Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Časté padanie hier a nečakaný reštart PC

tompac95 (9)|11.5.2011 15:01
Zdravím!
Mám windows 7 a vždy pri každom menšom zaťažení PC mi ho vypne, resp. reštartuje ale nie je to len pri hraní hier, stačí keď sledujem film, som na nete alebo len v kľude píšem vo worde... zostavu mám:
grafika: NVIDIA g-force 9800 GT
procesor: amd athlon x2 4400
zrdoj: saga II 500W
RAM : 2gb
a ešte.. toto mi ukazuje vtedy, keď sa mi nereštartuje :D
windows prestal pracova?.png
tompac95 (9)|11.5.2011 15:05
Vždy keď sa mi PC reštartuje tak mi naskočí taká modrá obrazovka a niečo mi tam vypisuje... týmto veciam sa vôbec nerozumiem tak budem veľmi šťastný ak mi s tým poradíte...
r34ktor (7477)|11.5.2011 15:09
Najdi obsah složku C:\Windows\Minidump, zabal ho a uploadni na fórum.
tompac95 (9)|12.5.2011 07:48
nedá sa mi s tím priečinkom spraviť absolútne nič.. ešte niečo skúsim ale pýta to povolenie správcu a keď to potvrdím nič mi neukáže.. uvidím čo sa s tým dá robiť
tompac95 (9)|12.5.2011 07:52
nakoniec sa mi to akosi podarilo...
Georginek (2957)|12.5.2011 18:28
Pad zbusobil nvlddmkm.sys, takze neco s grafickou kartou.

Informace se rozchazi, muze byt vice pricin, nicmene...
Prvotne si stahni aktualni ovladace graficke karty z webu http://www.nvidia.com a taky sem napis jaky si tam ted mel ovladace
Stare ovladace odinstaluj a pomoci DriverSweeper v nouzovem rezimu odeber zbytky starcyh ovladacu Nvidie, restartuj a nainstaluj aktualne stazene.
Zjisti jake ma graficka karta teploty pri "nic nedelani" a pri hrani. Je moznost ze se tez prehriva. Dokonce ovladace muzou zpusobit prehrivani.

V pripade, ze to nepojede s novyma ovladacema muzes zkusit alternativni postup:
1) V adresáři C:\\Windows\system32\drivers najít soubor nvlddmkm.sys a přejmenovat ho na např nvlddmkm.sys.old
2) V adresáři NVIDIA (Defaultně je přímo v kořenovém adresáři C:\\... Ale pokud jste při instalaci měnili cestu tak víte kde ho máte...) najděte soubor nvlddmkm.sy_ a překopírujte ho do C:\\Windows\system32
3)Spusťte příkazový řádek (C:\\Windows\system32\cmd.exe - spustit jako správce) a do něj zadejte příkaz
EXPAND.EXE nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys
4)Překopírujte soubor nvlddmkm.sys z C:\\Windovs\system32 do C:\\Windows\system32\drivers
5)Restartujte počítač....

Zjistis pomoci Gpuz, pripadne testem Furmark , Kombustor, OCCT a napis je sem.

----
Dalsi BSOD zpusobil cdd.dll, coz muze znacit opet stare ovladace, nebo selhani pametoveho subsystemu. V predchozi BSOD by to mohlo byt taky tak.
V pripade, ze nepomuze to, co jsem psal nahore, jednoznacne otestuj RAM pomoci Goldmemory, navod zde

----
Dalsich nekolik je opet nvlddmkm.sys

---
Pak nasleduje dxgmms1.sys avsak to odkazuje na predchozi problem.....
Dalsi moznost reseni je ZDE

---
Dalsi je memory_corruption, coz odkazuje na vadne RAM tj, viz co sem psal nahore ohledne testu pameti....

PS: Pokud je to skutecne casteji ve Windows nez pri hrani, vypada to bud na vadne ovladace, nebo spatnou RAM.
j.albi (476)|12.5.2011 21:45
Otestujte RAM.
r34ktor (7477)|12.5.2011 22:38
Jj, vypadá to na paměťový susbystém.

Začal bych testem RAM pomocí GoldMemory. Pokud by se neobjevil problém, prošel bych SMART a prověřil strukturu disku (ideální bude nástroj od jeho výrobce).
tompac95 (9)|13.5.2011 14:06
nj idem s tým niečo skúsiť.. uvidíme.. dúfam že sú to len tie ovládače ale nemyslím si, lebo grafickú som kupoval chvíľu po Vianociach a všetko som vtedy obnovoval.. ale bodaj by
tompac95 (9)|14.5.2011 19:14
skúšal som to GM a bežalo to cca 4 hodiny a žiadny chyba.. myslím že ramka bude v pohode.. nemohlo by to byť skôr procesorom, je tam už nejaký ten rok a asi najdlhšie so všetkých súčastí..
r34ktor (7477)|14.5.2011 19:19
[quote=tompac95;451423]skúšal som to GM a bežalo to cca 4 hodiny a žiadny chyba.. myslím že ramka bude v pohode..[/quote]
Kolik proběhlo passů?

[quote=tompac95;451423]nemohlo by to byť skôr procesorom, je tam už nejaký ten rok a asi najdlhšie so všetkých súčastí..[/quote]
Procesor prověříš pomocí OCCT nebo Prime95.
Georginek (2957)|14.5.2011 21:10
Ja blbec sem vytahal z minidumpu informace, 20 minut sem hledal sem nejaky reseni a zatim si nebyl schopen napsat, jestli si zkusil neco z toho co sem napsal.
To co psal r34ktor a j.albi jsem psal uz v predchozim prispevku.... Nic proti
tompac95 (9)|17.5.2011 10:53
vazne prepac georginek.. sry , postupoval som podla tvojho navodu takze najskor som si stiahol ovladac.. blblo mi to stale dokola tak isto.. kamos ma podobnu zostavu pc ako ja tak sem dopratal cely komp a skusali sme nahradzat diely... stale mi to robilo to iste az kym sme neprisli k procesoru.. hry mi to sice stale vyhadzovalo ale PC sa uz nerestartoval.. ani neviem ci to bolo tym procesorom lebo zda sa mi byt akysi pretazeny.. neviem.. RAMkou to asi nini skusal som ako aj GM tak aj memtest... normalne som chory z toho co vsetko ten komp robi.. neviem to ani popisat.. skolu mam do vecera a velmi sa mi sem ani nechce sadat ked to robi tieto veci.. urcite napisem ale nesedavam tu kazdy den a nemam ani nic nove na co by som prisiel.. diky za rady, vazim si to
Georginek (2957)|17.5.2011 18:12
To goldmemory a memtest si testoval jak dlouho, kolik passu?
BTW memtest a goldmemory netestuji jen RAM, ale cely pametovy subsystem, tedy desku i CPU.
Tedy pokud ukaze Gm ci MM chybu, muze chybovat klidne i deska(pametovy radic, chipset) nebo i CPU.
Jestli mate stejne sestavy, podivej se, jestli mas stejne nastaveny BIOS. Pripadne lisi se nejak voltaz obou CPU? Kdyz svuj CPU das k nemu, jemu to funguje?
To, ze se Ti PC nerestartoval, ale vyhazoval hry nic neznamena.

Pokud jsi z toho otraveny a nechce se ti to delat, dej PC do servisu.
tompac95 (9)|19.5.2011 14:39
jj mal som to cca 4 hodiny zapnute vkuse.. s tym kompom je to stale horsie a horsie.. dam to fakt asi do servisu ja si s tym neporadim.. diky chalani za ochotu
Pitr59 (6)|19.5.2011 15:02
Schod windows, naformatuj disk a znova instaluj windows. Problem vyresen a nemusis platit prachy kvuli servisu.
Georginek (2957)|23.5.2011 20:52
Teda to je rada, ze bych se poblil..... :mistake:mistake

Co to tady meles? Ty zjevne vubec nevis o cem mluvis.......
tompac95 (9)|15.6.2011 14:42
No takže PC prišlo zo servisu a bolo mi povedané že mi to všetko spôsobil program TRAKTOR ale stále mi nejde do hlavy že prečo... nainštalovaný musel byť správne veď mi to tam aj všetko prehrávalo v pohodičke.. On mi len povedal že celý hardware je v poriadku a že všetky tie blboviny robil len ten program.. Zatiaľ všetko beží tak sa budem potichu tešiť. :D