Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 47

Téma: Regulátor Aquaero 5 XT

  1. #16
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Tak jsem si ze cviku nainstaloval i BETA 4 verzi a jedinej rozdíl, co jsem objevil bylo, že se u všecho smazaly jména (ventilátory, flow, controllery) a smazala se i stránka Overview, co jsem skoro hodinu tvořil
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Jak jsem psal už dříve - máte tam něco rozbité, protože těhle regulátorů jsme prodali už relativně dost a s mnoha z těch zákazníků jsem v kontaktu, a nová verze jim funguje OK...mimochodem měla by tam být vyřešená například ta automatická aktualizace času...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Ne, funguje to vcelku slušně Od tý doby, co se mi podařilo poprvý upgradovat firmware jsem žádný větší problém neměl. Zrovna včera jsem koukal, že tu aktualizaci času tam mají v extra exáči, takže by asi neměl být problém ji dát "spustit při startu".

    Ale protože mám zobrazenou jen stránku s otáčkama všech větráků alternativně s flow, tak ani nevím, kolik má aquaero hodin Jediný, co mě tam teď "trošku" irituje je, že to zobrazení flow na displeji aquaero je vždy od 0 a ne od nastavené hodnoty - pro mě by bylo lepší tam mít 100 - 110 l/h - líp bych viděl rozdíly/kolísání.

    Uvidíme, jak se to bude chovat, až tam zapojím to čidlo teploty vody a budu podle toho chtít regulovat větráky (přijít by mělo asi zítra, co jsem ta koukal do majlu, ne?).

    Nedávaj k tomu někde ChangeLog?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Ten exáč se má spouštět automaticky při každém startu PC...alespoň co jsem měl možnost vyzkoušet tak tomu tak bylo.

    ChangeLog mají tuším na jejich oficiálním support foru, akorát se dívám, že je zrovna nějak offline... kdyžtak to zkuste později, tento odkaz http://www.aquacomputer.de/ a nahoře vpravo "Forum". Ale je to jen v němčině
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Hmmm.... tak ta stránka tam sice je a google to i přeloží, ale v rámci překladu zlikviduje veškerý formátování, takže je z toho jeden dlouhej odstavec. Fakt supr čtení

    A jestli jsem to dobře pochopil, tak to spouštění synchronizace při startu si každý může udělat sám hozením toho exáče do "Spustit při startu".
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Tak jsem zase po chvíli zkusil vyrobit "overview page" a chlapci překvapili. Už tam mají na senzory pěkný "okýnka" - viz https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink. Mohli by udělat něco podobnýho i pro větráčky :-P

    Nepovedlo se mi však vytvořit controller, kterej by ventilátory při 30ti stupních zapnul, 40 stupňů 50% a 50 stupňů plné otáčky. Tak jsem tam nakonec dal takovej, kterej se snaží udržovat 40 stupňů a funguje to vcelku rozumně, ale není to úplně ono
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Mám další problém s mým aquaero XT. Samy se mačkají funkční klávesy (u displeje). Projevuje se to tak, že aquaero začne "pípat" jako když se máčkne na klávesu, a frekvence se začne zvyšovat na "mnoho" za sekundu. Pak to někdy dá na chvíli pokoj. Dost se to zhoršuje. Už se to stává i několikrát do hodiny. Dá se s tím něco dělat, nebo se to musí poslat na reklamaci?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Točí se u toho "klikání" ikona ventilátoru normálně, nebo se jakoby ten obrázek ventilátoru zasekává, tzn netočí se lopatky ? Pokud se netočí lopatky tak Aquaero detekuje buď špatný rpm signál na některém z ventilátorů, nebo se Aquaero přehřívá, pokud jste například hodně ventilátory zpomalil a tudíž panel musí vyzářit dost odpadního tepla. Když to "klikání" skončí, roztočí se na chvíli ventilátory naplno ? Pokud ano, tak je to známka automatického restartu panelu - panel se restartuje, pokud se přehřívá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Při klikání je prázdná obrazovka (jen dole F1, F2, F3, F4), stejně jako když máčknu nějakou klávesu pod displejem (jak se jim přiřazují obrazovky?). Teplota Aquaero CPU je kolem 34 stupňů, teplota regulátorů se pohybuje mezi 30-40 stupni podle toho, jestli se točí ventilátory pod radiátorem (na pár % výkonu) nebo jsou úplně vypnuty (při IDLE) - na grafu v SW to dělá "rohy" podle teploty vody.

    Jo a když jsem vypnul zvuk kláves, tak už to nekliká - jen někdy nic nezobrazuje. Takže si myslím, že to přehříváním nebude.

    Ale budu grafy sledovat zrovna když to nic nezobrazuje (jinak mi tam cyklují RPM od všech 4 větráků, na další obrazovce 2 teplotní senzory a na poslední Water Flow).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Tak dneska chvíli po startu počítače si mi "mačkalo" i potvrzovací tlačítko. Na displeji jsem viděl, že se zuřivě vybírá jazyk angličtina
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Tak nám ho pošlete na reklamaci...to bude naše první reklamace tohoto panelu
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Ještě mě napadlo, že by to mohl být špatně (moc těsně) nasazený černý rámeček (místo stříbrného). Musel jsem ho dokonce trošku připilovat, aby se dal nasadit. Povolil jsem ty imbusy v rozích a uvidíme, co to bude dělat
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Hmmm... tak povolení imbusů v rozích dost pomohlo (ne úplně, ale dost). Nainstaloval jsem taky Beta 6 SW a v něm se dají klávesy na displeji úplně vypnout, takže s tím asi problém mají
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    tu moznost vypnout tlacitka dam pridali proto, ze si nekteri stezovali, ze jim na to hamtaj deti a mackaj cudliky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Tak jsem si dneska s aquaerem zase po delší době chvíli hrál. Přišel jsem na to, že přes menu na displeji se dá nastavit daleko víc, než v SW. Bohužel jakmile člověk chce pak něco v SW přenastavit, smaže to všechno navíc, co bylo nastavený přes menu (curve controller kompletně zresetován včetně jeho přiřazení na ventilátory, přiřazení dolních funkčních kláves, alarmy a varování, nejspíš i další věci). Bohužel jsem si toho nevšim a teplota vody mi vylezla na 60 stupňů (větráky se vůbec netočily).

    Docela by se hodilo mít nějaký "emergency" tlačítko - všechny větráky na 100%

    Taky jsem zkusil úplně sundat přední černý hliníkový rámeček jestli se nepřestanou "mačkat" tlačítka. Nepřestala, takže to nejspíš na reklamaci bude, ale možná počkám na nějakou "novější revizi".

    Chtěl jsem se taky zeptat, jestli se dá nějak veškerý nastavení aquaera nějak zálohovat, aby se dalo v případě potřeby obnovit (třeba abych to po reklamaci nemusel všechno zase nastavovat).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Ventilátory: Noctua NF-P12 PWM + Regulátor otáček
    Od Paullik74 v sekci Chlazení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 18-11-2013, 11:15
  2. regulátor otáček teplota
    Od MnKyn v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-07-2013, 10:25
  3. Homemade PWM regulator
    Od Wilima v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 02-07-2012, 12:20
  4. Ventilátory: Regulátor otáček ventilátorů
    Od Jiziii v sekci Chlazení
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 20-06-2009, 13:15