Používáte chladicí podložky pod notebook?
- Ano
- Ne, ale přemýšlím o její koupi
- Ne, pochybuji o její užitečnosti
- Ne, notebook nepoužívám
Hlasování k této anketě je na homepage magazínu Svět hardware v horní části pravého sloupce.
Používáte chladicí podložky pod notebook?
- Ano
- Ne, ale přemýšlím o její koupi
- Ne, pochybuji o její užitečnosti
- Ne, notebook nepoužívám
Hlasování k této anketě je na homepage magazínu Svět hardware v horní části pravého sloupce.
Ne, pochybuji o její užitečnosti
Chybí mi tu odpověď: ne, nepoužívám.
Nepochybuju o užitečnosti, ale mam Lenovo a tam opravdu není potřeba :-)
O vlivu na teplotu nepochybuju, ale notebook, který by ji potřeboval k provozu bych:
a) vůbec nekoupil
b) vysál od prachu
c) reklamoval
Ano používám stavitelnou podložku od Compalu. Ne pro účely chlazení, ale pro zlepšení pohodlí kdy notebook plácnu do podložky a připojím externí klávesnici. Člověk se tak při práci doma s notebookem u něho nemusí tolik hrbit.
Ne, nepoužívám.
V práci mě to netrápí, notebook není můj a pro netbook, který se zapne jednou za uherský rok, to je zbytečné kupovat.
- Ne, podložku nepoužívám
Ne, že bych pochyboval o její užitečnosti, ale spíš pochybuji nad významem notebooku co potřebuje chladící podložku. K čemu mi je něco přenosného, když k tomu potřebuji dalších deset tisíc krámů. A výrobce, který není schopen vyřešit tuto základní věc si nezaslouží mou pozornost.
"Ano"
můj postarší notebook Toshiba Satelite M100 už při delší zátěži občas zamrzával, tak jsme koupili CoolerMaster NotePal U2 a od té doby je klid. Navíc rozměry podložky jsou skoro stejné jako rozměry notebooku a v "přepravní" poloze se notebook krasně zasune do podložky a vejde se do stávající brašny.
Chladicí podložka rozhodně vliv má, pokud obsahuje aktivní chlazení.
Ne, nepochybuji o její účinnosti ale zbytečnosti
No já jsem minulý rok měnil teplovodivou pastu pod CPU a GPU na IBM T41, vyfoukal prach, promazal vrtulku...výsledek?
- Na baterku vydrží 1,5 hodiny místo 40 minut
- teploty spadly o 20°C dolů
- Větráček nehučí a dokonce se i vypíná
- Cena 100Kč a půl hodiny práce
Nie nepoužívam. Tiež mi chýba takáto jednotuchá odpoveď. Na mojom HP Pavilion dv3600ec je chladenie navrhnuté tak, že je tiché a zároveň účinné. Takže jednoducho žiadnu podložku nepotrebujem.
Podložku nepoužívám. Zbytečné vyhazování peněz. Když se notebook upeče, kupuji nový.
A to neni vyhazovani penez? To je 100x horsi vyhazovani penez
A k problemu je to asi tak, ze dobre reseny notas nepotrebuje chladici podlozku. V dobe zaruky je prehrivani duvod reklamace, a po zaruce je samozrejme lepsi, kdyz nastane prehrivani vycistit chlazeni, pripadne prepastovat. Notas se uchladi v pohode bez podlozky........
Chladici podlozka ma dle me jednu pouzitelnost.......
ad.1 a to, kdyz je notas hodne hlucny a nektere jsou, tak to schladi a vetrak se tak rychle netoci a tim padem je tissi.
ad 2 aby to cloveka nepalilo kdyz ma notas na kolenou nebo treba v posteli na brise.....
Jinak je to k nicemu....
Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 24-05-2011 v 18:14
NE - protože notebook co by něco takového potřeboval bych si nekoupil. O užitečnosti podložek nepochybuji, už jen rozdíl mezi tím, když u XPSka použiji velkou baterku která nadzvedne notebook o centimetr nad stůl je sakra znát. Co by svedla podložka si dovedu představit.
Osobně si myslím, že podložka má smysl, je-li zároveň koncipovaná jako dokovací stanice pro nějaký výkonnější notebook, kterému dodatečné chlazení přijde vhod.
notebook,ktery potrebuje k provozu chladici podlozku povazuju za defektni a jak sem tak projizdel vlakno,tak nejsem samchtelo by to argumenty protistrany,ktera ty polozky pouziva,neumim si predstavit zadne argumenty pro..