Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 28 z 28

Téma: Stavba "nejen" domaciho NAS serveru

  1. #16
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    HP Mini 5103

    Atom N550, (1,5GHz, 2core, HT), 2GB RAM, cista instalace W7 32b

    HDD 320GB 7200rpm

    Cteni z disku - 70-100MB/s (disk je prazdny, takze zatim se jede na rychlym zacatku)

    Zapis (kopirovani ze serveru - 85MB/s)

    Kopirovani souboru z jineho PC do nasdilene slozky - ze zacatku 25MB/s - CPU na 25% - jedno fyzicke jadro naplno

    Kopirovani nasdileneho souboru na jine PC - 100MB/s

    ale chova se to docela zvlastne, treba zapis se rozjel na 25MB/s a cpu na 25% asi tak do trictvrte souboru a pak najednou vyletel procesor na 45% a kopirovani ke konci zacalo stoupat na 40MB/s

    Cteni taky zacalo na 25%, misty padalo na 10-15%, ale zaroven s tim se snizovala rychlost a obcas sel procesor na 50% a rychlost se zvedala zase nahoru...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.png 
Zobrazení: 115 
Velikost: 58.9 KB 
ID: 21862   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.png 
Zobrazení: 139 
Velikost: 242.8 KB 
ID: 21863  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Jeste me pri prochazce v kanclu napadlo, ze bys mohl pouzit HP Microserver, nejspis taky vyhovuje pozadavkum z postu 1.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Jeste me pri prochazce v kanclu napadlo, ze bys mohl pouzit HP Microserver, nejspis taky vyhovuje pozadavkum z postu 1.
    Podle infa z http://www.silentpcreview.com/article1193-page5.html microserver vypada velmi dobre, ma pouze RAID 0 a 1. Cena v e-shopech +- 7000,- Kc take neni zla.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    HP Mini 5103

    Atom N550, (1,5GHz, 2core, HT), 2GB RAM, cista instalace W7 32b

    HDD 320GB 7200rpm

    Cteni z disku - 70-100MB/s (disk je prazdny, takze zatim se jede na rychlym zacatku)

    Zapis (kopirovani ze serveru - 85MB/s)

    Kopirovani souboru z jineho PC do nasdilene slozky - ze zacatku 25MB/s - CPU na 25% - jedno fyzicke jadro naplno

    Kopirovani nasdileneho souboru na jine PC - 100MB/s

    ale chova se to docela zvlastne, treba zapis se rozjel na 25MB/s a cpu na 25% asi tak do trictvrte souboru a pak najednou vyletel procesor na 45% a kopirovani ke konci zacalo stoupat na 40MB/s

    Cteni taky zacalo na 25%, misty padalo na 10-15%, ale zaroven s tim se snizovala rychlost a obcas sel procesor na 50% a rychlost se zvedala zase nahoru...
    Dle toho co pises, myslim, ze HTPC by nemelo mit problem prehrat cokoli co je nasdileno na pc/srv s Atomem N550, (1,5GHz, 2core, HT) nebo jeste lepe s Atomem dual core 1.8 Ghz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Citace Původně odesláno od Duke11
    microserver vypada velmi dobre, ma pouze RAID 0 a 1.
    Snad tolik nevadi - RAID5 muzes dodelat sotwarove (v linuxu, ve Win pouze v serverovych edicich), nebo RAID10 (tez SW, ale v lin i vsech Win).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Ahoj

    Ja bych to postavil na Intel Atom D525.
    Jinak pro inspiraci se staci podivat, jak jsou na tom bezne prodavane NASy - viz napr QNAP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    5

    nechcem otvarat dalsie velmi podobne tema:

    taktiez planujem domaci NAS (favoritom je synology211j), ALE mam doma nevyuzity notebook (dualcore thinkpad 1GB ram) - nebolo by mozne ho rozumne upravit/dovybavit aby splnal podobnu funkciu ?
    napr. nainstalovat tam freenas alebo nieco podobne (aj ked posledna verzia vraj vyzaduje 4GB ram ?!?) - len ako tam dohodit disky .. aj s podporou aspon raid1 .. s rozumnym prenosom pre zdielanie videa (xtreamer) .. usb externe disky asi nebude to prave orechove

    mozno by sa dal notebook vyuzit aj pre virtualy (testovanie, domaci web, .. mozno router/fw, dohladovy system s web kamerou,...)

    s pripojenim nejakeho DASu spravit z toho nieco univerzalnejsie (a recyklovat to co lezi bez vyuzitia v skrini, napr. aj 3-4ks 120GB HDD)

    poprosim nejake hinty, ktore ma posunu dalej, alebo to zavrhnem
    Naposledy upraveno uživatelem richie_ke: 17-06-2011 v 16:35
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Ahoj

    Problem s RAM nebude, ale s diskama.
    V tom ntb budes mit jen jeden disk a to nesplni tve pozadavky.
    Vyuzil bych ho jako nejaky ten LAMP nebo neco jak pises, ze by se ti taky hodilo.
    Jestli mas nejakou skrin, zdroj, ... tak kup nejakou mITX s Intel Atom D525 (jak jsem psal vyse),
    k tomu pamet, disky dle potreby a mas to. Cena dobra, spotreba nizka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Pro pripojeni vice disku muzes vyuzit Expres card -> eSATA kartu (http://www.softcom.cz/produkt/delock...ta-ii/?flist=1). Jen je pak potreba vyresit napajeni disku. Vyzkousene to nemam, ale rekl bych, ze toto reseni bude radove rychlejsi nez pripojeni pres USB2.0
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    To je sice mozne, ale mit ty disky tam nekde hozene ... navic jeste to napajeni ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od Doctor01 Zobrazit příspěvek
    To je sice mozne, ale mit ty disky tam nekde hozene ... navic jeste to napajeni ..
    Nerikam, ze je to idealni - to s pouzitim vyrazeneho notebooku nikdy nebude. Sam takto docasne pouzivam notebook jako HTPC a idealni to take neni. Jen jsem poukazoval na moznost jak to udelat s dodrzenim puvodniho zadani (vyuziti toho notebooku) :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Do většiny ntb narveš 2disky.
    Jeden do primární pozice, druhý namontovat místo mechaniky, na ebay.com určitě najdeš univerzální adaptéry pro sekundární HDD, které prostě využívají sběrnici pro mechaniku. Pohlídej si, jestli se jedná o PATA nebo SATA. Cena takové hračky bývá tak 20-30 USD (alespoň já se u D630 vlezl do 20). Do obojího se dá strčit SATA disk, ty rámečky pro pata připojení mají většinou ještě převodníky na SATA.
    RAID z toho ale samozřejmě nedostaneš a problémem mohou být i některé speciální mechaniky (slot-in, apod)

    u disků si ale dávej bacha na výšku, bežná je 9.5mm, některé mají i 12.5.
    Jako interní primární disk tam narveš asi jen 9.5mm, místo mechaniky se někdy vleze i 12.5, někdy ne, záleží na konrétním ntb a konstrukci rámečku.
    Každopádně v současnosti jsou nejvěší 9.5mm disky o kapacitě 750GB, ale mají se objevit už i 1TB disky. 12.5mm 1TB disky už jsou.

    Více disků jedině externě.
    Když se na to ale zpětně podíváš, kolik stojí 2.5 disky o vyšších kapacitách...
    Možná by už vyšlo levněji koupit ITX desku s Atomem, k tomu ramku a 3.5 green disky a strčit to do nějaké krabice...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    5

    vdaka za podnety
    - ako HTPC to pouzivat nepotrebujem
    - ako prehravac pouzivam Xtreamer
    - vsetko to bude ulozene v kumbale (kde mam aj ostatne zariadenia ako router, switch a podobne )
    - potrebujem NAS na zalohu suborov (dokumenty, fotky,...)
    - potrebujem (asi) NAS ako zdroj filmov pre Xtreamer


    teda ostavaju 2 riesenia
    1) esata karta do notebooku + externy box na disky + nejaky rozumny soft (frenass a spol) - otazka ci najdem univerzalny soft, ktory zabezpeci vsetko - aj nas, aj dohladovy system, aj ...
    suma cca 70EUR + disky

    2) univerzalne uloziste DS211J a na ntb riesit ostatne (mozno cez virtualy) - ako dohlad, web,... (disk zdielat cez iSCSI)
    suma cca 180EUR + disky


    teda ostava otazka, ci riesenie c.1 bude (voci druhemu rieseniu)
    - dostatocne univerzalne (aj NAS, aj ostatne blbosti)
    - s rozumnou spravou
    - "odolne" pri vypadku (disk, .. teda aby som permanentne netravil vecery na ladeni celeho systemu)
    - dostatocne vykonne
    Naposledy upraveno uživatelem richie_ke: 27-06-2011 v 10:58
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2013, 15:18
  2. Rampage IV Extreme - nejen "hardcore" taktování
    Od flanker v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-04-2013, 10:33
  3. Windows XP: Zmena v registrech systemu XP pro funkce "Slozky" a "Prejmenovani"
    Od Subtech v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-09-2010, 22:08
  4. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 26-04-2010, 12:00
  5. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-08-2007, 22:09