěl zeptat. Mám spravně nastavení? DNS adresu by mi to mělo propůjčit, nebo tam mám něco zadat? Neblokuje to třeba FW v tom TP-Linku nebo porty, nebo FW v tom přístroji? NEzná někdo taky tenhle noname přístorj (jednoduchý modrý menu jak nejaky DOS, cerna krabicka)?
    Nějaké další rady?
    Jde to napojit také přes PPPoE, DHCP ale to neumim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Victus Zobrazit příspěvek
    A v nastavení toho systému jsem vybral Statickou IP adresu a zadávám
    IP: 192.168.84.15
    Gateway:192.168.84.15
    Maska: 255.255.255.0
    DNS: to jsem skoušel vynecha a nebo jsem tam dal DNS server z PC, ale stejen mi to dalo 0.0.0.0
    v prvom rade tam máš chybu, nemozes na zariadeni nastavit IP rovnaku ako ma brána
    každé zariadenie v sieti musí mať svoju unikátnu IP adresu, aby nedochádzalo ku konfliktom

    oprav to a zrozumiteľnejšie popíš zapojenie počítačov a kamerového systému, prípadne zisti jeho presný typ

    ideálne by bolo nakresliť schému siete spolu s IP adresami, u routeru IP adresy na WAN aj LAN rozhraní
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    21

    Jo jasně, to já jen napsal a nekontroloval. Tady šlo o to, jestli má být brána stejná jako na počítači.

    Zjistit typ toho systému bude problém, protože tam vůbec nic není. Prostě černá krabička která vypadá jak nějaký DVD recorder, žádný jméno žádný číslo. Je na ni normálně napojena myš k ovládání, systém tam taky neni popsaný - jen nějaký číslo verze. Ovládá se to tak, že se na začátku přihlásíš a jakoby odemknou se ti pasivný tlačítka na tý tabulce, kde je první tlačítko prave Log in/Log out, menu je pořád modrý.
    Zapojení je normálně přes LAN kabel do switche TP-Linku, kde je také napojena sítová tiskárna a počítače.

    Zítra tam jdu, tak se pokusim zjistit více info, taky musim sehnat od providera přihlašovaci údaje do toho TP-Linku. Kdybys měl nějaké nápady, všechno je vítaný, problém je, že to je německá firma takže je horší domluva tou tatarskou nemcinou. :-D

    EDIT: Tak jsme našel aspon ten vzhled toho nastavení, tkaže ot bude nějaký ten DVR
    Naposledy upraveno uživatelem Victus: 03-05-2011 v 17:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Citace Původně odesláno od Victus Zobrazit příspěvek
    Zapojení je normálně přes LAN kabel do switche TP-Linku, kde je také napojena sítová tiskárna a počítače.

    Zítra tam jdu, tak se pokusim zjistit více info, taky musim sehnat od providera přihlašovaci údaje do toho TP-Linku.
    Ty pocitace a tiskarna maji statickou adresu nebo ji maji pridelovanou tim TP-Linkem?

    A ted se na video diva jak - primo na pripojenem monitoru?

    Udaje si sezen, budes je potrebovat na provedeni port-forwardingu a na zjisteni stavu/prenastaveni DHCP. Jinak ten kamerac nepotrebuje DNS, pokud se budes pouze divat a on sam nebude neco posilat (napr. emaily s varovanim).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    21

    Počital jsem s tim, že ji maji statickou, ale řadši se zítra kouknu.

    Ano, přímo připojený monitor.

    Pro údaje si dojdu zítra, zkoontorluju také defaultní porty. No na kameru se chce dívat prostě jakoby odkudkoliv, jelikož je to německo-česká firma. Tak aby měl přístup ze sítě internet jak z německa, tak z česka prostě přes internet.

    Taky nejspíš buud muset vytvořit účet na NO-IP.com ale je tam na nabídku 3322.com, FreeDNS a jiné. Tam také musím vytvářet účty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Victus Zobrazit příspěvek
    Taky nejspíš buud muset vytvořit účet na NO-IP.com ale je tam na nabídku 3322.com, FreeDNS a jiné. Tam také musím vytvářet účty?
    Stačí vytvoriť jeden. Ale ak majú pevnú verejnú IP, tak nepotrebuješ vytvárať nič.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Stačí vytvoriť jeden. Ale ak majú pevnú verejnú IP, tak nepotrebuješ vytvárať nič.
    Jasně, ale jako myslim, jestli třeba 3322.org není třeba lepší alternativa, nebo jestli tam stačí jen nějaká rychloregistrace.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Neviem, ja používam dyndns.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    21

    Ok, ještě mi neni jasný... Ten DVR systém musí mít v sobě toho klienta nainstalovanýho např. ten NO-IP Duc že? Protože ono to směruje IP adresu toho přístroje, takže kdybych chtěl třeba zveřejnit P adresu a ten client (NO-IP Duc) by běžel na počítač, tak se zase k tomu DVR nedostanu, ale nasměruje mě to na ten počítač. Uvažuju správně?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Citace Původně odesláno od Victus Zobrazit příspěvek
    Uvažuju správně?
    Spatne. Ty kamery jsou videt pres prohlizec po zadani jejich IP adresy. Ty pouze presmerujes port 80 /prip. jiny nakonfigurovany primo v zarizeni/ na TP-Linku, aby sel na kam.system.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    21

    Dobře, takže stejně musí ten NO-IP Duc klient bežet na nějakym z počítaču non-stop. A na ten kamerový sstém se dostanu třeba přes firma.no-ip.org:80 nebo externiIP:80 ? Nebo ten klient běžet nemusí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Psal to Editor i ja
    Pokud zminujes statickou IP adresu hned v prvnim prispevku, dynamicke DNS te nemusi zajimat.
    Dostanes se tam po spravnem zkonfigurovani TP-Linku pres http://externiIP/
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    21

    Takze jsme byl u providera. Rikal, že s poratam nehnu, ale že tam v pátek jedou dělat novou anténu a pevnou IP adresu. Takže mu mám dát vědet jaký porty chci otevřít.
    Takže se ptám, ve videu jsou defaultní porty 67, 68, 80 můžu je použít? Mám mu teda říct, že mají v pátek povolit TCP/UDP 67, 68, 80 pak už jen zadam adresy a mělo by to fungovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Pokiaľ necháš tieto porty (67, 68, 80), tak musíš zmeniť port konfiguračného rozhrania TP-Linku, lebo po presmerovaní portu 80 by si sa už na neho nedostal. Port 80 je defaultný port pre HTTP, pomocou ktorého nastavuješ TP-Link. Ale to by mali technici vedieť a mali by ťa na to upozorniť.

    Alebo možno ti rovno povedia, aby si v kamerovom systéme nastavil namiesto portu 80 napríklad 88.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    21

    Dobře rovnou dneska přenastavim HTTP Port v konfiguraci toho zařízení na 88. Pak dam teda vědět
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Duální síťovka, internet a kamerový systém
    Od xdavidoff11 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-05-2014, 19:47
  2. Kamerový systém
    Od souteh v sekci Sítě
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 21-10-2011, 19:18
  3. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 17-08-2010, 22:12
  4. Windows 7: system
    Od Josifekk01 v sekci OS Windows
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 05-08-2010, 17:52
  5. icq system
    Od imperator21 v sekci Internet
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 24-06-2008, 11:06