divne rozhozeni systemu...prosim o pomoc
zdravim mam tu problem, dnes odpoledne sem spustil pocitac a zdal se mi naky divne zasekany tak sem ho klasickym postupet restartoval a kdyz se restartoval tak mi to psalo ze neco o konfiguraci a ze mam chvili pockat (aktualizace W7) a kdyz sem cekal 20 minut tak sem se uz s prominutim nasral a natvrdo ho vypnul. Kdyz sem ho zapinal tak mi to vyhodilo nakou divnou kontorlu disku no a ted kdyz se mi v 15:00 aktualizoval system tak mi to u nekterych programu tak mi to pise toto:
"Spusteni teto aplikace se nezdarilo, protoze jeji soubezna konfigurace neni spravna.Podrobnosti naleznete v protokolu udalosti aplikace nebo pouzijte nastroj prikazoveho radku sxstrace.exe."
Absolutne nechapu co to znamena
"Spusteni teto aplikace se nezdarilo, protoze jeji soubezna konfigurace neni spravna.Podrobnosti naleznete v protokolu udalosti aplikace nebo pouzijte nastroj prikazoveho radku sxstrace.exe."
Absolutne nechapu co to znamena
Jaj, nikdy natvrdo nevypínej v průběhu instalování aktualizace, taky by se mohlo stát, že OS nerozjedeš vůbec.
Zkoušel jsi poslední známou funkční konfiguraci?
(při bootu mačkat F8)
Zkoušel jsi poslední známou funkční konfiguraci?
(při bootu mačkat F8)
Načte to poslední známou funkční konfiguraci operačního systému, tedy stav, kdy to naposledy podle OS samotného jelo OK. Někdy to v podobných situacích pomůže (pokud tam tedy není ještě jiný problém)
nepomohlo to porad me to vyhazuje to okno u programu a ono to asi nefunguje ta posledni znama konfigurace protoze se me system aktualizoval az po tom co se to stalo a jen tak dodam ze ochrana systemu je vypla na mistnim disku C i D pac sem zkousel obnovit system ale nevim jak na to...pamatuju si ze u xpeck to slo klidne vratit o den zpatky
možná by nebylo od věci přeci jen nechat zkontrolovat ten HDD, jestli neblbne on.
Zkus tohle, jestli se ti to podaří nahodit:
http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html
a pak napiš, jestli tam nejsou podle SMARTu chyby.
Zkus tohle, jestli se ti to podaří nahodit:
http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html
a pak napiš, jestli tam nejsou podle SMARTu chyby.
Divné je, že mně se něco podobného stalo včera taky.
Celý systém se začal trhat (dle správce prostředků něco v pravidelném intervalu vytěžovalo CPU na 100%), řekl jsem si "no co, to se stává".
Ale divné bylo, že když jsem systém restartoval, tak tak boot trval hodně dlouho a po novém startu OS napsal že "Hardwarová konfigurace byla změněna" a mám systém znovu aktivovat - mám originální WinXP a na HW jsem poslední 3 měsíce vůbec nešahal.
Nicméně od té doby zase jede všechno v pořádku.
Celý systém se začal trhat (dle správce prostředků něco v pravidelném intervalu vytěžovalo CPU na 100%), řekl jsem si "no co, to se stává".
Ale divné bylo, že když jsem systém restartoval, tak tak boot trval hodně dlouho a po novém startu OS napsal že "Hardwarová konfigurace byla změněna" a mám systém znovu aktivovat - mám originální WinXP a na HW jsem poslední 3 měsíce vůbec nešahal.
Nicméně od té doby zase jede všechno v pořádku.
no dal sem to znamimu a rikal ze tohle resi nejjednodusi cestou a to je reinstalace widli, ale nemusi to byt ono treba to bude naka kravina a podari se mu to obnovit tak aby mi nemusel mazat disk
tak pry to delal service pack 1 ktery se nainstaloval ale je to divny proc zrovna service pack, kvuli tomu ted musim mit vyple aktualizace
o je divné, na všech strojích, co jsem měl pod rukama, proběhla instalace SP1 vpohodě...
Co to máš za verzi?
Btw. jsou to vůbec legální win?
Co to máš za verzi?
Btw. jsou to vůbec legální win?
[quote=alfah4ns;456868]o je divné, na všech strojích, co jsem měl pod rukama, proběhla instalace SP1 vpohodě...
Co to máš za verzi?
Btw. jsou to vůbec legální win?[/quote]
no ono to je mozna tim ze jsem nejako prerusil instalaci SP1 a nainstalovala se jen cast..ted uz to nebudu resit mam to preinstalovany na win 7 professional ale budu to muset znovu preinstalovat na ultimate pac co sem slysel tak Prof je ve hrach pomalejsi
Co to máš za verzi?
Btw. jsou to vůbec legální win?[/quote]
no ono to je mozna tim ze jsem nejako prerusil instalaci SP1 a nainstalovala se jen cast..ted uz to nebudu resit mam to preinstalovany na win 7 professional ale budu to muset znovu preinstalovat na ultimate pac co sem slysel tak Prof je ve hrach pomalejsi
Ty jsi četl tohle, že? To byl vtip, reakce na blbou otázku.
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/60615-win-7#456769
Btw když máš nelegální win (neříkej, že jentak vlastníš licenci na proff a Ultimate), tak počítej s problémama.
Navíc instalace aktualizací se NEPŘERUŠUJÍ. Kdybys to nepřerušil, tak by nebyl žádnej problém.
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/60615-win-7#456769
Btw když máš nelegální win (neříkej, že jentak vlastníš licenci na proff a Ultimate), tak počítej s problémama.
Navíc instalace aktualizací se NEPŘERUŠUJÍ. Kdybys to nepřerušil, tak by nebyl žádnej problém.
ano mam nelegalni...nemam penize na legalni...jsem totiz student a tak si to nemuzu dovolit a vim ze se nemaji aktualizace prerusovat ale nechtene jsem to proste prerusil no
[quote=mike033]jsem totiz student a tak si to nemuzu dovolit[/quote]
Neni vase skola v MSDNAA programu?
Neni vase skola v MSDNAA programu?