Náhlý pokles výkonu při hrách
Zdravím,
poslední dobou se mi počítač (notebook Asus M50VC) seká při hrách a vůbec je celkově tak nějak pomalejší, ale při hrách je to znát nejvíc. Nic zásadního jsem přitom neinstaloval.
Dnes jsem provedl antivirovou kontrolu, smazal 7 infikovaných souborů, ale problém přetrvává.
V čem může být problém a jak ho vyřešit? Díky.
poslední dobou se mi počítač (notebook Asus M50VC) seká při hrách a vůbec je celkově tak nějak pomalejší, ale při hrách je to znát nejvíc. Nic zásadního jsem přitom neinstaloval.
Dnes jsem provedl antivirovou kontrolu, smazal 7 infikovaných souborů, ale problém přetrvává.
V čem může být problém a jak ho vyřešit? Díky.
Nevím,jestli jsem to zjistil správně, ale program EVEREST mi ukazuje toto:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Pokud jsem našel něco jiného, prosím o instrukce jak to vyhledat.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Pokud jsem našel něco jiného, prosím o instrukce jak to vyhledat.
Na monitorování bude IMHO díky zaznamenávání maxim vhodnější HWMonitor. Pokud si tedy se zmiňovaným notebookem poradí. :notsure
jde o to, že procesor má vestavěnou "pojistku" proti usmažení... ta funguje tak, že jakmile dosahuje kritické teploty (což bývá okolo 95-100°C), tak se podtaktuje na mnohem nižší kmitočet (u mého notebooku např. z 2 Ghz na nějakých 800 Mhz) a proto se ti tak radikálně zpomalí hra...
důvodů může být několik, ale nejčastějším bývá chyba/vada větráčku, který odvádí teplý vzduch od procesoru. Pokud ti leze teplota až takhle vysoko, tak si troufám tipnout, že větráček nefunguje vůbec...
1. slyšíš, že větráček jede (případně cítíš když dáš ruku k vývodu vzduchu?)
2. kdy byl notebook naposledy čištěn?
důvodů může být několik, ale nejčastějším bývá chyba/vada větráčku, který odvádí teplý vzduch od procesoru. Pokud ti leze teplota až takhle vysoko, tak si troufám tipnout, že větráček nefunguje vůbec...
2. kdy byl notebook naposledy čištěn?
[quote=H3w3R;451776]jde o to, že procesor má vestavěnou "pojistku" proti usmažení... ta funguje tak, že jakmile dosahuje kritické teploty (což bývá okolo 95-100°C), tak se podtaktuje na mnohem nižší kmitočet (u mého notebooku např. z 2 Ghz na nějakých 800 Mhz) a proto se ti tak radikálně zpomalí hra...
2. kdy byl notebook naposledy čištěn?[/quote]
1. Když tam dám ruku, cítím mírné teplo, ale je to opravdu málo, nedávno jsem začal slyšet divné "bzučení", ptal jsem se tu na to, viz https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/59282-bzuceni
2. Mám notebook už 2 roky a kousek a čištěný ještě nebyl
2. kdy byl notebook naposledy čištěn?[/quote]
1. Když tam dám ruku, cítím mírné teplo, ale je to opravdu málo, nedávno jsem začal slyšet divné "bzučení", ptal jsem se tu na to, viz https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/59282-bzuceni
2. Mám notebook už 2 roky a kousek a čištěný ještě nebyl
tak v tom případě to vidím opravdu na ten větráček...
bzučení můžou být odcházející ložiska nebo nalomená / vyhnutá lopatka otírající se konstrukci...
bzučení můžou být odcházející ložiska nebo nalomená / vyhnutá lopatka otírající se konstrukci...
pokud je to notebook starší 2 roky (bez záruky) a nejsi "Pat & Mat", zvládneš to vyčistit i sám...
btw v servise ti stejně řeknou, že budeš potřebovat nový větráček, nabídnou ti, že ti ho vymění, objednají, předraží a zaplatíš ještě práci navíc
btw v servise ti stejně řeknou, že budeš potřebovat nový větráček, nabídnou ti, že ti ho vymění, objednají, předraží a zaplatíš ještě práci navíc