Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Problem se zdrojem - vypínání se

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    5

    Kdo by mohl vědet kde je problem. Mam pc se zdrojem 200W a duron 700 a bezi v poradku. Ted jsem si sehnal duron 1300 ze ho tam dam ale po osazeni se mi pc pri nabehu zasekne zamrzne a dal nejde. Myslim si ze to bylo malym zdrojem (na netu jsem zjistil ze duron 1300 bude mít o dost vetsi spotrebu nez 700ka, psali tu rozpeti od 20W u durona tusim 600 az po 60W u durona 1400 ci tak nejak priblizne) tak jsem si sehnal zdroj 300W ale ten kdyz ho zapnu pri duronu 1300 se hned vypne, zkusil jsem ho teda i u duron 700 a udela to a same. Myslite ze bude ten 300W zdroj tedy vadny? Pro upresneni ten 200W ma 20pin bez samostaneho 4pinu pro procesor a ten 300W co nejde má 20pin plus samostatny 4pin pro procesor (ktery nemam kam zapojit protoze deska nema samostane napajeni procesoru). Je mozne ze ten vetsi zdroj ma jinak rozlozene dratky na tom 20pinu nez ten u 200W zdroje ? Barevne rozmisteni dratku jine je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Podporuje vůbec vaše deska tento CPU?

    Jaký máte procesor (přesně) a jakou desku (včetně případné revize)? A co zpátky ta 200W a Duron 700, funguje to?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    5

    Nazpět to funguje bez problémů, po vyzkoušení jsem to vrátil na původní duron 700 a zdroj 200W a běží jako dřív. Deska procesor podporuje, aktualizoval jsem na verzi biosu, kterou je tento duron 1300 podporovaný a i podle info na www výrobce (deska QDI) je procesor duron 1300 podporovaný touhle deskou (je to maximum co ta deska umí podporovat). Jinak při tom zpuštění s duronem 1300 při původním zdroji 200W při začátku nabíhání než se to kousne, je vidět na výpisu,že ho deska vidí jako duron 1300Mhz, takže v tom problém nevidím. Oba procesory mají stejnou rychlost sběrnice. Deska je QDI kinetiz 7b.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    a co ty zdroje byly za znacky? jestli ten 300W byl EC, tak bych se nedivil, kdyby to nejelo (jestli ten 200W byl treba FSP...)
    u takto levnych zdroju je wataz az na druhym miste

    konektor musi byt stejny. rozepis se o tech zdrojich trochu vic nez jen kolik ma watu...
    byl ten 300W novy nebo jety?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    5

    Ten 300W byl už použitý, značka EC (pro P 4) - ale tou watáží by to být u něj nemělo protože jistě nebude na tom huř než ten 200W a na ten bezproblémů duron 700 jede. (něco jiného by podle mě bylo kdyby ta 300vka jela ok u durona 700 a u 1300 nejela), nebo je možné že by ten EC 300W by neutáhl pc když ta 200W ano ? Ten 200W typ ted nevím, musel bych ho vyndat aby se to dalo přečíst ale je to původní zdroj co je v tom pc od doby co se ta sestava koupila (firma TRILINE kdysi) a to je určitě tak deset let (byla to koupená sestava Pentium 133 ) Nejdřív sem myslel že je vadný ten duron 1300 ale když to nejede ani u té 700stovky tak to může být zdroj, ale zase byl funkční než sem ho koupil od druhého člověka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    prave proto se ptam na znacku, ze slavnych zazracne vykonych a levnych EC550W nevytriskas o moc vic nez z 350w fortrona...

    u zdroje je hodne dulezity vyrobce

    mozna si tva deska s tim zdrojem nerozumi.... ted me tak napada ten zdroj byl kupovany k Pentiu? to ale musel byt AT zdroj a P4 vic nez urcite potrebuje ATX, tak by me zajimalo co to teda mas... deska je podle obrazku ATX

    EDIT: kde jsi nasel ze toho durona podporuje? ja vidim na strankach vyrobce: AMD Duron Processors at 600/650/700/800.900MHz 1.0/1.1GHz
    http://www.qdigrp.com/qdisite/eng/products/K7B.htm
    http://www.qdigrp.com/qdisite/eng/products/K7bz.htm
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 19-05-2007 v 17:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    5

    Oba dva zdroje jsou ATX (200W má 20pinový konektor a 300W EC má 20pinový plus ten 4pinový) a deska je taky ATX
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    5

    Ještě mě napadlo jestli to nemůže být tím, že ten zdroj se nezapne pokud "nevidí" že je zaplý i ten 4pin pro procesor do desky (který ta deska nemá), může to tak být ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    nemuze.

    pokud sis koupil pouzity 300W eurocase, tak mohl mit klidne jeste horsi parametry nez ta 200W... /vyschly kondiky, studeny spoje.../ kup si prosimte za 600 normalni NOVY 300W Economy Fortron a mas klid.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém se zdrojem
    Od dvae v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 29-10-2014, 11:22
  2. Problém se zdrojem
    Od mutinek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 02-04-2013, 09:57
  3. Problem asi se Zdrojem
    Od KopecCZ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 28-01-2010, 23:11
  4. problém se zdrojem
    Od marekpevný v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-09-2008, 22:19
  5. Problém se zdrojem
    Od NoFaker v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-06-2007, 17:36