Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Nový zdroj - poraďte

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    131

    Ahoj, jsem tu zas.

    Jakobych to posledně tušila

    Dnes mi odešel zdroj (cvaká v něm pěkně rychle, PC se nezapne).

    Mám Zdroj Fortron Blue Storm II 400W/PFC FSP400-60THN/THN-P

    Myslíte, že tenhle bude dobrý? http://www.alza.cz/pocitacovy-zdroj-...650-d83911.htm

    Předem děkuji za odpověď

    Konfigurace:
    CPU Intel Conroe Core2 Duo E6300 1,86GHz/2MB/1066MHz/LGA
    HDD Samsung SpinPoint F3, HD103SJ, SATA II, 32MB - 1TB
    HDD Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB SATA II 16MB
    VGA SAPPHIRE HD 5670, 512MB DDR5 (4000MHz), ATI Radeon HD 5670 (775MHz), PCIe x16, CrossFire, 128bit, DVI, HDMI
    DVD-R/+R LG SuperMulti GSA-H22L OEM DualL.
    DVD -R/+R Asus
    CASE Middletower Thermaltake Aquila VD1000SNA
    Zdroj Fortron Blue Storm II 400W/PFC FSP400-60THN/THN-P
    RAM Corsair 2x2GB DDR2 800 MHz CL5 (VS4GBKIT800D2)
    MB Asus P5P41C
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    250

    byla tam 400W a teď tam cpát 650? zbytečný stovky navíc...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Jelikož má GK požadavek na zdroj min 400W tak bych vzal tento SEASONIC S12II-430 Bronze. Sice to 380 taky utáhne v pohodě, ale mám strach aby se při hraní her z něho nestal vysavač (mluvím z vlastní zkušenosti) Tebou navrhovaný je pro momentální sestavu zbytečně moc předimenzovaný. Pokud ale plánuješ v nejbližší době upgrade komponent s výkonnější grafikou poté bych koupil SEASONIC S12II-520 Bronze
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Souhlasím s robkym, pokud se neplánuje v nejbližší době nějaký upgrade (zde asi jedině celkový).

    EDIT: athens: Na minimální watty udávané výrobcem bych se vůbec nedíval, za jedno je to pro celou sestavu (která může být pokaždé jiná) a za druhé je to napsané kvůli nekvalitním zdrojům typu Eurocase (samozřejmě bych je tam nedával)...ta sestava i v zátěži bude mít skutečně minimální odběr a 380ky bych se nebál (ani s hlukem, který bude podle mě mnohem větší od těch dvou disků)
    Naposledy upraveno uživatelem Jandaskunk: 07-05-2011 v 13:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Taky jsem pro 380, utáhne to levou zadní (ten komp se imho nemá šanci dostat ani přes 150W v naprostém maximu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    131

    Tak jsem dala na Vás. Dnes jsem zdroj nainstalovala (ano, je to tak. Pouze na MB a procesor si netroufnu) a šlape skvěle.

    Děkuji Vám všem moc za pomoc. Moc si toho vážím
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    131

    Ahoj, jsem tu ještě jednou. Mám dotaz... to se mi dělo i se starým zdrojem: počítač poslední dobou kvílí jako meluzína. Zdroj je ok, dokud nezačnu hrát hry atd. Větráky jsem čistila. Ten zvuk vydává zdroj, ale je to dost nepříjemný. Nevíte, jak ten hluk snížit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Koupila tu 380W tedy nový zdroj. Jaký ventilátor jsi čistila - u zdroje? Při běžné práci je ventilátor u zdroje OK a při hraní her se roztočí jak meluzína? Dělá to opravdu zdroj?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Dělá to skutečně zdroj? (uchem ve skříni to nepoznáš)...Nejlépe pokud zdroj dáš ven ze skříně, protože by to mohly být i cívky na grafice (vzhledem k tomu, že to dělá ve hrách).

    Zkus zapnout v ovladačích GK natrvalo VSync (pravym na ikonku catalystů, první "ATI Radeon" - první výstup - , 3D Settings (mám to v angličtině, tak si to stačí jen přeložit ), Vertikální synchronizace (nebo tak nějak) - Vždy zapnuto)

    Pokud to bude dělat i poté a zjistíš, že je to zdrojem, tak bych ho reklamoval (nebo tedy spíše žádal výměnu, hlavně pokud jsi to kupovala přes net a je to míň jak 14 dnů)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    131

    Tak jsem to zkusila a je to o něco lepší. Už to nedělá po tak dlouhou dobu. I když ten zvuk jde ze zdroje, když k němu dám ucho. Ale kvílení už přestalo. Teď jenom jakoby na chvilku trošku píská. Dělal to i ten starý. Ale ten i kvílel. Takže asi to tak má být
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    On to spíš dělá obojí - hlavní zdroj interferuje se zdrojem na grafice.
    Viz:
    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=17659

    Od dob, co sem přešel na PCI-E a Radeon 1950GT, se s tímhle potýkám už pořád. Až na pár výjímek sem už nikdy netrefil nepískající kombinaci grafiky a zdroje v primárním PC. Čest 7900GT a 7950GT, které pískají opravdu nepatrně a starým Fortronům, používaným v nouzi, se kterýma nepíská nic

    Projevuje se to hlavně když grafika produkuje vysoké snímkovací frekvence, proto pomáhá ten v-sync, fps zesynchronizuje s obnovovací frekvencí monitoru (typicky u LCD 60 Hz). Problém s v-syncem ale je, že když počítač nezvládne 60fps, skočí to na další nižší synchronní frekvenci - tj. 30, 20...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Problém s v-syncem ale je, že když počítač nezvládne 60fps, skočí to na další nižší synchronní frekvenci - tj. 30, 20...
    Počkat, jakože ve hrách, když nemá výkon na 60FPS, tak to skočí rovnou na 30??? Podle mě blbost, používám V-Sync a jediný omezení je, že to nejde nad 60FPS, pokud jsou náročnější scény, tak to klesne třeba na 50,40 (a něco mezi), ale ne rovnou na 30 a vůbec ne po desítkách...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Počkat, jakože ve hrách, když nemá výkon na 60FPS, tak to skočí rovnou na 30??? Podle mě blbost, používám V-Sync a jediný omezení je, že to nejde nad 60FPS, pokud jsou náročnější scény, tak to klesne třeba na 50,40 (a něco mezi), ale ne rovnou na 30 a vůbec ne po desítkách...
    To se mi tajky zda divny, pac ja jedu jedinne na VS ON a zadny cely cisla tam nejsou. Proste podle hry a podle sceny, akorat, ze maximal je proste 60fps a vic ani tuk, coz uz je stejne jedno.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Trochu sem studoval jak to teda funguje, a s triple bufferingem by to opravdu mělo být schopné protlačit i jiné fps, způsobem že to běží jakoby 60 a ty chybějící snímky se nahradí zdvojením některých snímků. Nicméně sem to zkoušel na Crysis SP demo, Vertical sync a Triple buffering force on a po vyladění detailů na správnou úroveň bylo fps podle konzolového měřidla 60 nebo 30 (59,x a 29,x). Jinou hru na vyzkoušení momentálně po ruce nemám.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 14-05-2011 v 01:41
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. poradte novy zdroj
    Od john v sekci Zdroje
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 27-09-2013, 11:23
  2. Novy router/AP poradte vyber
    Od Georginek v sekci Sítě
    Reakcí: 67
    Poslední příspěvek: 30-04-2013, 15:22
  3. poraďte nový zdroj
    Od Rypicong v sekci Zdroje
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 16-10-2011, 12:14
  4. Nový počítač rychle, prosím poraďte
    Od Jowi v sekci PC - archiv
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-02-2008, 15:26
  5. Zdroj Poraďte
    Od xSten19 v sekci Zdroje
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 18-07-2007, 19:55