Dell Latitude CPx H500 GT a paměť SO-DIMM Kingston ValueRAM PC133, 256 MB
Zdravím všechny, potřeboval bych malou radu. Koupil jsem si další paměť do staršího notebooku Dell Latitude CPx H500GT. Vím, že tyto notebooky si nevezmou ledajakou paměť. Paměť jsem kupoval v Mironetu, kde jsem se zeptal, zda mi bude v tomto notebooku fungovat. Bylo mi sděleno, že bude bez problémů fungovat, jenže... Přijel jsem domů a paměť jsem nainstaloval postupem, jak má být. Notebook se vůbec nechtěl zapnout. Když jsem jí vyndal, tak notebook naběhnul se starou pamětí normálně. Hrál jsem si v BIOSu (mám nejnovější verzi) s veškerým nastavením, ale bez úspěchu. Pokud tam dám volbu minimálního POST testu, tak sice naběhne, ale jen k výběru operačních systémů a pak se to sekne. Pokud je POST test úplně zapnut, tak mi to vypíše hlášku, že je problém s operací read/write a notebook jí vyřadí (vypne) a běží jen s těmi 128 MB RAM. Modul jsem zkoušel samostatně, v každém slotu a prostě se to ani nehne, ale se starou RAMkou běhá. Nechápu to. Buď se v Mironetu spletli, nebo je modul vadný, pokud máte někdo tuto zkušenost, prosím, poraďte mi, co s tím. Moc děkuju, jsem už bezradný.
Vypada to na spatnou pamet, zkus memtest, nesmi najit zadnou chybu.
napis presne typ stare pameti a taky presny typ nove, co ti poradili
napis presne typ stare pameti a taky presny typ nove, co ti poradili
Já bych to i udělal, ale jak jsem již napsal, pokud vypnu POST, tak se detekuje i BIOSu, ale dojde to výběru spuštění Windows a dál už to nejede. Pokud je paměť samostatně v notebooku bez té druhé, tak se to vůbec nezapne. Jen se na 5 sekund rozsvítí kontrolky a pak se to zas vypne. Pokud je POST zapnutý, tak to naběhne, ale POST vyhodí hlášku, že je tam problém se čtením/zápisem a vypne jí, takže to běží jen s tou původní pamětí. Ten Kingston, jako kdyby tam fyzicky vůbec nebyl, i když tam je...