Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 47

Téma: Po zapnutí PC se nenačte obraz...

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    31

    Dobrý den,
    mám problém se zapnutím PC AMD 5000+
    MB: Biostar TF560 A2+
    GK: winfast PX 8500 GT
    HD: WD 250 Gb
    RAM: 2 a 1 GB Kingston
    po zapnutí se točí větráčky... grafiku jsem zkoušel u kamaráda a funguje... nevím jestli je to procesor nebo základovka... prosím poraďte...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Máš vše pořádně zapojené? Jaká je značka a model zdroje?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Máš vše pořádně zapojené? Jaká je značka a model zdroje?
    ano mám, několikrát jsem to kontroloval... ted si nevzpomenu na značku ale je to 450 W... ale tím by to také nemělo být... taky mě zaráží, že pokud vyjmu ze základovky paměti, tak začne pípat, což by podle mne mohlo znamenat že je funkční... nebo se pletu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Deska by měla mít sledování HW chyb. Měly by to být ledky, které různě blikají při startu. V manuálu je k tomu vysvětlení co který stav znamená. Na kterém stavu se to zastaví, ten je třeba řešit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od j.albi Zobrazit příspěvek
    Deska by měla mít sledování HW chyb. Měly by to být ledky, které různě blikají při startu. V manuálu je k tomu vysvětlení co který stav znamená. Na kterém stavu se to zastaví, ten je třeba řešit.
    jste si jist že je to i na mé desce? manuál mám bohužel jen v angličtině... nejsem úplně neznalý, ale žádnou podobnou informaci jsem tam nenalezl...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Pokud se skutečně jedná o desku Biostar TF560 A2+ tak podle tvrzení výrobce ano. Funkce se jmenuje "Immediately watch you H/W error message".
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od j.albi Zobrazit příspěvek
    Pokud se skutečně jedná o desku Biostar TF560 A2+ tak podle tvrzení výrobce ano. Funkce se jmenuje "Immediately watch you H/W error message".
    tak v tom manuálu to opravdu není... je tam troubelshoting, ale řeší se tam jen kravinky typu system does not boot from hard disk atd... nicméně vlezu se tam podívat, jestli neuvidím nějaké kontolky...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Pokud deska pípá po vyndání pamětí, tak je to dobré znamení ale poruchu desky to podle mě nevylučuje....ovšem to, jaký tam je zdroj a jak je starý jedno úplně není, 450W nic neříká...první věc se koukni co tam máš (stačí otevřít bočnici). Případně to zkusit s jiným zdrojem. (funkčním)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    31

    tak jsem ho zapnul, ale žádné ledky jsem nepostřehl...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    31

    ano, přesně tahle
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Pokud deska pípá po vyndání pamětí, tak je to dobré znamení ale poruchu desky to podle mě nevylučuje....ovšem to, jaký tam je zdroj a jak je starý jedno úplně není, 450W nic neříká...první věc se koukni co tam máš (stačí otevřít bočnici). Případně to zkusit s jiným zdrojem. (funkčním)
    tak se musím poopravit, je to 350 W ale název jsem tam nikde nevyčetl... nicméně větráček se točí, ale přece by se neozívala základní deska kdyby nefungoval ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    On fungovat může, ale ne tak jak by měl, může být prostě někde něco špatně a tím to nespustí PC....např. to, že se rozjedou jen větráky a nenajede PC (zeptám se na jednu věc co mě teď napadla: při zapnutí, když se rozjednou větráky, rozjede se i disk??), tak to bývá nedostatečný napájení...

    Jestli tam je ale nějakej starej 350W noname zdroj, tak může dělat problémy...to nemá ani žádnej štítek na sobě?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    To je divné. Výrobce to má ve specifikaci. Ta žlutá ikonka s ledkou.
    V manuálu str.18 - On-Board LED Indicators.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    On fungovat může, ale ne tak jak by měl, může být prostě někde něco špatně a tím to nespustí PC....např. to, že se rozjedou jen větráky a nenajede PC (zeptám se na jednu věc co mě teď napadla: při zapnutí, když se rozjednou větráky, rozjede se i disk??), tak to bývá nedostatečný napájení...

    Jestli tam je ale nějakej starej 350W noname zdroj, tak může dělat problémy...to nemá ani žádnej štítek na sobě?
    docela blbá otázka, ale jak poznám že najel disk? :-) nevim jistě možná jsem tam objevil nálepku Eurocase? neměl by být až tak starý, cca před rokem jsem ho měnil, protože shořel ten předchozí...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC po zapnuti nenacte obraz
    Od fl0 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-06-2012, 23:35
  2. Po zapnutí PC nenaběhne obraz
    Od AO0 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 26-01-2011, 18:21
  3. monitor Samsung T220 po přepnutí na DVI nenačte obraz
    Od wit.cz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 11-10-2010, 21:09
  4. po zapnutí nenaskočí obraz
    Od ministermiso v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 18-12-2007, 00:38
  5. problém skáče obraz při zapnutí dvd
    Od werete v sekci Video a TV
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-08-2007, 16:10