Tak mi konečně po měsíci čekání přišel balík s aquaerem. Na první pohled dobrý. Pak to začalo bejt horší...
Jako první věc jsem chtěl vyměnit přední panel ze stříbrného na černý. To, že se za černý panel musí zvlášť platit, to jsem překous, ale to, že na odmontování panelu potřebujete speciální milimetrový imbus byl první problém (ještě že soused měl sadu imbusů a jeden tam šel). Po uvolnění imbusů se celé aquaero rozpadlo skoro na prvočinitele. Když jsem odmontoval, tak jsem zjistil, že ten nový má o fous menší díru, než je displej. Po pár minutách práce s pilníkem a po vztekání s podložkama vše konečně sedlo dohromady.
Po chvíli jsem narazil na další nemilou věc - aquaero si po vypnutí počítače nepamatuje nastavený čas. Nejspíš to má za úkol nastavovat windowsová aplikace, ale ta bohužel ještě není k dispozici. Nu což, čas nastavovat nebudeme (stand-by power nemám, počítač vypínám vypínačem na zásuvkách).
Následně jsem se po asi dvacetiminutové procházce různými menu konečně snížil otáčky větráků. Úf.
Shrnutí: vcelku zajímavý koncept, ale ještě na tom musí chlapci po SW stránce HODNĚ zapracovat. Zvláště bych ocenil, pokud by šlo nějak jednoduše ze základní nabídky štelovat otáčky ventilátorů a hlavně pokud by existovala jedna obrazovka s informacemi ze všech ventilátorů a čidel (displej je na to veliký dost) - ne aby každý větrák měl svoji poloprázdnou stránku.