Notebook se nespustí...
Ahoj, mám docela velký problém.
Na doporučení jsem se rozhodl, že se pokusím vyčistit si sám větrák v notebooku, tak jsem odšrouboval šroubky a snažil se vyndat klávesnici k přístupu zvrchu, nicméně neviděl jsem možnost, jak vyndat ventilátor ven, a tak jsem zandal všechny šroubky zpátky, vrátil baterii a pokusil se pc spustit.
Notebook se sice rozsvítil, ale nic nenaběhlo, pouze jsem zaslechl jakýsi zvuk od dvd mechaniky.
Teď už je asi jasné, že se servisu nevyhnu..:( Přesto by mě zajímalo, jestli někdo netuší co jsem provedl a kolik mě to bude stát...? Popř. 100% postup, jak to dát sám a bez risku do pořádku..?
Asus M50VC
Díky..
Na doporučení jsem se rozhodl, že se pokusím vyčistit si sám větrák v notebooku, tak jsem odšrouboval šroubky a snažil se vyndat klávesnici k přístupu zvrchu, nicméně neviděl jsem možnost, jak vyndat ventilátor ven, a tak jsem zandal všechny šroubky zpátky, vrátil baterii a pokusil se pc spustit.
Notebook se sice rozsvítil, ale nic nenaběhlo, pouze jsem zaslechl jakýsi zvuk od dvd mechaniky.
Teď už je asi jasné, že se servisu nevyhnu..:( Přesto by mě zajímalo, jestli někdo netuší co jsem provedl a kolik mě to bude stát...? Popř. 100% postup, jak to dát sám a bez risku do pořádku..?
Asus M50VC
Díky..
Kdo vi, co si tam provadel. To nikdo z nas nezjisti. Je mozne, ze si nezapojil vsechny konektory......
Doporucuju si na Googlu najit Service manual tveho notasu, kde je presny postup s obrazky a popisky, jak ho rozebrat a zase slozit.
IMHO k Asusum se k ventilatoru vetsinou leze zespoda...... Nemas tam dvirka?
Nicmene az to budes delat dej si pozor, pac,kdyz se tam leze zezhora, kolikrat je notas potreba rozebrat skoro uplne celej s sasi, displejem, zakladni deskou atd.....
Doporucuju si na Googlu najit Service manual tveho notasu, kde je presny postup s obrazky a popisky, jak ho rozebrat a zase slozit.
IMHO k Asusum se k ventilatoru vetsinou leze zespoda...... Nemas tam dvirka?
Nicmene az to budes delat dej si pozor, pac,kdyz se tam leze zezhora, kolikrat je notas potreba rozebrat skoro uplne celej s sasi, displejem, zakladni deskou atd.....
Já jsem ale žádné konektory ani neodpojoval, prostě jen šroubky a zespod jednu plastovou desku, abych se tam dostal.. pak jsem odmontoval 2 šroubky z nějaké "měděné tyčky", která vedla právě k větráku a dal je pak zas zpět... :(
[quote=souteh;451889]Na doporučení jsem se rozhodl, že se pokusím vyčistit si sám větrák v notebooku, tak jsem odšrouboval šroubky a snažil se vyndat klávesnici k přístupu zvrchu, nicméně neviděl jsem možnost, jak vyndat ventilátor ven, a tak jsem zandal všechny šroubky zpátky, vrátil baterii a pokusil se pc spustit.[/quote]
Proboha na co? K ventilátoru se dostaneš pohodlně spodem.
Postup s obrázky.
Než něco začnu rozebírat, tak si nejprve seženu potřebné informace. Metoda pokus-omyl obvykle končí fatálně. :mistake
Proboha na co? K ventilátoru se dostaneš pohodlně spodem.
Postup s obrázky.
Než něco začnu rozebírat, tak si nejprve seženu potřebné informace. Metoda pokus-omyl obvykle končí fatálně. :mistake
Napsal jsem to špatně, šroubky jsem odšroubovával zespod, a také jsem se pokusil sundat klávesnici.. no každopádně díky za ten návod, zkusím to vyčistit podle toho (snad už se nic horšího nestane...) a uvidím, jestli to pak naskočí :/
Tak se mi podle návodu podařilo dostat větrák, profoukl jsem ho, vyčistil prach z pc, vše dal do původního stavu, ale žádná změna, nenaběhne.. :(
Ještě mě napadlo, je možné, že by to bylo způsobeno tím, že jsem možná někde vyměnil omylem šroubky? Některé byly delší a některé kratší..
Vesměs lze intuitivně poznat, kam jaká délka patří.
Nic víc, než psal Georginek, poradit nelze. Buď je někde zkrat (zapadlý šroubek), nebo jsi povytáhl nějaký konektor. Také překontroluj paměťové moduly, zda správně sedí.
Maximálně bych zkusil z odpojit znovu klávesnici a zapnout to bez ní (ntb by měl normálně najet).
Nic víc, než psal Georginek, poradit nelze. Buď je někde zkrat (zapadlý šroubek), nebo jsi povytáhl nějaký konektor. Také překontroluj paměťové moduly, zda správně sedí.
Maximálně bych zkusil z odpojit znovu klávesnici a zapnout to bez ní (ntb by měl normálně najet).
Tak podle pána ze servisu ve šroubcích problém není, ale prý se nespouští HDD, větrák,... jako by byl problém se základní deskou. Abych se připravil na nejhorší: Kolik stojí nová základní deska do takovéhoto NB?
V takovým případě je podle mě lepší nový notebook...ale nevím, nemám v tom přehled, podle mě se blbě shání deska stejnýho modelu aby byla nepoškozená....ale to ať napíšou ostatní radši, kteří v tom mají přehled :)
tak pokud predtim notas normalne fungoval, tak jsi bud provedl neco fatalniho nebo bych zkusil notas rozebrat, vytahnout z neho MB a spustit samotnou desku s procesorem, chladicem a jednu RAM (pripadne grafikou jestli neni napevno napajena na MB)... staci zapojit trafo a monitor, abys videl, jestli to neco dela
Tak nakonec se prý bude muset poslat do ofic. servisu, protože pán to nedokáže opravit.. Prý je ale podle něj na 99% zničená základní deska. Kdyby mělo dojít na novou desku, s kolika penězmi tak mám počítat? A lze to udělat tak, že kdyby to bylo opravdu nějak moc, tak zařídit, aby to neopravovali a poslali zpátky jak to je?? :(
To si musíš domluvit se servisujícím nebo s tím servisem, aby to neopravovali, když to bude drahý, ale pokud to bude deska, tak to bude drahý....viz Georginek 3 - 5 tisíc např., pokud si ten "tvůj" servisman nechce napakovat taky kapsy ale jen (velmi časté u všeho)
A můžu se ještě zeptat, proč mi plno lidí radí spíše už pořídit nový ntb než to nechat opravovat?? To je to opravdu tak nevýhodné? A jsou pak nějaká větší rizika, že se něco znovu podělá?
Si to spočítej, jestli tě bude stát oprava 5k např., tak to máš momentální cenu tvýho notebooku (nebo téměř), takže jako bys za něj platil znova jakoby. Mimo to, záruku na notebook už nemáš (měla by být ale záruka na tu opravu) a může se ti klidně "podělat" i něco dalšího a zas to budeš opravovat? Nový notebooky s lepší konfigurací (víceméně) stojí jen o pár tisíc víc než oprava...na druhou stranu u těch nejlevnějších nebude valná kvalita (nevím jak na tom je s kvalitou tento) a ten tvůj má mnohem lepší rozlišení displeje.