Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Nelze zapnout PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    45

    Dobré odpoledne,

    při spouštění mého PC někdy nastávaji dva různé problémy. Jeden z nich je, že pracovní kontrolka bliká (rychlostí cca 4x za sekundu) a loadovací pás systému Windows běhá stále dokola a PC se nezapne. Druhý problém je ten, že kontrolká svítí a loadovací pás se zasekne na jednom místě, náhodno kde a PC se taktéž nezapne. Někdy se PC spustí hned při prvním spuštění, jindy třeba až po třetím restartu.
    Mám systém Windows XP Professional, SP3. Tento problém nastal po přeinstalování systému.
    Nevím, čím to může být, prosim vás tedy o radu.

    Předem děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele sheppi
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    37

    Viděl bych to buď na vadný disk, RAM anebo problém s ACPI (různé šetřící funkce). V prvním případě bych doporučil zkusit nabootovat z inst. CD Windows XP, spustit konzoli a prověřit disk (včetně kontroly chybných sektorů) nástrojem chkdsk. V druhém případě pomůže nástroj Memtest86+, který projde RAMky od za čátku do konce a najde jakoukoliv chybu. Ve třetím případě bych si zkusil pohrát s nastavením ACPI v BIOSu, ale toto bych spíš ponechal někomu zkušenějšímu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele sheppi
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    37

    Jinak by asi nejlepší bylo mrknout do protokolu Windows. Najdeš ho pod Ovládacími panely > Nástroje pro správu > Prohlížeč událostí. Potom Protokoly systému Windows > Systém. Toto bych prošel a pokud tam bude nějaká položka s červeným křížkem, napiš to sem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    45

    Ze dneška, z doby, když jsem PC pouštěl, tam je chyba 2x "DCOM" s číslem 10005 a jednou "Dhcp" s číslem 1002. Taky tam je 14x upozornění "disk" číslo 51.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele sheppi
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    37

    Takže pravděpodobně disk. Zkusil bych nejdřív kontrolu filesystému. Start > Spustit > cmd. Do příkazového řádku napsat chkdsk C: /F /R. Pravděpodobně to napíše hlášku o tom, že k disku momentálně nelze získat přístup a napíše to požadavek na spuštění po restartu. Takže stačí dát Ano a restartovat. Kontrola proběhne hned při startu XPček. Potrvá to pravděpodobně dlouho (v závislosti na velikosti systémového disku/oddílu).

    Pokud chkdsk nenajde žádnou chybu popř. zatuhne, pak bych zkontroloval výpis ze S.M.A.R.T monitoringu disku. Možná bych to udělal jako první, protože pokud je ten disk před zhroucením, podle S.M.A.R.T.u se to pozná. Pro kontrolu hodnot S.M.A.R.T.u je spousta programů, nejlepší mi přijde HD Tune, takže kdyžtak v něm. Je to záložka Health, u všeho by mělo být OK, pokud je disk v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    45

    HD Tune hlásí všechno OK. Checkdisk naplánován na příští spuštění, dneska už bych to asi nestih.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele sheppi
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    37

    Tak ještě jsem našel jedno řešení konkrétně k tomu erroru 51 u disku. Stačí vymazat stránkovací soubor (pagefile) a mělo by to být ok.

    Postup je následující: Ovládací panely -> Nástroje pro správu -> Místní zásady zabezpečení -> Místní zásady -> Možnosti zabezpečení -> Vypnutí: Vymazat stránkovací soubor virtuální paměti >> Nastavit na Povoleno
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    45

    Tak teď už nezapnu ani nouzák. CheckDisk objevil pár chyb, při spuštění se mi teď občas nerozsvítí monitor a syntetizovaný ženský hlas ohlásí něco jako "VGA system failure". Spouštím memtest86+ z hirens boot cd.

    //podle memtestu žádný problém
    //teď jsem se dostal i do normálního režimu
    Naposledy upraveno uživatelem kenor: 12-06-2011 v 15:42 Důvod: editace
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    45

    Nevim jestli to s tim souvisí, ale teď mi tu vyskočilo:

    Windows - Chybí disk
    Exception Processing Message C0000013 Parameters 75b4bf7c 4 75v4bf7c 75b4bf7c
    Storno/Zkusit znovu/Pokračovat

    ...na nic jsem radši neklikal, visí to tu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele sheppi
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    37

    No tak to vypadá na nějaký svinstvo podle toho, co jsem našel.

    Viz tento odkaz:
    http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=5&t=94124
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Proveďte antivirovou kontrolu, nebo nabootováním antiviru z CD. Pokud je vše v pořádku, mohou to být vadné ovladače.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Možná se zeptám blbě ale jak je disk starý? A jakej jste tam měl antivir na Windows?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    45

    Používám avast! a předtim jsem ho taky používal. Antivir od Avastu nic nenašel, Norman Malware Cleaner našel asi 25 problémů, Norman Vundo Cleaner nic výsledky z Norman Sinowal Cleaner dodám. I poté, co jsem vyčistil těch 25 "virů", se mi PC při spouštění zasekl.

    Disk je starý asi 5 nebo 6 let, jednou už s nim byl problém a to ten, že byl vadný kabel k disku (ne od začátku, poškodil se časem).

    Prohlížeč událostí:
    1. dnešní spuštění - 2x upozornění "disk" číslo 51, jednou chyba "Dhcp" číslo 1002 - PC se spustil bez problémů
    2. dnešní spuštění - jednou chyba "Dhcp" číslo 1002 - PC se zpři spouštění zasekl

    Mám ale pocit, že událost těchto problémů je v čase zapsána až po spuštění počítače.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Že Avast nic nenašel mě ani nepřekvapuje (Kdy mě za to prohlášení asi začnou kamenovat?)

    PC je připojeno k nějaké sítí?
    Pokud ano odpojte ho a znovu nastartujete.
    Chyba DHCP je problém přidělování IP.

    Hlášky v událostech vyjedou anglicky? Pokud ano dejte přesné znění! V událostech k tomu bývá popis. Je tam něco? Problém začal okamžitě po přeinstalování, nebo až po nainstalování ovladačů nebo SW?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    45

    Nejspíše až po nainstalování ovladačů a SW. PC je připojen k modemu na síť internetu, někdy se ale zasekává, ikdyž je od modemu odpojen.

    Dhcp 1002 -

    Zapůjčení adresy IP 192.168.1.2 pro síťovou kartu s adresou 0015F23DBA0C byla serverem DHCP 192.168.1.1 odmítnuta. (Server DHCP odeslal zprávu DHCPNACK).

    Dhcp 1001 -

    Počítači nebyla přiřazena síťová adresa (serverem DHCP) pro síťovou kartu se síťovou adresou 7A79055E18C1. Došlo k následující chybě:
    Časový limit semaforu vypršel. . Počítač se bude pokoušet získat síťovou adresu samostatně ze serveru DHCP.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): nelze zapnout PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 13-03-2014, 09:36
  2. Nelze zapnout PC
    Od Uhlak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-01-2014, 06:52
  3. Nelze zapnout PC :(
    Od dakty v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 23-07-2010, 16:43
  4. PC nelze zapnout
    Od kkkamil v sekci Zdroje
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 22-08-2008, 18:42