Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vypnutí PC po 2 minutách

tomjcz (4)|1.6.2011 20:17
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat zda by si zde někdo nevěděl rady s mým problémem. Zasekl se mi stolní počítač tak jsem jej vypnul natvrdo spouštěcím tlačítkem. Po znovuspuštění nereagoval vůbec. Když jsem jej nechal chvíli vychladnout tak najel zhruba po 2 minutách se znovu vypnul. Tohle se teď opakuje.

Deska je Gigabyte (nevím přesně jaká)
Procesor je Core 2 Duo E8400
Zdroj Fortron 400W

Zkoušel jsem odpojit všechny disky a mechaniky. Nepomohlo.

Děkuji za odpověď
r34ktor (7477)|1.6.2011 20:23
Jakou máš teplotu procesoru (CoreTemp)? Točí se ventilátor na chladiči CPU? Není ucpaný prachem?
tomjcz (4)|1.6.2011 20:49
Děkuji za odpověď. Teplotu se mi nepodařilo zjistit, než se dostanu do biosu na teplotu tak počítač spadne. Větráky se roztočí.
r34ktor (7477)|1.6.2011 20:51
Jaký je chladič na omak?
Máš možnost zkusit jiný zdroj?
Vůbec ses nemínil o GK. Třeba je původcem problému ta.
tomjcz (4)|1.6.2011 20:59
Chladič je myslím v normě, není příliš rozpálený. Zdroj bohužel jiný nemám. Grafická karta je ATI pasivně chlazená, nějaký low-end (bohužel nevím přesně model). Paměti jsou tam dvě, dohromady 2GB.
r34ktor (7477)|1.6.2011 21:25
Momentálně se mi jeví jako nepravděpodobnější příčina zdroj. Chtělo by to sehnat jiný na vyzkoušení.
tomjcz (4)|1.6.2011 21:47
Děkuji za Vaši odpověď a za Váš čas. Zkusím sehnat nějaký na ozkoušení.
Zoidik (1405)|1.6.2011 22:36
Pokud to není nějaký kvalitní zdroj, tak při vypínání mohla proběhnout nějaká špička do desky a ta mohla taky odejít. Pár mých zkušeností v tomto případě vždy byla základní deska v nebi. Zkus ten zdroj a uvidíš co dál. Pokud bude reakce stejná, zkus grafiku, pak už asi fakt jedině deska.
Georginek (2957)|1.6.2011 22:52
Ja bych zacal zlehka......
Otevri bednu a podivej se, jestli nemas zadelane chlazeni prachem. Tj ventilatory a zebrovani CPU a graficke karty. Mas predni nasavaci ventilator a zadni vyfukovaci? Foto skrine by pomohlo.......
Je zdroj bez prachu? Nesmrdi spaleninou?

Jaky mas chladic na CPU? Jake mas teploty CPU pri normalni praci? Mer ve Windows treba pomoci CoreTemp......
E8400 ma dlouhodby max 72°C.
Zazil jsem moc problemu, ze Gigabyte desky maji standartne nastavenou o mnoho vyzsi voltaz, nez CPU potrebuje a to dela treba i 10°C.
DrZelenka (2491)|1.6.2011 23:58
[quote=Georginek;454757]Ja bych zacal zlehka......
Otevri bednu a podivej se, jestli nemas zadelane chlazeni prachem. Tj ventilatory a zebrovani CPU a graficke karty. Mas predni nasavaci ventilator a zadni vyfukovaci? Foto skrine by pomohlo.......
Je zdroj bez prachu? Nesmrdi spaleninou?

Jaky mas chladic na CPU? Jake mas teploty CPU pri normalni praci? Mer ve Windows treba pomoci CoreTemp......
E8400 ma dlouhodby max 72°C.
Zazil jsem moc problemu, ze Gigabyte desky maji standartne nastavenou o mnoho vyzsi voltaz, nez CPU potrebuje a to dela treba i 10°C.[/quote]

[quote=tomjcz;454728]Děkuji za odpověď. Teplotu se mi nepodařilo zjistit, než se dostanu do biosu na teplotu tak počítač spadne. Větráky se roztočí.[/quote]

Teplotu ti neřekne ... tipoval bych zdroj, nebo problém s chladičem CPU. Podle začátku problému se taky přikláním ke zdroji.
orgi (65)|2.6.2011 11:27
Skúšal si resetnúť CMOS? Možno máš niečo nastavené v BIOSe ,čo komp nezvláda.....