Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 36

Téma: Potrebuji pomoc

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    21

    Ahoj,ja jsem tu novy, a potrebuji pomoc.
    Mam stary router od D-Link DSL-G684T, internet mam od O2 a problem je v tom, ze posledni dobu se mi nejde normalne pripojit k netu pres kabl pripojeni, ale nastesti jeste mam wi-fi, kterou jsem nastavoval hned potom jak nam aktivovali net. Vsimnl jsem si toho, ze na routeru nesviti Lan kontrolka, ostatni ano. Nevim, jak muzu tenhle problem resit. Zkusil jsem volat na infolinku pro ADSL zakazniky, ale nepomohlo to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Jak je starý? Podle mé zkušenosti cca do dvou až tří let od zprovoznění díky značnému zahřívání odejdou. Symptomy by tomu odpovídaly.

    A rada - koupit nový.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    21

    myslim tak nak stary no, jak jsi rekl. Ale divny je v tom, poridil jsem novy router taky od Dlink DIR-655. vlozil jsem CD instalace, po par kroku se mi zobrazilo tohle http://www.2i.cz/03a26b4192 behem toho ta kontrolka, ktera ma byt neco jako Internet, nesviti.
    a kabel jsem mel pripojeny v poradku.
    Naposledy upraveno uživatelem kingcz: 07-05-2011 v 21:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Samozřejmě nemusím mít pravdu. Šotek může být i jinde. Je třeba prověřit celý řetězec.

    Co se týče instalace DIR-655, na CD rovnou zapomeň. Resetuj router do továrního nastavení, ve vlastnostech síťové karty nastav vše na automatiku, propoj obě zařízení kabelem, ověř spojení (kontrolky, ping, ipconfig), a přihlas se k webovému konfiguračnímu rozhraní (podrobnosti najdeš v přiloženém manuálu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Nebude vadný ethernetový kábel medzi pc a routrom?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    tiež to vidím na problém v kábli, pripadne v sieťovej karte PC

    skontroluj riadne dotlačenie konektorov, alebo ak máš v PC dva sieťové porty, tak skús ten druhý
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    21

    zaprvy comp mam stary tak par mesicu, jedna se o tenhle http://www.czechcomputer.cz/product....164#techparams , od Alzy.
    tudiz Ethernet port mam jen jeden. a ty kably jsem je zkousel ruzne, mam jich nekolik, ale marne. Mimochodem, nez jsem si koupil tenhle comp se Wins 7, mel jsem comp s Vista v servisu, poruchal se HDD.
    A ten s Vista pracoval s routerem uplne pohode nez se vratil z servisu, od te doby ten problem vznikl, Lan koltrolka nesviti. Myslel jsem, ze je to pusobeny routerem, tak jsem si koupil novy a taky novy comp, ktery aktualne pouzivam.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Je třeba postupovat systematicky.

    Svítí na PC v oblasti LAN konektoru po připojení kabelu nějaké kontrolky? Jaké? Jak?
    Zkoušel jsi na routeru i ostatní porty (LAN2, LAN3, LAN4)?
    Máš možnost připojit k routeru jiný PC (např. notebook)?
    Jaké stavové LED na routeru svítí po připojení napájení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    21

    1. ne, zadnou kontrolku na zadni stene nema
    2. ano, marne
    3. notebook je stary, ale ma ethernet port a stejne Lan nesviti
    4. http://2i.cz/00e73e14c7
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Když propojíš kabelem ntb a PC, nastavíš ručně IP adresy (např. 192.168.1.1 a 192.168.1.2), deaktivuješ firewall, tak je lze navzájem pingnout?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    21

    Srry jak muzu rucne nastavit IP, a co je ntb ?
    P.S.
    ntb je napajeci kabel, ze jo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od kingcz Zobrazit příspěvek
    Srry jak muzu rucne nastavit IP
    http://digitalne.centrum.cz/jak-na-n...eho-pripojeni/

    Citace Původně odesláno od kingcz Zobrazit příspěvek
    a co je ntb ?
    ntb = notebook

    Citace Původně odesláno od kingcz Zobrazit příspěvek
    1. ne, zadnou kontrolku na zadni stene nema
    Měl by mít.
    [spoiler= Ukázat][/spoiler]
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 08-05-2011 v 14:36 Důvod: Doplněno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    250

    4. to že kontrolka nesvítí neznamená, že tam není...

    já mám od D-linku 3tí router s periodikou cca 2-3 roky. Opravdu ty porty odcházejí chvíli po záruce, s tím víceméně nic nenaděláš. U prvního routeru se mi dokonce stalo, že dostal pecku při bouřce a spálilo mi to 3 ze 4 portů (po rozebrání viditelná černota) a 4tej port pravidelně vypadával, takže mi fungovala jen wifi...
    mám obavu, že s tím už asi nic moc neuděláš, max. to zkusit reklamovat, pokud je to ještě v záruce
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    http://digitalne.centrum.cz/jak-na-n...eho-pripojeni/


    ntb = notebook


    Měl by mít.
    [spoiler= Ukázat][/spoiler]
    ntb Lol. Ale kde je ta kontrolka ?

    @H3w3R
    router uz davno neni v zaruce, navic mam jiny router DIR-655 a tomu dela ten samy problem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od kingcz Zobrazit příspěvek
    Ale kde je ta kontrolka ?
    Červeně jsem ti je orámoval. Opravdu tam nejsou? Třeba mírně skryté pod plechem?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Skříně: Potřebuji pomoc s výběrem PC skříně
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-10-2014, 21:06
  2. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-08-2009, 10:35
  3. Potřebuji poradit.
    Od mobidik1962 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-07-2008, 19:44
  4. potřebuji radu
    Od Ragnar v sekci PDA a smartphony
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-08-2007, 10:59