Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 46

Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    20

    Co chci upgradovat: Grafická Karta

    Aktuální konfigurace: AMD Athlon 7750 Dual-Core Processor, ATI Radeon 3400 HD, Pevný disk ST3500320AS (500 GB) , ..?

    Další komentář: Dobrý den. Chtěl bych si PC vylepšit tak, aby mi na něm jely nějaké novější hry, jelikož to, co mám je na dnešní dobu bída, CoD 4 se mi hryže a takový BF Bad Company 2 hraju po slepu, tzn. bílá obrazovka.
    V počítačích se nevyznám vůbec, je mi 15 a neměl jsem nějak potřebu se do nich šťourat. údaje o mém pc výše mi vyhodil program PC wizard, ještě přikládám screen.

    http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/3/3...udaje_new_.jpg

    Tipuji, že problém je v grafice. spolu s novou grafikou ještě nejspíš budu muset koupit lepší zdroj. Potřebuji poradit jakou grafickou kartu koupit tak, aby mi jely novější hry, klidně na horší detaily, a vše mi do pc správně pasovalo, jelo, a nevyhořelo :-). kdyby byla potřeba koupit základní desku, tak mi taky nějakou napište, ta moje je asi taky pěkný šrot.

    http://cz.msi.com/service/search/?kw...0&type=product
    ( nevím, která z nich je ta má, nevím, v čem je rozdíl)

    Předem děkuji pěkně za odpovědi, jestli si tedy někdo udělá čas ;-).
    TopDog
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Předem napiš jaký máš zdroj (např. vyfoť štítek - musíš otevřít bočnici). Model základní desky poznáš také tak, že otevřeš bočnici skříně a podíváš se, co to je za model - to sem napiš, protože osobně bych upgradoval i procesor, pokud na to zbydou peníze.

    Pokud máš u BF Bad Company 2 bílou obrazovku, tak předpokládám, že to nebude problém výkonu, ale něčeho jiného - špatné/staré ovladače, neorig. hra, jiný problém...bude potřeba to zjistit, abys po upgradu pak nebyl zklamaný, že to stejně nejede.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    20

    Foto mého pc a zdroje hodím kousek níže. Model základní desky je právě to, na co jsem poslal odkaz, tzn. to K9AGM3 nebo jak to je, žádné F, FD, nebo FIH jsem tam nenašel. Peníze nejspíš nezbydou, budu rád, když vůbec vyjdou, dohromady dám vážně maximálně těch 5000. Procesor taky? Já měl za to, že procesor by měl být dostačující.. ;-/

    Bílá obrazovka naskočila asi po 1 vteřině hry, viděl jsem nějakýho vojáka, blík, konec.. už jen zvuky.Hra byla originální, špatné staré ovladače.. nevím, o co go :-)
    Nejde mi přímo o tuto hru, spíše celkově o to, aby mi šly novější hry.. strašně bych rád třeba CoD Modern Warfare 2 ;-).

    http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/3/3...ges/pc_bok.jpg

    http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/3/3...s/pc_zdroj.jpg

    http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/3/3.../pc_zezadu.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Takže jestli jde opravdu jen o nějaký to zahrání a moc prašulek není tak bych to viděl na výměnu grafiky a zdroje.Možná i dokoupit ramky,pokud tam máš 2giga a méně,nato ti těch 5 tisíc stačí.
    Návrh
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od lavjoy Zobrazit příspěvek
    Možná i dokoupit ramky,pokud tam máš 2giga
    Pokud dobře čtu, má 4GB. To bohatě stačí.

    Já bych to viděl takto - http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...=_0P6L0116YB01
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    20

    Díky za reakci a návrh.. ale bude mi to do pc pasovat? DDR5 jestli to správně chápu je dost nový, přičemž moje základovka má co já vím DDR2.. sice ani nevím co to je :-) ale opravdu to bude pasovat? Taky jsem koukal po nějaký grafice alespoň na DDR3..
    Tady ta se nezdá špatná
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...007K00000016J9

    Taky jsem se chtěl zeptat, podle čeho poznám výkon grafické karty? něco na způsob čím vyšší, tím lepší a víc her se mi rozjede, logicky hádám, že paměť to asi nebude :-)
    TopDog
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Paměť grafiky nemá souvislost s pamětí RAM...ta 6670 jedině s DDR5....Jinak reaktor dal dobrý návrh (osobně bych k tomu přidal nějaký lepší procesor, který podporuje deska).

    Výkon GK poznáš hlavně podle herních testů...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    20

    Tak teď v tom mám zmatek, omlouvám se.. co je to teda to DDRx ? A to mi bude pasovat grafika DDR5 na zakladní desku DDR2 ? nevyhoří mi ta grafika? nemám peníze na pokus omyl, takže zjištuji, předem pardon za blbý otázky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od TopDog Zobrazit příspěvek
    Díky za reakci a návrh.. ale bude mi to do pc pasovat? DDR5 jestli to správně chápu je dost nový, přičemž moje základovka má co já vím DDR2.. sice ani nevím co to je :-) ale opravdu to bude pasovat? Taky jsem koukal po nějaký grafice alespoň na DDR3..
    Paměti na grafické kartě nijak nesouvisí s těmi na základní desce. Jinými slovy - fungovat to bude.

    Citace Původně odesláno od TopDog Zobrazit příspěvek
    Jedná se o nejnižší možnou použitelnou "herní" kartu. Ovšem za mírný příplatek získáš mnohem více výkonu.

    Citace Původně odesláno od TopDog Zobrazit příspěvek
    Taky jsem se chtěl zeptat, podle čeho poznám výkon grafické karty?
    Podle testů. Tady jsou například výsledky zmiňované HD6670 (HD5830 v testu sice není, ale její výkon je kousek nad HD5770).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    5830/50 se na Jeho sestavě bude flákat.Pokud do toho dává max 5tisíc ted tak asi těžko bude dávat za pár měsíců dalších x tisíc na celkový upgrade aby měla ta 5850/30 smysl.Já bych dal bud 5750/70 nebo GTS450.Těch ramek sem si nevšim,takže pokud má 4gb tak OK

    Jestli máš cpu ze serie BE tedy s otevřeným násobičem a máš možnost měnit napětí na cpu tak bych eště k tomu přidal dobrý chladič a trošku ho přetaktoval,ale nejdříve by sis o tom musel něco přečíst/naštudovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    20

    Fakt mám 4gb ram? ) já myslel, že 2gb..


    Jestli máš cpu ze serie BE tedy s otevřeným násobičem a máš možnost měnit napětí na cpu tak bych eště k tomu přidal dobrý chladič a trošku ho přetaktoval,ale nejdříve by sis o tom musel něco přečíst/naštudovat.

    --> vůbec nevím, jestli je ze serie BE a to ostatní..

    Jinak jak říkáš, že by se mi tady ta 5830 flákala.. ta 5750 stojí stejně jako 5830, takže je to teoreticky jedno ne? a s 5830 pak můžu našetřit a pokračovat v upgrade mého pc..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od TopDog Zobrazit příspěvek
    Fakt mám 4gb ram? ) já myslel, že 2gb..
    Tohle jsi přece postoval ty:



    Citace Původně odesláno od TopDog Zobrazit příspěvek
    Jinak jak říkáš, že by se mi tady ta 5830 flákala.. ta 5750 stojí stejně jako 5830, takže je to teoreticky jedno ne? a s 5830 pak můžu našetřit a pokračovat v upgrade mého pc..
    Ano, tak nějak jsem to myslel.

    Ovšem přecijen to háček má - délku karty. Vzhledem k její délce budeš muset posunout harddisk a co je horší, velmi pravděpodobně přijdeš o dva SATA porty, protože je bude GK blokovat. Pokud by jsi do budoucna uvažoval např. o přikoupení dalšího HDD, mohl by to být problém.

    Tady je něco levnějšího (a kratšího) - http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...=_0U6Q010P5G01.

    Citace Původně odesláno od lavjoy Zobrazit příspěvek
    5830/50 se na Jeho sestavě bude flákat.
    Nebude. 7750 zase taková plečka není.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    20

    Tak teď v tom mám sakra zmatek.. proč mi to odpoledne hlásilo 4 gb ram a teď jen dva?
    http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/3/3...ges/2gbram.jpg

    jinak,zatím mám možná těch 200gb místa, ale možná bych časem mohl potřebovat více, takže nevím.. ale ta delší se mi líbí více. Kam by se měl ten harddisk posunout?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od TopDog Zobrazit příspěvek
    Tak teď v tom mám sakra zmatek.. proč mi to odpoledne hlásilo 4 gb ram a teď jen dva?
    http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/3/3...ges/2gbram.jpg
    Podle obrázku jsou moduly dva. Zkus je pořádně domáčknout (při vypnutém PC) a použít jiný diagnostický nástroj (CPU-Z). Také by nebylo od věci zjistit, kolik ukazuje BIOS.

    Citace Původně odesláno od TopDog Zobrazit příspěvek
    Kam by se měl ten harddisk posunout?
    Buď výše, nebo níže. Místo je oběma směry. Ale nutné to bude jen v případě delší karty. Za stávajících podmínek by se nevešla.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    20

    Jak to myslíš domáčknout? Nevím co je BIOS.. a jinak, teď ráno mi oba programy, i cpu-ukazují opět 4gb.. Jinak se ořád nemohu rozhodnout.. krátší, nebo delší..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58