Vypnutí PC po 2 minutách
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda by si zde někdo nevěděl rady s mým problémem. Zasekl se mi stolní počítač tak jsem jej vypnul natvrdo spouštěcím tlačítkem. Po znovuspuštění nereagoval vůbec. Když jsem jej nechal chvíli vychladnout tak najel zhruba po 2 minutách se znovu vypnul. Tohle se teď opakuje.
Deska je Gigabyte (nevím přesně jaká)
Procesor je Core 2 Duo E8400
Zdroj Fortron 400W
Zkoušel jsem odpojit všechny disky a mechaniky. Nepomohlo.
Děkuji za odpověď
chtěl bych se zeptat zda by si zde někdo nevěděl rady s mým problémem. Zasekl se mi stolní počítač tak jsem jej vypnul natvrdo spouštěcím tlačítkem. Po znovuspuštění nereagoval vůbec. Když jsem jej nechal chvíli vychladnout tak najel zhruba po 2 minutách se znovu vypnul. Tohle se teď opakuje.
Deska je Gigabyte (nevím přesně jaká)
Procesor je Core 2 Duo E8400
Zdroj Fortron 400W
Zkoušel jsem odpojit všechny disky a mechaniky. Nepomohlo.
Děkuji za odpověď
Děkuji za odpověď. Teplotu se mi nepodařilo zjistit, než se dostanu do biosu na teplotu tak počítač spadne. Větráky se roztočí.
Jaký je chladič na omak?
Máš možnost zkusit jiný zdroj?
Vůbec ses nemínil o GK. Třeba je původcem problému ta.
Máš možnost zkusit jiný zdroj?
Vůbec ses nemínil o GK. Třeba je původcem problému ta.
Chladič je myslím v normě, není příliš rozpálený. Zdroj bohužel jiný nemám. Grafická karta je ATI pasivně chlazená, nějaký low-end (bohužel nevím přesně model). Paměti jsou tam dvě, dohromady 2GB.
Momentálně se mi jeví jako nepravděpodobnější příčina zdroj. Chtělo by to sehnat jiný na vyzkoušení.
Pokud to není nějaký kvalitní zdroj, tak při vypínání mohla proběhnout nějaká špička do desky a ta mohla taky odejít. Pár mých zkušeností v tomto případě vždy byla základní deska v nebi. Zkus ten zdroj a uvidíš co dál. Pokud bude reakce stejná, zkus grafiku, pak už asi fakt jedině deska.
Ja bych zacal zlehka......
Otevri bednu a podivej se, jestli nemas zadelane chlazeni prachem. Tj ventilatory a zebrovani CPU a graficke karty. Mas predni nasavaci ventilator a zadni vyfukovaci? Foto skrine by pomohlo.......
Je zdroj bez prachu? Nesmrdi spaleninou?
Jaky mas chladic na CPU? Jake mas teploty CPU pri normalni praci? Mer ve Windows treba pomoci CoreTemp......
E8400 ma dlouhodby max 72°C.
Zazil jsem moc problemu, ze Gigabyte desky maji standartne nastavenou o mnoho vyzsi voltaz, nez CPU potrebuje a to dela treba i 10°C.
Otevri bednu a podivej se, jestli nemas zadelane chlazeni prachem. Tj ventilatory a zebrovani CPU a graficke karty. Mas predni nasavaci ventilator a zadni vyfukovaci? Foto skrine by pomohlo.......
Jaky mas chladic na CPU? Jake mas teploty CPU pri normalni praci? Mer ve Windows treba pomoci CoreTemp......
Zazil jsem moc problemu, ze Gigabyte desky maji standartne nastavenou o mnoho vyzsi voltaz, nez CPU potrebuje a to dela treba i 10°C.
[quote=Georginek;454757]Ja bych zacal zlehka......
Zazil jsem moc problemu, ze Gigabyte desky maji standartne nastavenou o mnoho vyzsi voltaz, nez CPU potrebuje a to dela treba i 10°C.[/quote]
[quote=tomjcz;454728]Děkuji za odpověď. Teplotu se mi nepodařilo zjistit, než se dostanu do biosu na teplotu tak počítač spadne. Větráky se roztočí.[/quote]
Teplotu ti neřekne ... tipoval bych zdroj, nebo problém s chladičem CPU. Podle začátku problému se taky přikláním ke zdroji.
Zazil jsem moc problemu, ze Gigabyte desky maji standartne nastavenou o mnoho vyzsi voltaz, nez CPU potrebuje a to dela treba i 10°C.[/quote]
[quote=tomjcz;454728]Děkuji za odpověď. Teplotu se mi nepodařilo zjistit, než se dostanu do biosu na teplotu tak počítač spadne. Větráky se roztočí.[/quote]
Teplotu ti neřekne ... tipoval bych zdroj, nebo problém s chladičem CPU. Podle začátku problému se taky přikláním ke zdroji.