Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: PC pro kancelářskou práci v ceně 15 000 - 17 500 Kč

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Zaměření pro: kancelářskou práci - non-stop provoz - ne server

    Platforma: Intel
    Operační systém: ano - Windows 7 Profesional 64 bit
    LCD monitor: bez LCD

    Poznámky a periferie:
    Zdravím a prosím o radu....

    Byl jsem požádán známým, abych pomohl s výběrem/stavbou sestavy pro místní oddělení městské policie.
    Na tom by nebylo nic až tak složitého, ale vzhledem k tomu, že PC poběží nepřetržitě (bude na něm ukládán záznam z kamer bezpečnostního systému), potřebuji pomoct s výběrem komponent se zaměřením především na životnost. S chlazením a hlučností předpokládám nebude problém, a jde mi především o zdroj a HDD.
    Grafika bude integrovaná (i3/i5) s možností přidání dedikované (možná časem).
    Uvažoval jsem o i3 s nižším TDP, ale zase na druhou stranu není to na rok a quad je přeci jen znát.
    Díky předem moc a zde je hrubý nástřel... neříkám, že to nemůže být úplně jinak.
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...01116S010TM001
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 30-05-2011 v 17:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Ja bych to resil asi nejak takhle http://premierconfigure.euro.dell.co...=CZ&l=cs&s=PAD
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Mě by se to i líbilo, jen bych moduly RAM rozhodně vyměnil, třeba za A-Data a zdroj bych dal Seasonic S12II-430, přeci jenom to poběží nonstop.
    Jediný problém bych asi viděl v disku, když sestava poběží 24/7. Zde bych policisty upozornil na zálohu a občasnou kontrolu "zdraví" disku.

    EDIT: A nebo jak to navrhl Salamander, Dell má dobrý servis
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Mě by se to i líbilo, jen bych moduly RAM rozhodně vyměnil, třeba za A-Data a zdroj bych dal Seasonic S12II-430, přeci jenom to poběží nonstop.
    Jediný problém bych asi viděl v disku, když sestava poběží 24/7. Zde bych policisty upozornil na zálohu a občasnou kontrolu "zdraví" disku.

    EDIT: A nebo jak to navrhl Salamander, Dell má dobrý servis
    S tím DELLem to je na ně moc složitý...
    Jinak ď za úpravu.. Ty Zeppeliny taky nemusím, ale jsou mmntálně nejlevnější na Alfě, tak jsem je tam rubnul.
    S tím zdrojem Ok, rezerva není na škodu, nebude tak "zatěžovaný".
    Jinak s tím diskem... nejsou nějaký serverový řady od WD, co jsou na nonstop provoz stavěný?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Jinak ď za úpravu.. Ty Zeppeliny taky nemusím, ale jsou mmntálně nejlevnější na Alfě, tak jsem je tam rubnul. S tím zdrojem Ok, rezerva není na škodu, nebude tak "zatěžovaný".
    Jinak s tím diskem... nejsou nějaký serverový řady od WD, co jsou na nonstop provoz stavěný?
    Zeppeliny hlavně nejsou moc spolehlivý a leckdy nejsou schopný fungovat ani na hodnotách, co jsou na štítku. Datasheet u nich není ani vydán ... asi radši
    U zdroje jde o to, že by měl mít o kousek lepší ventilátor a tišší. Pokud sestava poběží 24/7, tak by to asi neměl být "vrtulník".
    Serverové pevné disky samozřejmě jsou, ale jsou také dosti drahé. Asi jako nejschůdnější řešení by byl WD RE4 WD1003FBYX.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Citace Původně odesláno od fanynek
    nejsou nějaký serverový řady od WD, co jsou na nonstop provoz stavěný?
    To jsou RE4-ky.

    //
    Naposledy upraveno uživatelem zsdx: 30-05-2011 v 21:28 Důvod: doplneni
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Díky za pomoc klucí....
    Tak po vašich intervencích jsem to udělal takto: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0112VN010Y2S01
    Ty paměti jsem vzal proto, že s Kingstonama mám v poslední době velmi dobré zkušenosti a i ten kousek plechu na nich /honosně zvaný chladič/ svůj kousek práce taky myslím odvede.
    Nebylo by od věci ukecat je na Gelid, abych měl duši v péří, že se to nebude moc hřát a ještě přemýšlím o jiné skříni. Tahle konzerva mi moc nesedí....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Ty paměti jsem vzal proto, že s Kingstonama mám v poslední době velmi dobré zkušenosti a i ten kousek plechu na nich /honosně zvaný chladič/ svůj kousek práce taky myslím odvede.
    Pokud nebude žádné OC a pojedou v defaultu, tak neodvede

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Nebylo by od věci ukecat je na Gelid, abych měl duši v péří, že se to nebude moc hřát
    Na default bude stačit i Cooler Master Hyper TX3

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    a ještě přemýšlím o jiné skříni. Tahle konzerva mi moc nesedí....
    Tak to slož rovnou např. do Silea a máš vyřešenou i otázku hluku.
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 30-05-2011 v 23:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    OK.
    A co UPS-ku....ta by se zde asi fakt hodila, nemyslíš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    OK.
    A co UPS-ku....ta by se zde asi fakt hodila, nemyslíš?
    Nevím, jak to mají páni policisté řešený a vymyšlený. Pokud by měl být počítač zapojen přes UPS, měl by být přes UPS zapojen i kamerový systém, jinak by to IMHO ztrácelo smysl. A na jak dlouhou dobu by bylo potřeba systém napájet ? Nějaké požadavky Ti nedali ? Tohle bych asi konzultoval s IT správcem městské policie. Nemají třeba některé zásuvky hromadně připojeny na záložní zdroj ? Nejdříve bych se o tomto informoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Já bych zas neblbnul s těma server diskama, pokud tam nebude RAID mirroring. V datasheetu WD RE jsem onehdy četl, že mají jakýsi Time Limited Error Recovery (TLER), kdy se disk snaží obnovit chybná data po kratší čas než je obvyklé, aby se to co nejdřív opravilo z RAIDu. Obdobně by měly být nastaveny i server disky ostatních výrobců. U WD to snad jde u některých modelů vypnout, moc jsem to nezkoumal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    na zaznam kamer jsou primo delane http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=88615

    ale porad si myslim, ze ten Dell by byl rozumnejsi volba, uz kvuli NBD zaruce ... rad bych videl, jak pani policajsi cekaji s kamerama mesic na reklamaci nejake komponenty
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek

    ale porad si myslim, ze ten Dell by byl rozumnejsi volba, uz kvuli NBD zaruce ... rad bych videl, jak pani policajsi cekaji s kamerama mesic na reklamaci nejake komponenty
    To si vystihol
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    69

    no hlavně mi spíš vrta hlavou co vlastně budou ukladat na ten terový disk. ze zákona musí určitě data nějakou dobu uchovat. a uchovavat data bez jakekoliv zalohy? hmm to sou docela odvažní..

    kup jim GEUTEBRÜCK a diskové pole .-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    IMHO monitorovacím systémem bude policie již vybavena a spíše půjde o počítač, který obstará záznam. O záloze jsem psal již v #3 postu. To je ale již asi otázka IT správce policie a nebo zadali špatné požadavky Asi by se to na tyto věci chtělo ještě pořádně přeptat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro kancelářskou práci v ceně 7 500 - 10 000 Kč
    Od TondaBobr v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-02-2014, 18:32
  2. PC pro kancelářskou práci v ceně 17 500 - 20 000 Kč
    Od playman v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-10-2010, 17:40