Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

I/O Error

Meliach (7)|20.5.2011 17:31
Zdravím,

před nedávnem mi odešel PC, nastartoval a nic nezobrazoval (integrovaná grafika), pravděpodobná příčína - základní deska, tak jsem ji ještě v záruce dal na výměnu. Zároveň jsem koupil i nový disk, protože starý už taky pomalu odchází (dávno odešel). Všechno jsem pozapojoval (dvakrát rozebral a složil), ale stále nefunguje, při instalaci to hází už při bootování I/O error - zkoušel jsem x-krát vypálit různé verze různých windowsů, ale hláška se objevovala stále. Hodil jsem tedy xpčka (sedmičky za nic na světě nešli) na flash a v pohodě nainstaloval, objevuje se tady ale znovu ten problém při kopírování a přesunování mezi disky - jeden disk (na který se zapisuje) se razantně zpomalí, předpokládám, že kvůli počtu I/O chyb. Zkoušel jsem vypojit mechaniku (nepomohlo, ale zkusil jsem to), když mi ještě instalace házela chybu 0xc00000e9 - I/O Error, tak jsem i porůznu zapojoval harddisky, u kterých jsem si jist funkčností, nechce se mi věřit, že by to bylo diskem (i když jsem při koupi solidně naletěl - WD10EARS) a spíš bych to tipoval opět na základní desku a problém někde s BIOSem - zkoušel jsem nahrát všechny verze a pokaždé to stejné, resetoval jsem nastavení, vyndával baterku, prostě všechno co se má udělat, aby se BIOS spravil, ale ten občas při restartu ani nedetekuje všechny disky a zamrzne.

Otázka tedy zní, může být I/O chyba házena kvůli základní desce? Pokud mi poslali pokaženou....

Dík za odpověď, mořím se s tím už pekelně dlouho.
j.albi (476)|20.5.2011 17:48
O jaké desce se bavíme (jméno)? Jde nabootovat z DVD?
Meliach (7)|20.5.2011 17:57
Oceňovaná Gigabyte ga-ma78g-ds3h, dvd právěže nenabootuje, protože vždy vyhodí I/O chybu... (zkoušel jsem i porůznu měnit sata káblíky, abych vyloučil porušení, ale taky nepomáhá)
j.albi (476)|20.5.2011 19:56
Jaký je zdroj?
Disky otestujte na chyby v jiném PC.
Meliach (7)|21.5.2011 08:39
Disky jsou v pořádku, včera byly v jiném PC. Zdroj by měl být ok, je to 7let stará šunka (beztak eurocase), ale flash bootuji v pohodě a hirens boot šlape parádně, takže ten jsem vyloučil. Podle mě to je základka, zdroj by se takhle neprojevoval... asi.
j.albi (476)|21.5.2011 11:51
Nejdříve to chce otestovat s jiným zdrojem a pokud to nepomůže tak vyreklamovat.