Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

subjektivni posouzeni kvality audio retezce..

john (877)|1.6.2011 20:56
jak to delate vy?, samozrejme je to hodne out a velice subjektivni.., ale me klasicke hodnoceni..., pokud retezec zvladne plne vybuzeny King Crimson, Epitaph, subjektivne ciste podano, tak je na tom audio docela dobre....
Maxtor (321)|1.6.2011 22:54
A me klasicke hodnoceni je, ze podobne lamy, ktere placaji podobne stupidity by mely z verejnych diskusi rovnou filtrovany.. :)
meeee (1110)|2.6.2011 08:58
Maxtor: Hned tak zostra? :hmm
Ano, vzít jednu skladbu, ohulit to a "když to nechrčí, tak dobrý", je postup na nic, ale proč mu místo titulování přežvýkavcem neporadit?

john: Vezmi muziku, která prověří jednotlivé aspekty podání, tedy dynamiku, prostor (velikost, vykreslení), separaci nástrojů i v náročných pasážích, frekvenční rozsah, barvu jednotlivých nástrojů,... A naposlouchej ji na co nejlepší sestavě ať máš další poslech k čemu vztahovat.
Je jasné, že to těžko obsáhneš jednou skladbou. Tak hledej v oblíbených žánrech a třiď.
Zoidik (1405)|2.6.2011 09:25
[quote=meeee;454785]john:Tak hledej v oblíbených žánrech a třiď.[/quote]

Pokud bych se tuto blbost rozhodl dělat, tak bych si nevybíral z oblíbených žánrů, ale spíše napříč všemi žánry. Třeba taková Vltava by mohla být velmi zajímavým poslechem. Dál bych přihodil něco "tvrdíšího" třeba Nightwish, případně Metalicu. Trochu techna by na škodu taky nebylo a potom zabrousit opět do českých luhů a hájů. Kabát, Sto zvířat, Tleskač.... a jak píše meeee, naposlouchat na to nejlepším a pak porovnávat dál
meeee (1110)|2.6.2011 09:32
Proč napříč všemi žánry? Proč by měl poslouchat něco, co se mu nelíbí byť jenom pro testování aparatury?
Jasně, pokud by poslouchal jenom "mrtvou" hudbu nebo třeba hip hop, tak se mu bude hledat hůř, ale není třeba se hned uchylovat k audiofilskému jazzu a filharmonickým tělesům.:runaway

//A k těm Nightwish si vypůjčím jeden obrázek:
Zoidik (1405)|2.6.2011 10:17
[quote=meeee;454788]Proč napříč všemi žánry? Proč by měl poslouchat něco, co se mu nelíbí byť jenom pro testování aparatury?
Jasně, pokud by poslouchal jenom "mrtvou" hudbu nebo třeba hip hop, tak se mu bude hledat hůř, ale není třeba se hned uchylovat k audiofilskému jazzu a filharmonickým tělesům.:runaway

//A k těm Nightwish si vypůjčím jeden obrázek:
[/quote]

Zajímavý obrázek, ale mě jaksi nic neříkající. Leda že všechny tony jsou mimo rozsah??? Pokud chce "testovat" tímto způsovem audio techniku, tak musí přínést nějaké oběti. (práce kterou dělám je mizerně placená, ale baví mě - příklad přínosu oběti) Pokud bude poslouchat jeno to co se mu líbí, tak nevěřím tomu, že tam vystihne všechny výšky, středy, hloubky, nástroje, věrnost.... k tomu je třeba poslouchat širší záběr. (Aspoň bych to tak udělal já)
meeee (1110)|2.6.2011 10:26
[quote=Zoidik;454799]Zajímavý obrázek, ale mě jaksi nic neříkající. Leda že všechny tony jsou mimo rozsah???[/quote]

Zagoogli si "loudness war".

A proč furt oběti? Proč se otravovat? Snad každý si najde něco použitelného ve věcech, co sám poslouchá. Nebo snad existuje někdo, kdo nic jiného než třeba techno do sluchátek / beden dobrovolně nepustí?
Zoidik (1405)|2.6.2011 10:35
Proč furt oběti? Dá se bez nich žít? Někdo říká oběti, něbo kompromis. Ve finále význam je stejný. Pokud chci něco testovat, tak nemůžu testovat jenom to nebo tím, co se mi líbí. Pokud chci vyloženě subjektivně posoudit kvalitu bez toho aniž bych to šířil dál, tak ať si klidně důchodce vyhulí naplno Evu a Vaška a jejich vnouček Rhytmuse nebo Scooter nebo cokoliv jiného. Pokud bych tyto informace chtěl předávat dále, tak mam obavu, že Eva s Vaškem (nebo TOP výběr toho co se mi líbí) mi na to prostě stačit nebude.

Hele Meee, asi toho necháme, než nás vyrazí, v tomto se asi neshodnem, tak uděláme kompromis :)

Johne, chceš hodnotit jenom pro svoji ptořebu, nebo i to hodláš šířit i dále
Maxtor (321)|2.6.2011 19:12
No z ostra.. spise bez ostychu.. rozhodne mi pripada jako mrhani casem, nekomu podobnemu vysvetlovat neco o kvalite nahravek apod.. evidentne vubec netusi ktera bije a uz jen z principu toho, co napsal ho to nikdy zajimat nebude..
john (877)|3.6.2011 13:12
[quote=Maxtor;454883]No z ostra.. spise bez ostychu.. rozhodne mi pripada jako mrhani casem, nekomu podobnemu vysvetlovat neco o kvalite nahravek apod.. evidentne vubec netusi ktera bije a uz jen z principu toho, co napsal ho to nikdy zajimat nebude..[/quote]
z ostra, bez ostychu..., tve hodnoceni mych zkusenosti z hlediska A/V je minimalne "silne povrchni", :D takove reakce primo "zboznuji"... :thumbdown
ale k memu nazoru, ze "subjektivni" hodnoceni ma pred "exaktim" zmerenim vzdy navrch chces poprit?, znalce... :confused:
osobne mam prave doma home made audio sestavu / 30+ let starou a udrzovanou / + HiFi civkac + sbirku "zatracovanych" vinylu...a dodnes jsem neslysel lepsi podani narocnejsi hudby na "beznych" prodejnich sestavach / nedej boze z MP3 /
Maxtore, Maxtore, ty's me vubec nepochopil...
john (877)|3.6.2011 13:21
[quote=Zoidik;454799]Pokud bude poslouchat jeno to co se mu líbí, tak nevěřím tomu, že tam vystihne všechny výšky, středy, hloubky, nástroje, věrnost.... k tomu je třeba poslouchat širší záběr. (Aspoň bych to tak udělal já)[/quote]

tak, a o to mi slo, pokud budu technar, rocker atd... tak si poridim neco pro to urcene / pripadne upravim equaliserem atd., atd..., coz neni ma cesta...
ze stejneho duvodu neuznavam bassreflex a preferuji uzavrenou skrin / ale nepopiram prednosti bassreflexu a podobnych "berlickovych" reseni... /
john (877)|3.6.2011 13:31
[quote=meeee;454785] Vezmi muziku, která prověří jednotlivé aspekty podání, tedy dynamiku, prostor (velikost, vykreslení), separaci nástrojů i v náročných pasážích, frekvenční rozsah, barvu jednotlivých nástrojů,... A naposlouchej ji na co nejlepší sestavě ať máš další poslech k čemu vztahovat.
Je jasné, že to těžko obsáhneš jednou skladbou. Tak hledej v oblíbených žánrech a třiď.[/quote]
:thumb
presne tak nejak jsem to myslel, prave proto jsem tam uvedl konkretni skladbu, ktera relativne splnuje hodne ze subjektivniho pocitu "cistoty" podani...

edited: presne tudo skladbu jsem slysel na navsteve na neprebuzenem retezci a myslel jsem si, ze mam neco z usima, tak jsem si ji pustil opet doma, usi jsou v poradku / nejsem zadny "netopyr" /
meeee (1110)|3.6.2011 13:40
Jo, zrovna ten Epitaph není špatnej třeba co se prostoru týká, ale samotnej všechny ty aspekty neobsáhne.
john (877)|3.6.2011 14:01
[quote=meeee;454976]Jo, zrovna ten Epitaph není špatnej třeba co se prostoru týká, ale samotnej všechny ty aspekty neobsáhne.[/quote]
samozrejme ze ne, takova skladbe nebude ani existovat, ale urcite by sel poskladat nejaky mix skladeb na overeni pokud mozno co nejvetsiho spektra
meeee (1110)|3.6.2011 14:07
To rozhodně a jakmile to někdo myslí s poslechem vážně, mělo by to bejt jeho cílem.
Jde ti tedy o to, abychom tu na sebe vybalili konkrétní playlisty? To by nebylo špatný, já tedy nějakej pevnej teď sestavenej nemám, ale snad bych (až bude čas a nálada) něco spáchal a rád se kouknu, co používají ostatní.
john (877)|3.6.2011 15:07
[quote=meeee;454986]To rozhodně a jakmile to někdo myslí s poslechem vážně, mělo by to bejt jeho cílem.
Jde ti tedy o to, abychom tu na sebe vybalili konkrétní playlisty? To by nebylo špatný, já tedy nějakej pevnej teď sestavenej nemám, ale snad bych (až bude čas a nálada) něco spáchal a rád se kouknu, co používají ostatní.[/quote]

ses presne strefil co jsem mel na mysli :D

ja "subjektivne hodnotim" hodne podle podani techto skladeb: Led Zeppelin - Since I've been loving You, Rick Wakeman - Yudas Iskariot, neco z jazzu atd... a tim plnym vybuzenim v prvnim prispevku jsem nemyslel 100% volume na zosiku a "skripot" beden, ale "plne" vybuzeni beden, kde nedochazi jeste ke zkresleni a bedynky dodany vykon pekne "vykresli" do luftu...
Maxtor (321)|3.6.2011 19:35
[quote=john;454970]Maxtore, Maxtore, ty's me vubec nepochopil...[/quote]
Nevim co by bylo na vete, ze plne vyhuleny King Crimson je tvuj test kvality audioretezce, k nepochopeni.. :rolleyes:
Mozna proto, co pises ty, pisu co pisu.. :)
john (877)|3.6.2011 20:08
prece se nebudeme hadat, ja to blbe napsal, az pote upresnil..., urcite jsem nemyslel 100% vykonu zosiku do beden..., spise bedny, ktere jsou zhruba na hranici svych schopnosti "verneho" podani urciteho zanru / zosik ma mnohem vetsi rezervu, ten by basakum urval kmitku... /
Maxtor (321)|3.6.2011 23:13
No.. takze jsi jen potvrdil to o cem pisu.. kvalita retezce proste s vybuzenim nema spolecneho nic.. meles nesmysly, ktere hlasi kazdy nactilety fanda svoji cinske hi-fi veze..
Je uplne jedno, jestli ten potenciometr otocis na konec, nebo na 90% jeho rotace.. cela tahle myslenka je proste k pousmani.. a jak rikas.. hadat se nebudem.. me to za to nestoji.. :)
john (877)|5.6.2011 17:34
to teda ma hodne spolecneho / napr. zkresleni koncaku od urciteho vykon, vzajemny fazovy posun a relativni vyladeni koncaku k bednam /..., ale o tomto tema neni... :) / btw: jaks dosel, ze mam doma cinu, kdyz zrovna papam knedlo, zelo, vepro z vlastni zahradky? /