Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: jaky koupit zdroj na tuto sestavu?

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    zdravim odesel mi zdroj a chci koupit novy kvalitnejsi od znacky fortron nebo corsair.
    sestava: intel core 2 duo E4500 2x2,20ghz
    4GB ram
    N9800GTX PLUS
    zakladni deska MSI G41TM-P33
    hned jakmile mi prijde z reklamace moje vykonejsi deska asus P5Q PRO tak tam hodim zase tuhle.
    -muzete mi sem napsat vice druhu zdroju od tehlech dvou znacek ja si potom vyberu nakej, jen si chci byt jisty aby mi to vsechno utahl i s tim ze si budu v budoucnu kupovat 4jadro
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    K výše uvedené sestavě bych koupil Seasonic S12II-430 Bronze
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    ten je moc slabej a rikal sem ze si do budoucna budu kupovat naky silnejsi procesor ctyr jadro
    -mam vyhlidli ttyhle zdroje http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66058
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=86202
    chci vedet jestli by stacili i do budoucna kdybych si koupi ctyr jadro a taky nevim jaky je lepsi, jestli ten fortron nebo corsair, ten fortron je zase levnejsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Stále mi vychází nejlíp ten Seasonic od kevina...pokud chceš mít jo jistotu do budoucna, tak pořiď 520W verzi ... EDIT: Fortron už nějakou dobu nedělá moc dobré zdroje a navíc za vysokou cenu...a Corsair má přebrandovaný zdroje od různých výrobců (např. i Seasonic) a tenhle model zrovna není také to pravé (rozhodně to není Seasonic a navzdory marketingovému nápisu "Gaming" je to ta horší řada)

    Jo a trochu mimo ještě: Pokud bys chtěl kupovat 4jádro do stávající desky (socketu), tak už se vyplatí pouze bazarové anebo celou novou platformu (momentálně Sandy Bridge)
    Naposledy upraveno uživatelem Jandaskunk: 15-05-2011 v 12:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    takze rikas ze nakej od seasonic jo? ja myslel ze fortrony patri k hodne kvalitnim zdrojum ale je to uz nakej ten patek co sem se o tyhle veci zajimal no

    edit: a bude ten 520W od seasonic stacit? i pro ty silnejsi procesory?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od mike033 Zobrazit příspěvek
    edit: a bude ten 520W od seasonic stacit? i pro ty silnejsi procesory?
    No, to záleží jaký komponenty budeš upgradovat....4jádrový procesor (jakýkoliv) to zvládne bez problémů, ale sestava není jen z procesoru...je tam hlavně grafická karta, která mívá největší příkon. Takže záleží, jestli budeš upgradovat např. i grafickou kartu, ale pokud nebudeš kupovat nějaký extra žrout (např. dvoujádrová grafika nebo CF/SLI), tak by to mělo v pohodě stačit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    tak grafiku zatim nemam v planu ale porad se mi zda malo tech 520W, to koupim a zjistim ze to nestaci a jinak pokud bych upgradoval grafarnu tak bych koupil nakou za 4000-5000 za tuhle cenu se da sehnat lepsi nez tu co mam

    edit: a jen tak mimo se zeptam: mohl bys mi prosim ukazat nakou tu grafarnu s dvema jadry?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Koukni se na nějaký recenze, kde měří i spotřebu a uvidíš, že to stačí až až (mimochodem, tam se většinou měří příkon, tzn. i po započítání účinnosti, tudíž požadavek na výkon zdroje je ještě trochu menší)....navíc watty nejsou všechno, největší požadavek je na 12V větev a to některé (špatné) 500W zdroje nedají na 12V např. ani 300W...tudíž kupovat kvalitní zdroj je na místě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    tak ten zdroj na tuhle stavajici sestavu stacit bude uplne bezproblemu a s velkou rezervou ale pokud koupim novou grafiku napr. tuhle (nahodny vyber) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=85168
    a procak nakej intel i7 tak ten seasonic to neutahne
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Utáhne, proč by to něměl utáhnout? (jo a pokud to je na hry, tak i7 Sandy Bridge je ke GTX460 vcelku zbytečný...samozřejmě pokud využiješ výkon procesoru, tak proč ne, rozhodně lepší zase když procesor grafiku nebrzdí...ale podle mě je lepší momentálně např. i5 2500K, ale až budeš dělat upgrade, tzn. kdo ví kdy, tak může být úplně jiná situace...to bylo takový zamyšlení )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    tak diky za rady asi koupim ten seasonic
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jaký je Váš názor na tuto sestavu?
    Od keramos v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 14-07-2013, 00:18
  2. Zdroje: jaký mám koupit zdroj do PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-12-2012, 17:44
  3. Prosím o radu jaký monitor pro tuto sestavu
    Od majkl 11 v sekci Monitory
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 01-02-2010, 05:39
  4. Jaký zdroj pro tuto sestavu? Stačí 400W
    Od kherold v sekci Zdroje
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-02-2008, 23:47
  5. Jaký zdroj utáhne tuto sestavu.?
    Od Withman v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-06-2007, 22:00