tady je ten ethernet port. uz je vidim
http://www.imagehosting.cz/?v=080520ece.jpg
Jestli jsou, tak vubec nesviti.
tady je ten ethernet port. uz je vidim
http://www.imagehosting.cz/?v=080520ece.jpg
Jestli jsou, tak vubec nesviti.
Ano, to jsou ony. Blikat by měly začít po připojení kabelu.
Ale nesviti ani neblikaji, muze znamenat, ze mam vadnou sitovou kartu ?
Teoreticky ano. Zkoušel jsi propojit PC s notebookem?
Přesně s tímto problémem na modemu D-Link G684-T mám zkušenosti.
Modem několik let fungoval v pořádku, poté začaly problémy s připojením přes LAN. Přes wifi bylo vždy všechno vpohodě. Modem občas odpojil PC úplně, občas jen nedokázal načíst IP z DHCP serveru, občas i šel.
Problém je v modemu respektive v jeho kondenzátorech. Zkus ho otevřít a podívat se které jsou nafouklé. Mi pomohla výměna 100 uF/25V který je navrchu napravo, bohužel nemám foto.
Pro tebe bude lepší řešení asi bude koupě nového modemu![]()
pracuji na tom. Ale nemam krizeny kabel, da se pouzit normalni ethernet kabel co mam k routeru?
@Kunny
viz predchozi odpovedi.
Zkus si zavolat na 800184084,tam jim popiš svůj problém a pošlou Ti novej modem za 1kč.Bude to nejspíš Huawei HG 520i,tady tento:http://www.techzona.cz/koncova_zariz...fe_hg520i.html
Jinak jestli je Tvůj D-Link po záruce je to tím modemem,tohle ty modemy dělají že se tváří připojení OK a nejde komunikace po lan kabelu.
@alliens labs
zkousel jsem ale ten technik mi doporucil az dam svuj com reklamovat, coz jsem neudelal.
@r34ktor
tak jsem postupoval dle navodu pres wifi spojeni tak, ze jsem na ntb i na PC zadal prikaz ipconfig/all z toho jsem ziskal IP adresu. Pak jsem natuknul na notebooku IP adresa meho PC a opacne a fungugoval spojeni. Navic jsou videt pres Sdileni souboru.
Pokud funguje spojení, jsou kabel i síťové karty v pořádku.
Přenastav v PC přidělení IP na automatiku, resetuj router do továrního nastavení (stlačením tlačítka reset na cca 10s), propoj s PC (do zdířky LAN1), a pomocí ipconfig zjisti, zda byla přidělena korektní adresa.
Muze se nastat, ze po resetovani mi nebude fungovat router ? Myslim tim, ze Lan kontrolka nebude blikat a ani wifi nemuzu nastavit, kdyz nejde internet.
Nevím jak to má DIR-655, ale u G684-T s O2 firmwarem bylo po HW resetu Wi-Fi neaktivní, takže primární nastavení muselo být přes kabel.
No prave, DIR-655 se mi vubec nechodilo a mam jen od G684T wifinu, kterou momentalne mi pomuze dostat se k netu, a jestli ani po resetovani routeru nepujde net pres kabelove pripojeni tak jsem v pytli. A tim vysvetluje, ze mne neslo rozchodit DIR-655 ? kdyz mam v poradku sitovou kartu a kabel, ledaze DIR-655 je vadny, coz nemuze byt. Zitra to zkusim u souseda jestli jsou oba da routery v poradku a s tim restovanim tedy pocka.
Naposledy upraveno uživatelem kingcz: 08-05-2011 v 23:39
Mno, teď koukám, že DIR-655 nemá modemovou část. Jako náhrada G684-T fungovat nebude. Potřebuješ nový ADSL router.
??? modemova cast ? dyt je to normalni router. ted mam stocenou hlavu. takze ADSL router nebo ADSL modem neni stejny jako router ? ale ma stejne porty.