Omylem zasunul jack od mikrofonu do USB
Zdravím, stala se mi taková kuriozitka. Přendával jsem si mikrofon ze zadního konektoru do předního no a dával jsem to tam poslepu a strčil jsem to omylem lehce do USB slotu. PC se okamžitě vypl, po spuštění se roztočí větráčky ale monitor píše no signal.
Co s tím?
Co s tím?
Po spáleninách. Začal bych v oblasti připojení čelních USB.
Ochrana existuje. Ale jen u některých modelů. Jakou vlastně máš?
Ochrana existuje. Ale jen u některých modelů. Jakou vlastně máš?
U některých modelů základních desek jsou pro USB porty pojistky. O jaký model základní desky se jedná ? ... :slug
Ke zjištění přesného typu základní desky použij HWiNFO32 :cool:
:mistake - promiň, mi to vůbec nedošlo nyní
:mistake - promiň, mi to vůbec nedošlo nyní
No tak to je gol. Sice jsem plánoval upgrade, ale ne hned :D Může být v nějakém případě deska zachráněna?
Zkus vyjmout vše co není potřeba ke startu počítače (HDD, DVD mechanika, rozšiřující karty, apod), nech zapojen pouze CPU, jeden modul RAM ve slotu DDR_1 a grafickou kartu a pokus se počítač zapnout. Pokud se nezapne, zkus vyjmou buď modul RAM nebo graf. kartu a zkus zapnout znovu. Absenci modulů RAM/graf. karty by měla dát najevo pípáním (musí být připojen speaker).
Podařilo se mi odpojit ty dvě přední USB. nevidím kolem konektoru na MB žádnou spáleninu. Nemohlo to být tím že se prostě to usb spálilo a teď když jsem ho odpojil tak to pojede?
Je to holt riskantní, zasunovat naslepo a bez ochrany. Ale taky se mi jednou povedl podobný kousek - přebytečný velký molex konektor zadního ventilátoru se rozhodl, že už nebude držet tam, kde sem ho napasoval a spadl pod sebe na jediný dostatečně vyčnívající šroubek v dosahu - na PCB grafiky, kterým je přišroubovaná konektorová záslepka. Následovala rána a vyputí počítače. Vstal jsem ze židle a chvíli nechápavě zíral dovnitř skříně, co to bylo. Podle zápachu jsem lokalizoval čip regulace otáček, ve kterém byl krásně souměrný půlkulatý důlek. Po pohledu na ventilátor mi už pak došla i příčina :slug Ale pro mě to teda mělo lepší konec - deska až na regulaci jednoho z konektorů fungovala a později sem ji stejně vyreklamoval kvůli něčemu jinému :) Zlému oranžovému Nexusu byl pak amputován ten strašný konektor, aby už neměl další šanci ničit.