Restart nebo sek pc
Ahojte,potřeboval bych poradit.. jelikož hraju stale jednu hru ,talk se mi to stava porad,je to hra ktera nema velke naroky takze bych je mel v poho splnovat.. (Metin2).. jen pri hrani hry bych rekl ze to dela..Takze chvili hraju a hodne casto se stava, ze se mi proste uplne sekne kompl a nejde nic jineho udelat nez dat reset. A nebo to udela zas to ze z niceho ncio se kompl restartuje. Hru hravam ve windows mode. Kdyz chvili nejsem na te hre tak prijdu a mam jen cerny obraz v te hre.. malokdy to nabehne.. vetsinou zas musim ukoncovat pres spravce uloh.. Moje sestava je stara asik 7 a pul roku.. mezitim menena grafika zdroj a jeste neco.. ale uz si nepamatuju. Moje sestava: ,zakladovka MSI k7n2 Delta2 ,1GB ram KINGSTON DDR 400,procesor AMD Athlon 2500+ 1.83 GHz,Grafika ATI RADEON 9550 128MB,HDD WD 80 GB,a pak jeste EXTERNI HDD 500GB a na nem to mam nainstalovane,ZDROJ 300W .. nevim jestli to muze byt unavou soucastek nebo viry... diky vsem co mi se budou snazit poradit,kdysi uz sem tenhle problem mival ze se pc sekl co 10 minut ,ale zas nejak na chvili pretrval a je tu zas,a tu cernou obrazovku sem mel vzdy u te hry po cca 15 m,in ( nekdy 5ti.)
jako prvni vec bych zkusil podtaktovat pameti, pripadne jim trochu zvedl voltaz... / a jeste bych RAM predem vyhodil ze slotu a vycistil kontakty /
ale uplne prvni vec, bych hodil nocni test stability pameti / memtest apod. /
rek bych, ze se ti hadaj pameti s ovladacem GK / pravdepodobne chybka v RAM /
ale uplne prvni vec, bych hodil nocni test stability pameti / memtest apod. /
rek bych, ze se ti hadaj pameti s ovladacem GK / pravdepodobne chybka v RAM /
a nejaky navod na taktaci?? nebo apson nejaky spolehlivy programky na overeni? memtest sem zkosuel a tam nez zacnu mam napsat 1024 do te kolonky kdzy mam 1 GB ?..
na nastaveni pameti se mrkni pres BIOS
memtest jedes z boot CD, FDD, USB apod?, pac tam nic nezadavas / alespon ja o nicem nevim... /..., pripadne si stahni Hirensboot CD...
memtest jedes z boot CD, FDD, USB apod?, pac tam nic nezadavas / alespon ja o nicem nevim... /..., pripadne si stahni Hirensboot CD...
To je porad dokola.....
Mas nainstalovane nove drivery? Odinstaluj stare, odeber zbytky pomoci DriverSweeper a nainstaluj nove. Pokud nepomuze........
Jake mas teploty v zatezi? Hlavne grafickou kartu a procesor.....
Kdyz se to zasekne je cerno, nebo se tam objevi artefakty ci nejaka barva, nebo se to samo restartuje? Dela zvuk smycku????
Otestuj nejdriv pameti pomoci Goldmemory, pak treba jeste Memtestem kazdy alespon 4 hodky.
Vypni automaticky restartovani a jestli ti tam skace Modra smrt, muzes to vyfotit, ci uploadovat na forum minidump s chybovym hlasenim a nekdo to zkoukne.....
U Memtestu se nic nenastavuje jen udelas BOOT CD a v BIOSU zapnes Boot z CD a samo se to spusti. U GM je to stejny, akorat kdyz nabehne program je treba zmacknout nejakou klavesu a minutu pockat nez se to rozebehne.
To John: Dle meho nazoru RAM s ovladaci graficke karty nemaji nic spolecneho.......
odpovez na to co jsem se te ptal, podle toho se muzem priblizit resenim...
Mas nainstalovane nove drivery? Odinstaluj stare, odeber zbytky pomoci DriverSweeper a nainstaluj nove. Pokud nepomuze........
Jake mas teploty v zatezi? Hlavne grafickou kartu a procesor.....
Kdyz se to zasekne je cerno, nebo se tam objevi artefakty ci nejaka barva, nebo se to samo restartuje? Dela zvuk smycku????
Otestuj nejdriv pameti pomoci Goldmemory, pak treba jeste Memtestem kazdy alespon 4 hodky.
Vypni automaticky restartovani a jestli ti tam skace Modra smrt, muzes to vyfotit, ci uploadovat na forum minidump s chybovym hlasenim a nekdo to zkoukne.....
U Memtestu se nic nenastavuje jen udelas BOOT CD a v BIOSU zapnes Boot z CD a samo se to spusti. U GM je to stejny, akorat kdyz nabehne program je treba zmacknout nejakou klavesu a minutu pockat nez se to rozebehne.
To John: Dle meho nazoru RAM s ovladaci graficke karty nemaji nic spolecneho.......
odpovez na to co jsem se te ptal, podle toho se muzem priblizit resenim...
[quote=Georginek;452989]
To John: Dle meho nazoru RAM s ovladaci graficke karty nemaji nic spolecneho.......[/quote]
dle mych zkusenosti ma... / samozrejme je na vine RAM, ale tyto pady se objevi az ve spolupraci s ovladaci, kdy BSOD tvrdi, ze na vine je naky *.sys grafickeho driveru.../
To John: Dle meho nazoru RAM s ovladaci graficke karty nemaji nic spolecneho.......[/quote]
dle mych zkusenosti ma... / samozrejme je na vine RAM, ale tyto pady se objevi az ve spolupraci s ovladaci, kdy BSOD tvrdi, ze na vine je naky *.sys grafickeho driveru.../
bohuzel,jsem laik, takez na me je potrbwea vysvetlit co a jak (v biosu sem zatim nenastavovla nidky,takze nevim jak to zvladnu) ..nekdy se sekne pc a zusaten to tak,nekdy zas to naskoci cely pocitac (jako bys vypl monitor) jen tma .. aparkrat se stava ze neco delam a zniceho nic restart pc byva..a ovladace uz sem stahovla na grafiku a nepomohlo to..
Ja nevim, ale obcas si fakt pripadam jak debil.... Napisu 20 otazek a dostanu odpoved na 2. A znova to psat nehodlam.... Precti si to znova.:runaway
Podle toho, co popisujes se bude jednat o vadnou grafickou kartu/vadny zdroj.....
Grafiku vyzkousej programem Furmark nebo MSI Kombuster. TAk hodinku......
Co je to za zdroj? Nesmrdi,nehreje se?
Kdyby to byly RAMky, hazi to Modry smrti, zasekava se, ale nikoliv zmizi obraz a sam se restartuje
Podle toho, co popisujes se bude jednat o vadnou grafickou kartu/vadny zdroj.....
Grafiku vyzkousej programem Furmark nebo MSI Kombuster. TAk hodinku......
Co je to za zdroj? Nesmrdi,nehreje se?
Kdyby to byly RAMky, hazi to Modry smrti, zasekava se, ale nikoliv zmizi obraz a sam se restartuje
Pokud by se vyloučila GK, procesor, či paměti, tak bych se chtěl zeptat na pár věcí:
1.) Jak dlouho to dělá? Dělalo to i zpočátku kdy byl PC zakoupen? Popřípadně po výměně nějakého komponentu?
2.) Jak dlouho máš nepřeinstalovaný OS?
3.) Máš aktuální drivery na kartu?
4.) Dělá ti to i v jiné hře? Popřípadně programu?
5.) Jaké jsou teploty v zátěži procesoru a grafické karty? Pokud jsou vysoké (nad 75 celsia) vyčisti vnitřek počítače, pokud tak neděláš pravidělně.
6.) Objevují se po delší době (samozřejmě pokud to nespadne) na obrazovce artefakty?(Třeba zelené rychle se měnící pixely, šmouhy atp. prostře vše nestandartní)
Podle problémů bych to zatím odhadoval na grafickou kartu, což je ale docela přeběžné. Na vině může být prakticky cokoliv. Vzhledem ke stáří sestavy si netroufám odhadovat co může být špatně. V tý době jsem neměl o PC zájem.
1.) Jak dlouho to dělá? Dělalo to i zpočátku kdy byl PC zakoupen? Popřípadně po výměně nějakého komponentu?
2.) Jak dlouho máš nepřeinstalovaný OS?
3.) Máš aktuální drivery na kartu?
4.) Dělá ti to i v jiné hře? Popřípadně programu?
5.) Jaké jsou teploty v zátěži procesoru a grafické karty? Pokud jsou vysoké (nad 75 celsia) vyčisti vnitřek počítače, pokud tak neděláš pravidělně.
6.) Objevují se po delší době (samozřejmě pokud to nespadne) na obrazovce artefakty?(Třeba zelené rychle se měnící pixely, šmouhy atp. prostře vše nestandartní)
Podle problémů bych to zatím odhadoval na grafickou kartu, což je ale docela přeběžné. Na vině může být prakticky cokoliv. Vzhledem ke stáří sestavy si netroufám odhadovat co může být špatně. V tý době jsem neměl o PC zájem.
ohledne modre smrti to se mi stavalo u hry cod 2 .. ted ji nehraji tak nevim.. ale vim ze to u ni se stavalo.. zniceho nic preblikl monitor do modra .. a pak sem mohl akorat resetovat pc. Tady mam komplet dily pc zakoupene,az na ramku kterou mam asik 3 roky starou a ta je KINGSTON DDR 400 512MB ..
Devouver: 1) zkraja problemy nebyly,ale zas ten metin2 hraju tak rok a od pocatku hrani teto hry mi to vzdy delalo s tou cernou obrazovkou,ale i u teho cod 2(nekdy modra nekdy cerna),ale u jinych asik uz ne.
2) windows mam nahrany asik tak 3 mesice z5, pc byl strasne zasekany..
3)drivery vzdy stahuju z netu co najdu nejnovejsi.. a popripade dam upgrade..
5) teploty-pc je cisty ,cistivam ho treba co 4 mesice,zakladovka v klidu (bez her) ma 33 stupnu a CPU ma 57 stupnu..
6) neee nic
Devouver: 1) zkraja problemy nebyly,ale zas ten metin2 hraju tak rok a od pocatku hrani teto hry mi to vzdy delalo s tou cernou obrazovkou,ale i u teho cod 2(nekdy modra nekdy cerna),ale u jinych asik uz ne.
2) windows mam nahrany asik tak 3 mesice z5, pc byl strasne zasekany..
3)drivery vzdy stahuju z netu co najdu nejnovejsi.. a popripade dam upgrade..
5) teploty-pc je cisty ,cistivam ho treba co 4 mesice,zakladovka v klidu (bez her) ma 33 stupnu a CPU ma 57 stupnu..
6) neee nic
takze teplota zakladovky pri hrani je kolem 35 stupnu celsia a CPU kolem 70 stupni skace.Zdroj nejde citit ze by smrdel,ale muzu pak cuchnout treba az pojede 5 hodin dnes v kuse.. A nechapu co jsi mylsel tou smyckou zvuku,ale proset me se to sekne a zustane obraz tak.. to jestli uzpoak nabehne cerna obrazovka nebo jaka na to uz sem nidky necekal.a to restartovani pc se mi stalo jen 2x tento tyden jindy to nedelalo.. takze si mylsim ze se to asik ani vickrat stavat nebude,ale to zaseknuti pc se bohuzel stava stale vic a vic
V první řadě otestuj grafickou kartu. Stáhni OCCT, vyber záložku GPU:OCCT, zaškrtni Error Check a spusť.
Skrin se zdrojem z r. 2004 za 968 Kc - to bude taky kvalitka :)
Mas moznost si pujcit jiny zdroj na otestovani?
Mas moznost si pujcit jiny zdroj na otestovani?
nevim jak spustit GPU:OCCT .. mam ho sedy v tom programu.hej zdroj nejaky mame urco,a zdroj uz byl 1x meneny.. asik po 3 rokach.. talkze tak 4 roky z5 ...ale mam kamose ktery dela s pc takze by treba mel na pujceni.. nevim no..
[quote=Fry;453155]nevim jak spustit GPU:OCCT .. mam ho sedy v tom programu.[/quote]
A po najeti nad to sede policko ti to pise, ze mas updatovat DirectX, ze? ;)
A po najeti nad to sede policko ti to pise, ze mas updatovat DirectX, ze? ;)
My sme jasnovidci a vim jakou chybu Ti to pise, vid? :runaway
OCCT ti taky napise chybu?
Furmark si zkousel?
OCCT ti taky napise chybu?
Furmark si zkousel?
[quote=Fry;453177]kamo ne ,kdyz na to najedu nci to nenapise kuwa..:([/quote]
Tak alespoň udělej screenshot okna aplikace ať vidíme, jak vypadá.
Tak alespoň udělej screenshot okna aplikace ať vidíme, jak vypadá.
furmark sem ani nenasel ke stazeni.. ale pisi ty programy tohel po naistalovani.omlouvam se za to ze je to jen textovka ale dal sem print a ctrl+c a ctrl+v a udelalo to tohle..
Kombustoru chybí knihovny DirectX. Odkaz na doinstalování potřebných komponent už dával zsdx.
Driver Sweeper se nespustí pravděpodobně proto, že nemáš nainstalován .NET Framework 3.0 (nebo vyšší).
Driver Sweeper se nespustí pravděpodobně proto, že nemáš nainstalován .NET Framework 3.0 (nebo vyšší).
[quote=Fry;453200]joo uz mi jde ten Drive sweeper.. a ty vsechny ovladace co to najde mam oznacit a dat clean???[/quote]
Ne, vybereš jen ty který máš dvakrát, třeba ma grafickou kartu a podstraníš ty starší, dle datumu nebo označení. Nevím jak to vypadá při Driver sweeperu, protože používám něco jiného.
Ale určitě neodebírej ovladače na chipset či na ěnco jiného. Jen to co máš 2x
Ne, vybereš jen ty který máš dvakrát, třeba ma grafickou kartu a podstraníš ty starší, dle datumu nebo označení. Nevím jak to vypadá při Driver sweeperu, protože používám něco jiného.
Ale určitě neodebírej ovladače na chipset či na ěnco jiného. Jen to co máš 2x
a mam to udelat tak abych mel treba 1 na sounds, 1 na display ,1 na usb atd? .. pac ja tam mam na display treba : AMD,NVIDIA.. na sound :ASUS,Creative,Realtek..Tak vzdy nechat jen 1 sound, 1 display, 1 usb, 1 chipset atd? :)
Nevim jak R34ktor, ale ja sem DriverSweeper pouzival vzdy takhle a bez zadneho problemu.....
Nainstaloval DriverSweeper, v nouzovym rezimu dal analyzu a odebral komplet Ati i Nvidii, vzdy uplne vsechno, programek vypnul, znovu zapnul a dal analyzu, pokud tam neco zbylo znovu to odebral, restart a pak normalne nainstaloval cisty ovladace....
Nainstaloval DriverSweeper, v nouzovym rezimu dal analyzu a odebral komplet Ati i Nvidii, vzdy uplne vsechno, programek vypnul, znovu zapnul a dal analyzu, pokud tam neco zbylo znovu to odebral, restart a pak normalne nainstaloval cisty ovladace....
[quote=Georginek;453355]Nevim jak R34ktor, ale ja sem DriverSweeper pouzival vzdy takhle a bez zadneho problemu.....[/quote]
Já se k práci s Driver Sweeperem nevyjadřuji, protože ho nepoužívám.
Já se k práci s Driver Sweeperem nevyjadřuji, protože ho nepoužívám.
Ja vim, uz si to psal nekolikrat... :D Tazateli si vsak napsal, at postne screenshot - v jeho pripade DOCshot, aby se to dalo analyzovat co tam ma nechat a co ne.... :angel