Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: smrt externího disku :(

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    52

    Mám dost nový (asi 3 měsíce) externí disk ADATA Superior SH93 320GB - http://www.mironet.cz/adata-superior...erny+dp104328/ .. A někdy včera, když jsem ho otevíral na jiném PC (tátův notebook) tak po nějaké chvíli po tom, co jsem si něco zkopíroval z disku se to zaseklo. A hlásilo to chybu, že explorer.exe (jakože průzkumník) přestal pracovat a vypnul se. Od té doby, když ho zapojím to tvrdí, že disk musí být před použitím naformátován (což samozřejmě nechci, kvůli ztrátě dat) napadá někoho nějaké řešení? Moc prosím.. A předem děkuji za odpovědi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Tipoval bych poškozenou tabulku. Zkus použít nějaký program na obnovu dat (díkybohu jsem ho zatím nepotřeboval, takže ti neporadím konkrétní - musíš hledat) - šance na obnovu dat jsou podle mě vysoké.

    Download sekce tohoto fóra http://www.svethardware.cz/forum/dow...p?do=cat&id=62
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    28

    Nebo si stáhni nějkou LiveCD distibuci linuxu. A data si potom zkopiruj někam na disk.
    Jinak tahle hláška se mi objevla i na fleshce při špatném zapisu. Dal jsem storno a vesele fungoval dal.
    Ruku do ohně za to nedám, že ti to bude fungovat. .-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    52

    To jsem samozřejmě zkoušel, ale bohužel to nevyšlo.. Zkusím něco z toho, co psal Zelenka Dík za rady mimochodem..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    1

    taky navrhnu sve reseni v pripade krajni nouze kdyztak sformatuj a pak to skus vytahnout nejakym freeware nastrojem pro obnovu dat ... nesmis to ale prepsat jinymi soubory! ... nepamatuji si na nazev toho softwaru byl to tusim partition manager ale nejsem si jistej...prinejhorsim muzes vyuzit profesionalniho reseni ale to je ovsem dosti drahe takze pokud se nejedna o cena data tak se s tim budes muset smirit.

    jednou to potka kazdeho z nas a pro priste kazdej zalohuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Je docela možné, že má nějaký problém řadič, který je součastí přenosného disku. V případě, že Vám na těch datech opravdu záleží, tak doporučuji disk vyjmout a připojit k nějakému počítači přímo. Buď pomocí kšandy SATA (nebo pokud to notebook podporuje eSata) a externího (interního) napájení a nebo jestli se jedné o klasický PATA disk, tak existuje redukce i pro tuto variantu. Proč zmiňuji PATA. Bohužel už jsem se setkal i s tím, že výrobci aby ušetřili používají i tyto disky (např. firma Verbatim)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Nemá někdo další podobnou zkušenost s těmito disky? Používám v práci stejný typ na rychlé zálohy při reinstalaci noťasů a stalo se mi to samé, jen s tím rozdílem, že se mi neobjevila žádná hláška. Kopírování proběhlo úspěšně, ale při opětovném připojení se disk tvářil jako kdyby neměl žádné partition...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,111

    Citace Původně odesláno od xmarek
    Proč zmiňuji PATA. Bohužel už jsem se setkal i s tím, že výrobci aby ušetřili používají i tyto disky (např. firma Verbatim)
    Disk s PATA je naopak drazsi nez se SATA, ne? Nebo je k tomu o tolik levnejsi to okolo (prevodnik na USB apod)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Výrobní náklady budou asi velmi podobné. Spíš si myslím, že je to jistý způsob jak ze staré výroby něco vytěžit. Podle ceny obchodů bych se neřídil, tam vždycky platilo staré dvakrát drahé.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HDD 3.5 napájení externího disku
    Od Vik.Urbi v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-09-2013, 19:31
  2. Problém s připojením externího disku
    Od galadhrim v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 03-01-2013, 21:09
  3. Externí HDD: Pomalé kopírování z externího disku
    Od Bojkas v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 31-12-2009, 17:29
  4. Napájení externího disku 2,5´´
    Od HanyZ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-10-2009, 21:18
  5. Externí HDD: Porucha externiho disku
    Od Apophis66 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-03-2008, 00:23