Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 63

Téma: Modré obrazovky pri instalaci windows

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    23

    ZDRAVIM .Kupil som nove PC Athlon64 3200+ AM2 socket,MB-Asus M2N-E
    Pamat Adata 2x512 667MHZ,GF Gainwars 6600GT PCIE.HDD Maxtor 250GB DVDRW ASUS.Vsetko som zapojil ako mam zacal som instalovat XP a uz zo zaciatku instalacie mi zacal vypisovat ze nemoze precitat niektore subory, hodilo mi aj modru obrazovku. tazke vobec nemozem nainstalovat XP. V navode k doske bolo upozornenie k pouzitiu 32bitovej verzie XP a domnievam sa ze to asi bude tym ze mam 64bitovy procak a treba mi XP64 moze mi niekto poradit co s tym, mam robit. Vopred DAKUJEM

    //ice - prejmenovano na smysluplny nadpis
    Naposledy upraveno uživatelem ICEBOSS: 20-07-2006 v 15:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od squal99
    ZDRAVIM .Kupil som nove PC Athlon64 3200+ AM2 socket,MB-Asus M2N-E
    Pamat Adata 2x512 667MHZ,GF Gainwars 6600GT PCIE.HDD Maxtor 250GB DVDRW ASUS.Vsetko som zapojil ako mam zacal som instalovat XP a uz zo zaciatku instalacie mi zacal vypisovat ze nemoze precitat niektore subory, hodilo mi aj modru obrazovku. tazke vobec nemozem nainstalovat XP. V navode k doske bolo upozornenie k pouzitiu 32bitovej verzie XP a domnievam sa ze to asi bude tym ze mam 64bitovy procak a treba mi XP64 moze mi niekto poradit co s tym, mam robit. Vopred DAKUJEM
    Jak ty Windows instaluješ? Z DOSu? Pokud ano, stává se to a je to proto, že DOS umí pouze 8 znakové názvy souborů, ale některé na CD WinXP mají víc, z čehož plyne, že je instalátor nemůže najít. Nic si z toho nedělej, systém nainstaluj a pak ho zkusíš přeinstalovat přes Win. Takže to by mohl být onen problém. S 64bit procesorem to nemá nic společného.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    23

    Ale problem je v tom ze ja ten XP ani nenainstalujem pretoze mi hodi taku divnu tabulku Fatal Error a dale ma nepusti. komp sa resetne a ide do takto dokola. ano instalujem z Dosu XP mam botovacie. ale skusal som 2alebo 3XP a stale to robi to iste. dokonca jedno mi vypisalo ze mam asi "nelegalnu"kopiu ):
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od squal99
    Ale problem je v tom ze ja ten XP ani nenainstalujem pretoze mi hodi taku divnu tabulku Fatal Error a dale ma nepusti. komp sa resetne a ide do takto dokola
    Tak jinak - co máš za disk? Předpokládal bych, že s novou sestavou S-ATA, což s sebou nese určitá úskalí. Musíš jej mít jednak správně nastavený v BIOSu, ale taky hlavně pro jeho funkčnost potřebuješ ovladače pro DOS pro S-ATA disk. Ale WinXP by to měly umět, takže v tom problém není. Spíš bych se podíval do toho BIOSu... ale nevím, taky jsem s tím měl problém. Taky si v BIOSu skontroluj, jestli náhodou nemáš zapnuté RAID, to mi dělalo problémy. Zkus RAID na všech větvích SATA zakázat, pak to zkus znovu. Když ani tak to nepůjde, dál už nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    23

    HDD-MAXTOR MaXLine III 250GB 16MB SATA 3.0 Gb/s, Raid je vypnuty.ale je divne ze to nemoze precitat tie subory. a vazne to nemoze byt tym XP? ked aj v manuali bolo upozornenie pri pouzivani 32bitovej verzii XP

    ZD-AMD Socket AM2, chipsetom NVIDIA nForce 570 Ultra, FSB 2000/1600 MT/s
    Procak -AMD Athlon64 3200+ BOX Socket AM2 (jadro Orleans)
    Pamat - A-data 2*512 DDR2 667
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 20-07-2006 v 20:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    CD je neposkrabany?
    projed si pameti memtestem86, aspon 2 pruchody.
    kabel k mechanice je v poradku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Limoto
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    178

    co zas vymejšlíš? bude to tím jak říkal wizaard - ODS zvládne jenom 8-mi znakový názvy souborů, a to bude instalaci win dělat problémy, normálně nabootuj z toho cdcčka WinXP, přes F6 nahoď SATA drivery a pokud to nebude fungovat tak pak se teprv ptej tady na fóru...

    odpověď jak jsem to měl vědět je zbytečná, odpovím google

    //EDIT: přibyl tady jeden post, takže to co zas vymejělíš není na ICEBOSSeho ale na ten předhcozí post

    jinak jak říkal ICEBOSS, zkontroluj jestli to není poškrabaný
    Naposledy upraveno uživatelem Limoto: 20-07-2006 v 15:20
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Já instaloval XP (integrovaný SP2) z DOSu, z CD, na 64-bit proc., na SATA disk (NForce4 Ultra) a v pohodě se nainstaloval (jenom jsem musel trochu hacknout asi winnt.sif protože mi nechtěl v DOSu vzít bezzásahovou instalaci ale to IMHO nemělo vliv). Už si nejsem jistý jestli jsem musel dávat ovladač SATA disku ale myslím že ne.

    Mohlo by to bejt i něčim jiným, např. si vzpomínám že při instalaci W2000 jsem pokaždý musel vypnout integrovanou grafiku, jinak instalace nikdy nedojela a spadla do BSOD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    23

    Ten XP nemozem naistalovat vobec. skusal som pripojit IDE dist 10GB a XP pri kopirovani este v dose mi vypisalo viacej chyb ako ked som instaloval na SATE. je to problem na dlhsie vysvetlenie prosim Dajte niekto vediet. DAKUJEM
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    eraser

    Chcelo by to presný popis a prípadne foto, resp. "screenshoty" z obrazovky. Je však možné, že máš HW chybu, prípadne problémy s inštalačným CD, ak si teda neskúšal iné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    23

    je to tazko popista ale ako som uz uviedol,je problem len v citani.je to tam ked XP este v dose kopiruje subory na disk. tam mi nechcelo precitat niekolko suborov tak som dal Retry, XP sa resetlo uz zacalo instalovat a vypisalo chybu ze neiktory subor sa neda naistalovat pretoze tam ani nieje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Limoto
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    178

    Citace Původně odesláno od squal99
    je to tazko popista ale ako som uz uviedol,je problem len v citani.je to tam ked XP este v dose kopiruje subory na disk. tam mi nechcelo precitat niekolko suborov tak som dal Retry, XP sa resetlo uz zacalo instalovat a vypisalo chybu ze neiktory subor sa neda naistalovat pretoze tam ani nieje.
    není to CD poškrábaný?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    23

    nie nemalo byt.aj som skusal tam dat disk 10GB na nom bolo naistalovane XP a neslo to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    eraser

    Tak máš HW chybu, choď tam, kde si PC kúpil... nikto tu nie je telepat, aby ti takto poradil, navyše vidno, že nemáš moc skúseností, takže tvoje rady nám nepomôžu problém odhaliť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Limoto
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    178

    Citace Původně odesláno od squal99
    co je thread ? ja moc na taketo fora nechodim tak som z tohot oot
    vlákno
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows 8: Vypnutí obrazovky po přehrání videa Windows 8
    Od Tremor v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-05-2013, 10:40
  2. Windows 7: Problem s instalaci windows 7
    Od Fry v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-11-2012, 14:10
  3. Vypnutí displaye při náběhu úvodní obrazovky Windows 7
    Od Messiah_ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 29-01-2010, 10:53
  4. Zrcadlení Obrazovky z NTB na TV Windows XP
    Od m1ch3l v sekci Monitory
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 03-01-2010, 12:23
  5. Windows XP: Změna boot obrazovky Windows 2000/XP :)
    Od trodas v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-07-2009, 10:07