Crossfire
Jak to vlastně aktuálně vypadá s Crossfire?
Potřebuje ještě Master karty a externí propojky?
bude fungovat třeba kombinace X1900GT a X1950GT?
Potřebuje ještě Master karty a externí propojky?
bude fungovat třeba kombinace X1900GT a X1950GT?
Narozdíl od karet v SLI zapojení je možné některé CF karty zapojit bez použití můstku (viz. příspěvek first.indiana). U CrossFire také nemusí být obě karty stejného typu a výrobce, avšak je třeba mít v PC instalovánu jednu master kartu.
Taková karta totiž zajišťuje správnou formu signálu výsledného obrazu na monitoru (pomocí čipu Compositing Engine) a také disponuje speciálním DVI konektorem (DMS I/O), s jehož pomocí musíte obě karty propojit.
Jako sekundární karta může sloužit jakákoliv jiná s CF, pouze je výhodné pamatovat na to, aby byla ze stejné čipové řady. V opačném případě se bude rychlejší karta vždy přizpůsobovat té pomalejší a to na úkor snížení výsledného výkonu.
Taková karta totiž zajišťuje správnou formu signálu výsledného obrazu na monitoru (pomocí čipu Compositing Engine) a také disponuje speciálním DVI konektorem (DMS I/O), s jehož pomocí musíte obě karty propojit.
Jako sekundární karta může sloužit jakákoliv jiná s CF, pouze je výhodné pamatovat na to, aby byla ze stejné čipové řady. V opačném případě se bude rychlejší karta vždy přizpůsobovat té pomalejší a to na úkor snížení výsledného výkonu.
takže jestli jsem obrázek dobře pochopil tak to bude bez problémů fungovat -> tzn. že když přikoupím ještě jednu X1900GT nebo 1950GT tak je prostě zapojím nastavím drivery a funguju ..
protože pokud jsem si všiml za kolik se dnes tyhle karty dají koupit tak bych mohl mít za cca 3k poměrně dost výkonu navíc ..
protože pokud jsem si všiml za kolik se dnes tyhle karty dají koupit tak bych mohl mít za cca 3k poměrně dost výkonu navíc ..