Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Zyxel NSA210 - nastavení sdílení adresáře v síti

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Magnatt
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    146

    Dobrý večer,

    rád bych se zeptal na sdílení u NAS disků. Zakoupil jsem si výše zmíněný NAS. V administraci se celkem orientuji, ale i přesto nemám úplně jasno. Chtěl jsem adresář na tomto disku nasdílet na síť, tak aby jej viděli i PC mimo domácí síť. Ale nvm jak na to. V položce "Web Publishing" sice mám nastavenou složku, ale dle zadané adresy (http://IP_Address:Port_Number/Share_Name/)je viditelná jen pro počítače za routerem. Jak dál?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Musis povolit Port_Number zvenku, tj. provest port forwarding.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Musis povolit Port_Number zvenku, tj. provest port forwarding.
    len doplním, že ten port forwarding je potrebné nastaviť na routri, ktorý tvoju sieť oddeluje od internetu ... potrebný port presmeruješ na LAN IP adresu NAS

    potom budeš k NAS pristupovať z internetu na adrese http://verejna_IP_adresa_routra:Port_Number/Share_Name/
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Magnatt
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    146

    Díky, problém je, že u svého routeru (D-Link DI-524) nemůžu tuto možnost najít, ale funguje mi to i bez tohoto zásahu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    u D-link DI-524 to najdes pod virtual server



    Takze uz to funguje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele Magnatt
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    146

    No s tímto mám právě trochu problém. Virtual mě podle popisku napadl také, takže jsem se ho minulý den jal vyzkoušet. Má přednastavené porty bez určení vnitřní IP, které jsou vypnuté a i tak je NAS mimo LAN viditelný, když je povolím, tak se nic nezmění.(?) Pak jsem je zkoušel nastavit na jiné porty, které nejsou tak profláknuté (bezpečnost), ale to už mi potom nefunguje.(?) Je možné, že něco dělám špatně...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    1. dej tomu NASu pevnou IP pomoci rezervace v DHCP
    2. povol ve virtualu ten port, zadej do Private IP z bodu 1. Je mozne mit rozdilna cisla portu (private vs public).
    3. vyzkousej pristup ze stroje mimo tvou sit
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele Magnatt
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    146

    1. již jsem dávno udělal, sice se u UPC většinou IP nemění u stejného zařízení, ale pro jistotu...
    2. nastavil jsem ftp na 300 a http na 500 jak u NASu, tak i u routeru
    3. až zítra ve škole budu mít tu možnost
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Citace Původně odesláno od Magnatt Zobrazit příspěvek
    1. již jsem dávno udělal, sice se u UPC většinou IP nemění u stejného zařízení, ale pro jistotu...
    nepochopeno - statickou adresu ma dostavat Zyxel od D-Linku (cili na D-Linku zadas rezervaci a na Zyxelu povolis DHCP). Ale mozna to nebude treba, jestli ti sla vepsat ta IP rucne ve Virtualech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Magnatt Zobrazit příspěvek
    No s tímto mám právě trochu problém. Virtual mě podle popisku napadl také, takže jsem se ho minulý den jal vyzkoušet. Má přednastavené porty bez určení vnitřní IP, které jsou vypnuté a i tak je NAS mimo LAN viditelný, když je povolím, tak se nic nezmění.(?) Pak jsem je zkoušel nastavit na jiné porty, které nejsou tak profláknuté (bezpečnost), ale to už mi potom nefunguje.(?) Je možné, že něco dělám špatně...
    čo podla teba znamená viditelný ? buď trochu konkrétnejší vo svojich príspevkoch
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele Magnatt
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    146

    Však.. na D-linku mám dynamicky přidělenou adresu od UPC, ta se zpravidla nemění, pro Zyxel jsem zadal statickou privátní přes D-Link, jak si to myslel i ty, špatně jsem to popsal zřejmě.
    Ve virtualu jsem ji také vepsal, http mi funguje (vyzkoušeno ale jen v LAN), ale ftp se mi nechce připojit přes IP v LAN ( ftp://89.176.82.222:300/ můžeš vyzkoušet,měl by fungovat uživatelský login Tomi, heslo Tomik), ale to asi není ani možné.

    to EditorPO: omlouvám se za své špatné vyjadřování, jednoduše, že se na NAS připojí i z PC mimo domácí LAN
    Naposledy upraveno uživatelem Magnatt: 30-05-2011 v 23:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Funguje to.
    Dostanem sa na FTP aj na webove rozhranie.
    FTP ale blbne.

    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 30-05-2011 v 23:24
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele Magnatt
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    146

    Dík, už jsem to zrovna i zkoušel s kámošem. Jen technická otázka, proč se u ftp port zadává a u http ne?..btw, co u ftp blbne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Magnatt Zobrazit příspěvek
    Dík, už jsem to zrovna i zkoušel s kámošem. Jen technická otázka, proč se u ftp port zadává a u http ne?..btw, co u ftp blbne?
    ani u FTP nemusíš zadávať port, pokiaľ nezmeníš defaultný

    Default ftp - 21
    Default http - 80

    V Total Commanderi mi FTP nenačíta adresáre, v prehliadači FTP funguje.
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 30-05-2011 v 23:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele Magnatt
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    146

    právě že oba defaultní jsem měnil, chtěl jsem to vyzkoušet... každopádně díky za trpělivost
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Sdílení složek v síti
    Od JuraS. v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-07-2014, 12:44
  2. Sdílení na síti
    Od Georginek v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-06-2012, 19:57
  3. Sdílení souborů v síti
    Od ciny v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-01-2011, 17:39
  4. Sdílení tiskárny v síti
    Od zvoniva1 v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-11-2009, 12:18
  5. Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 30-10-2009, 11:25