Poprosil bych o pomoc s vyberem zakladovky k procesoru i7 2600k.
No.. muj "problem" je takovy, ze potrebuji z celeho pocitace vymacknout maximum pres OC - procesor, grafika a RAM pameti, protoze hodlam hrat na rozlyseni 2560x1440 a rad bych daval vse na uplne maximum. Grafiku budu mit od AMD a to 6950 -> odemklou na 6970 a pretaktovanou. Co jsem se koukal, tak pak budu mit vykonejsi grafiku, nez je GTX 580 (bez OC), coz si myslim, ze je uplne super kup za tyhle penize. Na grafiku poridim nejaky lepsi (lehky) chladic, abych mel lepsi chladici vykon a take tissi chod v zatezi. RAM pameti jeste vyberu - na zaklade zakladni desky potom.
Kdyz jsem se koukal na testy, tak budu mit co delat, abych vse daval opravdu na maximum a zakladovek je na trhu hodne a recenzy malo a ja neumim anglicky, takze se v tom velmi spatne orientuji.
Co jsem se docetl, tak u toho procesoru je dulezite vhodne vybrat zakladovku, ktera je vhodna na OC a vhodne RAMky, ktere budou vyuzivat maximalni potencial procesoru pri OC.
Prosim o rady jen od tech, co se v tom opravdu vyznaji - nezajmaj me nejaky spekulace ale fakta![]()