Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell Latitude CPx H500 GT a paměť SO-DIMM Kingston ValueRAM PC133, 256 MB

Blade77 (2)|20.5.2007 19:11
Zdravím všechny, potřeboval bych malou radu. Koupil jsem si další paměť do staršího notebooku Dell Latitude CPx H500GT. Vím, že tyto notebooky si nevezmou ledajakou paměť. Paměť jsem kupoval v Mironetu, kde jsem se zeptal, zda mi bude v tomto notebooku fungovat. Bylo mi sděleno, že bude bez problémů fungovat, jenže... Přijel jsem domů a paměť jsem nainstaloval postupem, jak má být. Notebook se vůbec nechtěl zapnout. Když jsem jí vyndal, tak notebook naběhnul se starou pamětí normálně. Hrál jsem si v BIOSu (mám nejnovější verzi) s veškerým nastavením, ale bez úspěchu. Pokud tam dám volbu minimálního POST testu, tak sice naběhne, ale jen k výběru operačních systémů a pak se to sekne. Pokud je POST test úplně zapnut, tak mi to vypíše hlášku, že je problém s operací read/write a notebook jí vyřadí (vypne) a běží jen s těmi 128 MB RAM. Modul jsem zkoušel samostatně, v každém slotu a prostě se to ani nehne, ale se starou RAMkou běhá. Nechápu to. Buď se v Mironetu spletli, nebo je modul vadný, pokud máte někdo tuto zkušenost, prosím, poraďte mi, co s tím. Moc děkuju, jsem už bezradný.
mech13 (5526)|20.5.2007 19:24
Vypada to na spatnou pamet, zkus memtest, nesmi najit zadnou chybu.

napis presne typ stare pameti a taky presny typ nove, co ti poradili
Blade77 (2)|20.5.2007 19:31
Já bych to i udělal, ale jak jsem již napsal, pokud vypnu POST, tak se detekuje i BIOSu, ale dojde to výběru spuštění Windows a dál už to nejede. Pokud je paměť samostatně v notebooku bez té druhé, tak se to vůbec nezapne. Jen se na 5 sekund rozsvítí kontrolky a pak se to zas vypne. Pokud je POST zapnutý, tak to naběhne, ale POST vyhodí hlášku, že je tam problém se čtením/zápisem a vypne jí, takže to běží jen s tou původní pamětí. Ten Kingston, jako kdyby tam fyzicky vůbec nebyl, i když tam je...
mech13 (5526)|21.5.2007 01:20
tak jestli nejede, tak asi nezbyde nez jim to skusit vratit... neni moznost vyzkouset tu pamet nekde jinde?