Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    29

    Co chci upgradovat: Základní deska, CPU, RAM, HDD

    Aktuální konfigurace: Vše půjde pryč, zůstane jen case a zdroj

    Další komentář: Zdravím,

    chtěl bych požádat o tip na mírně výkonnější kancelářskou mašinu (jinými slovy dobrý poměr cena / výkon). Do doporučených sestav jsem se díval, ale "rozpočet" mám trochu jiný.
    OS mám zajištěn, case a zdroj také.

    PC bude sloužit čistě jako kancelářské, takže se mi jedná jen o to, aby zvládalo bez problémů více otevřených aplikací a práci s nimi (word,excel,více záložek v prohlížeči,práce s photoshopem,otevřené PDFka,atd...). Současné staré PC má problém už jen s aktualizací Avastu.

    Rozpočet tak do 5 000,-Kč nejlépe (edit: když se najde levnější, budu jen rád . PC bude napojeno buď na trochu starší širokoúhlé 21" (?nevím přesně) LCD nebo na nové 22-24" (to se ještě neví).
    Přihlížet k parametrům jako "má úsporu 30W" určitě nemusíte.
    Díky za Vaše tipy a snad je tento post správně formulován :-).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    29

    Díky za oba tipy. Vyplatí se v tomto případě připlácet o 1000,-Kč?

    Díval jsem se na obsah košíku a od kdy pasuje patice AM3 do AM3+? 0_O

    Ještě by mě zajímalo, jaký je rozdíl, když vezmu jeden kit nebo dva = když pracují v dual channelu, tak jsou výkonnější?

    Kód:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400821Y50ALIYL
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Ahoj

    Lepsi mi prijde ta deska od lavjoy (za predpokladu, ze vyuzijes USB3.0 a vykonejsi grafiku).
    Pokud chces usetrit, staci to dvoujadro co psal r34ktor.
    Pamet je lepsi vzit 2x2GB misto 1x4GB - nepredpokladam,
    ze bys potreboval v dohledne dobe vic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od ando Zobrazit příspěvek
    Díky za oba tipy. Vyplatí se v tomto případě připlácet o 1000,-Kč?
    To musíš zvážit sám.

    Citace Původně odesláno od ando Zobrazit příspěvek
    Díval jsem se na obsah košíku a od kdy pasuje patice AM3 do AM3+? 0_O
    AM3+ je zpětně komatibilní s AM3 procesory. Viz CPU Support List.

    Citace Původně odesláno od ando Zobrazit příspěvek
    Ještě by mě zajímalo, jaký je rozdíl, když vezmu jeden kit nebo dva = když pracují v dual channelu, tak jsou výkonnější?
    Nárůst je zejména u aplikací intenzivně pracujících s pamětí. Z tebou zmiňovaných by vyznamější profit byl jen u Photoshopu. Na druhou stanu příplatek není velký.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    29

    Nakonec jsem vzal tohle.

    Díky všem za pomoc, vyřešeno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Jenom taková otázka ještě, jaký přesně zdroj (model) a jak starý by to měl "pohánět"?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    29

    Musel bych se podívat na značku, ale je tam 350W. Očekávat problémy? Říkal jsem si, že to není žádná herní mašina, tak by to mělo fungovat. Staří zdroje tipuju na pár let.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    No pokud je to nějaký noname nebo nějaká "skvělá" značka typu Eurocase, LCPower,Trust apod., tak to ani nemusí být herní mašina, abys riskoval odpálení komponent (nových komponent).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    29

    Z jakého důvodu by se to mělo odpálit? Teď se tu bavíme o náhodě nebo o nedostatečném zdroji?

    Jinak zkušenost s odpáleným PC z minulosti mám .
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Bavíme se tu o nekvalitním zdroji a případně do toho ještě starý (nedostatečný může být taky, protože tyto staré a/nebo shitovské zdroje většinou dodávají strašně málo na 12V větvi, která je v dnešních PC nejvíce využívaná).

    EDIT: lavjoy: On ale tipuje stáří na "pár" let, takže to bude asi více jak rok a navíc pokud tam byl s původní sestavou.
    Naposledy upraveno uživatelem Jandaskunk: 17-06-2011 v 19:25
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Pokud není starší rok a více tak bych se nebál.Jen pro zajímavost mě tahá doma jednu sestavu 300w eurocase,je tedy ale zánovní
    X2 5000+ @ 5400+,2x1 667mhz,9600GSO 128b 512,jeden disk,jedma mech.
    Ale samozřejmě náhoda je blbec.Kdyby to byl aspoň fortron .........
    edit: je to 350w
    Naposledy upraveno uživatelem lavjoy: 17-06-2011 v 19:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    29

    Takže se tu bavíme o tom, že když to zapojím na současný starý zdroj, tak nastane průser nebo mám jen očekávat, že "někdy v budoucnu náhodou" dojde k problémům?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    To nevím, protože jsi stále nenapsal, jaký to je vlastně zdroj....

    Každopádně v případě nekvalitního zdroje očekávej neočekávané...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58