Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Pomale nacitani pameti v biosu a "cvakani"

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    10

    Ahoj, mam starsi sestavu na desce A7N8X kterou jsem tam nedavno dal misto jine ktera odesla. Pri zapinani se nacita pamet neuveritelne pomalu(mam 2GB) a cvaka(nevim co)...cvakani ustane az pri nacitani windows. To by mi ani nevadilo, horsi je ze bios na me temer nereaguje...dostanu se do nej, do nastaveni a jsem schopen cokoliv zmenit ale uz to neulozim protoze nereaguje ani na F10 ani na ESC. Nejak si nevim rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele orgi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    65

    Cvakať bude určite disk,ak je taký starý ako doska je to úplne normálne.No a ten BIOS......skús resetnúť cmos možno je tam niečo len blbo nastavené,ak to nepomôže skús sa pozrieť či výrobca nemá na stránke novší bios a flashni ho do dosky...........možno by pomohlo aj vyskúšať inú klávesnicu....asi tam máš ps/2 ,skús si požičaťž usb klávesnicu ,možno bude reagovať lepšie
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    U toho BIOSu, ještě pokud je tam původní baterie, tak koupit novou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Reset biosu přímo na desce jsi dělal? Kdyžtak zkus ... pomalý načítání paměti může být proto že je v biosu zapnutej důkladnej test pamětí (Quick Power On Self Test nastavenej na Disabled).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    A nemôže byť príčinou šmejdný zdroj ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Příčin může být víc, ale začal bych těmi jednoduššími věcmi jako je reset BIOSu a obměna baterky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    10

    Takze jsem se koukal na stranky vyrobce a bios je aktualni jak jen to jde. Baterku jsem tam daval novou po tom co jsem desku dostal do ruky. Cmos clear zkusim. Klavesnice je USB, resp. bezdratova ale prijmac je zapojeny do usb, zkousel jsem i dratovou do usbcka ale vysledek stejny. Jinak zdroj je novy, kvalitni...SEASONIC SS-350ET-T3.Pravda, disku je tak cca 6 let ale dela to jen pri nabehnuti, tak jsem si myslel ze to tim byt nemuze. No zkusim ten CMOS clear a uvidim.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2013, 16:18
  2. Windows 7: Win7 x64-méně "použitelné paměti", než je doopravdy
    Od fanynek v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-02-2011, 10:24
  3. BIOSy: "update" biosu
    Od gobly v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 10-01-2009, 15:00
  4. Opera "papá" moc paměti...:-(
    Od Withman v sekci Internet
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 14-05-2008, 15:23
  5. NastavenÍ Biosu U "dell Optiplex Gx 1"
    Od mar1811 v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-03-2007, 11:49