Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Předbíhání zvuku před obrazem

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Ahoj. Řeším tento problém že zhruba asi o půl sec. předbíhá obraz se zvukem.Zkusil jsem dost přehrávačů- WMP, VLC, KMP, přeinstalované kodeky. Děla to každý stažený film z netu, a dokonce i ty na druhém HDD, které toto nedělali. Někde jsem se dočetl že to může být i pomalým PC. Neříkám že mám rychlé PC ale filmy to snad ještě přehraje. Díky za jakoukoliv radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Media Player Classic: Pustit, otevřít menu View -> Audio -> Options
    ...a nastavit potřebný delay v milisekundách (plus pozdí, minus předbíhá...)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: MPC_Audio_timeshift.jpg 
Zobrazení: 219 
Velikost: 86.2 KB 
ID: 21509  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Media Player Classic: Pustit, otevřít menu View -> Audio -> Options
    ...a nastavit potřebný delay v milisekundách (plus pozdí, minus předbíhá...)
    Díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    NZ - a pozor, to nastavení je globální, tudíž ti to bude takto upravovat delay vždy u všeho až do další změny...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Ještě dotaz- uloží se to v tom filmu na tvrdo, nebo to budu muset dělat pokaždé znova? A čím je to způsobeno že to dělá i u filmů kde to předtím nikdy nedělalo?
    Naposledy upraveno uživatelem Benbow: 06-05-2011 v 11:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Ne, uloží se to pouze v nastavení playeru. Synchro původního souboru zůstává zachováno. Využívá se to (u mne) především tam, kde přehrávám samostatné streamy video a audio stop v surovém stavu demuxované zvlášť a potřebuji zjistit, jak mám přesně nastavit multiplex. Aby mi to dělalo takto u všech AVsouborů - to už je závada OS a doprasený DirectShow MeritSystem instalací nevhodných kodeků (CodecPacky = fuj!).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Ale snad ze dne na den. Předtím jsem tam kodeky neinstaloval vůbec žádné a šlapalo to. Které kodeky by jste mi doporučil?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Benbow Zobrazit příspěvek
    Ale snad ze dne na den. Předtím jsem tam kodeky neinstaloval vůbec žádné a šlapalo to. Které kodeky by jste mi doporučil?
    Tak za 1) mi nevykej. Kodeky neinstaluji žádné. Instalují se jen ty, které potřebuje k enkodování příslušná používaná aplikace při instalaci. Pro přehrávání přes MPC nepotřebuješ také nic - všechny dekodery a filtry má "v sobě" (Build In), ale to není jediný - ty tebou zmíněné playery to mají také tak.

    Však se podívej po narenderování patřičného videosouboru na graf cesty, přes co (filtry, dekodery) to při přehrávání dekoduje (např. třeba v GSpotu). U tebe si troufnu na blind tipnout, že to mohou dělat ovladače zvukové karty. Ono někdy stačí i nesprávné pořadí při instalaci OS a je na podobné problemy zaděláno...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Tak sorry. Tak ještě zkusím teda ovladače zvukové karty. Jinak už nevím. I když po instalaci OS bylo vše OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Benbow Zobrazit příspěvek
    Tak sorry. Tak ještě zkusím teda ovladače zvukové karty. Jinak už nevím. I když po instalaci OS bylo vše OK.
    No v takovém případě bych jednoduše obnovil z image zálohy stav toho čistého OS po instalaci a byl by pokoj...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. problem s obrazem.
    Od maratkall v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-10-2012, 21:08
  2. Problém s obrazem
    Od DrZelenka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 06-03-2012, 21:28
  3. Problém s obrazem
    Od Benbow v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-09-2011, 14:50
  4. Problémy s obrazem
    Od Tomos28 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 09-03-2011, 15:10
  5. Problém s obrazem
    Od bexxx v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-04-2008, 23:02