Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Porty na routeru???

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    141

    Zdar,
    mám Minecraft server přes Hamachi, ale to Hamachi někdy způsobuje lagy na serveru, proto to chci zkusit bez Hamachi, ale už jsem se několikrát pokoušel nastavit porty na routeru a pořád nic
    zjistil jsem že na routeru musím nastavit vstupní port 25565 a výstupní taky 25565
    mám TP-Link TL-WR743ND a myslím že se to nastavuje tady:
    (příloha)
    tak se ptám jak to nastavit?
    a potom na jakou IP se mám připojovat?? (cmd ipconfig - je tam toho víc)
    a ještě musím zmínit že nemám stabilní IP

    PS:
    zkoušel jsem program Simple port forwarding ale nešlo to
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: nastaveni-portu.png 
Zobrazení: 562 
Velikost: 166.1 KB 
ID: 21933  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    141

    no nejde mi nastavit statická ip
    ten program na to nefunguje
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Pokud ti jde o statickou IP, tak jedině dokoupit od poskytovatele internetu (pokud takovou možnost nabízí).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    141

    tak to je problém - nenabízí
    nešlo by to nějak bez pevné ip???
    nebo neexistuje lepší způsob spojení než hamachi
    hamachi vetsinou ukazuje modrou tečku (pomalé spojení), ale jen u některých PC, mám tam jednoho hráče který má vždy zelenou
    a když restaruji hamachi tak se to prostřídá (zelené a modré tečky), ale tomu jednomu hráči nikdy
    teh hráč taky nabídnul že by server běžel na jeho pc, tak mám dotaz - jak by se k jeho pc dalo připojit, myslím tak jak se připojuje k serveru pomocí SSH klientu (nebo nějak tak)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Nemusela by být přece statická. Stačí veřejná a DDNS, to by mělo fungovat taky a levněji!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    141

    levněji???
    to se zase něco musí platit že?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Pokud už máš veřejnou adresu, tak za moje řešení se neplatí. Registrace třeba na Dyndns je zdarma! Sám používám již skoro rok. Jinak bych musel platit statickou adresu cca 200 CZK/rok
    EDIT: napiš svého poskytovatele internetu, třeba něco vymyslíme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    141

    nic takového nenabízejí - jsme rádi že tady vůbec je internet
    zkusil jsem se registrovat na dyndns.com ale chtěli po mě IPv6 a podle ipconfig je moje IPv6 fe80::a9aa:76bc:2ccb:e334%12 a kdy jsem to tam dal tak mi to napsalo že mám zadat správnou IP
    nevíte co s tím???
    Edit: https://www.dyndns.com/account/services/hosts/add.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od typek.cz Zobrazit příspěvek
    zkusil jsem se registrovat na dyndns.com ale chtěli po mě IPv6
    Já tam tedy vidím IPv6 Address (optional), čili je daná položka volitelná a nemusíš ji vyplňovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    141

    aha pardon já si to nepřeložil
    čekám až mi to aktivují
    a co potom? jak to funguje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Pak uz je to jen na routeru, kde v sekci DDNS zadas potrebne udaje. Misto adresy routeru (pro server) pak budes psat svou DNS adresu (napr. "neco.dyndns.org: port").
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    141

    teď nastavuju ty porty, ale nevím co mám napsat do IP
    http://portforward.com/english/route...L-WR841ND4.jpg
    ta dns adresa se tam nevleze a stejně mi to ukazuje že mám napsat správnou IP
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    141

    tak ten router odešel
    je naprosto nefunkčí
    doufám že to nebylo mojí vinou
    odešel zrovna když jsem zapnul komp - takže byl připojen notes i komp zároveň, že by to udělalo to dyndns???
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Tvoji vinou těžko. To by jsi ho musel manuálně poškodit. Pokud ani po resetu a znova zapojení nenajede- vyreklamuj ho.
    Jinak ty údaje z Dyndns se píšou do záložky "Dynamic DNS". Po jejich správném zadání se objeví něco jako aktualizuji adresu atd.
    Pro zkoušku funkčnosti serveru jej můžeš nejdříve dát do DMZ (všechny porty jsou přesměrovány na něj). Po úspěchu jej odendáš a přesměruješ už ručně.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Paměti: Nefunkční USB porty
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-02-2014, 20:40
  2. Ventilátory: porty na vetrak
    Od lukyss v sekci Chlazení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-09-2012, 17:21
  3. Problém s USB porty
    Od Phillo v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 12-02-2012, 16:22
  4. :( PC jede, porty ne
    Od Tommula v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 01-06-2009, 11:28
  5. nefungují usb porty
    Od Dave777 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 18-11-2007, 18:40