Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: chybové hlášení na hardisku

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    79

    Zdravím při zapnutí pc mi hlásí chyba error hardisku stiskněte ctrl+alt+delete pc se restartuje a normalně už najede do systemu to se mi stalo dnes jednou jo a ještě ve spravě počitače mi hlási taky chyba Ovladač zjistil chybu řadiče na \Device\Ide\IdePort3. zdroj atapi





    tady je pc sestava:
    Pentium(R) Dual core CPU E5200 @ 2.50 GHz 2.50 GHz Ram 4GB grafika Nvidia Geforce 9500 GT 1Gb pevny disk samsung 500GB zakladni deska MSI G41TM-E43 (MS-7592) (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)

    předem děkuji za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Co konkretne to pise, kdyz to hlasi Error HDD?
    Jak je HDD stary?
    Priloz sem vypis SMART z programu HDTune
    Mas spravne nainstalovany chipset k zakladni desce?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Stáhni si program HDtune a dej sem screen záložky Health. Každopádně pokud na tom disku máš cokoliv důležitého, radši to zavčasu zálohuj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    79

    no psalo to jen error hardisku a stiskněte ctrl+alt+delete a chybu ve spravě počitače Ovladač zjistil chybu řadiče na \Device\Ide\IdePort3. hardisk je starej tak 8-10 měsicu pc mam zapečetěny byl jsem 4krat na reklamaci poprve když jsem byl tak byla vadna zakladni deska a pamět podruhe to sami po třeti to prej byla systemova chyba a po čtvrte to byl prej prach pořadně na te reklamaci nevi asi co maji s tim dělat myslim si ,že to vždycky odflakli
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Tak znova, dej sem screen z Programu HDTune, zalozka HEALTH.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    79

    tady je screen z HD tune
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.jpg 
Zobrazení: 290 
Velikost: 63.2 KB 
ID: 21990  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    79

    co mam dělat dal dneska zas vyskočilo 6krat chybove hlášeni ve spravě počitače zase Ovladač zjistil chybu řadiče na \Device\Ide\IdePort3. zdroj atapi
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Hodnota Ultra DMA CRC Error je obrovská, bylo by třeba zkusit vyměnit datovej kabel k disku ("SATA kabel") - tahle chyba bývá buď špatným kabelem, nebo vadný řadič disku na desce.

    Sleduj jestli se ta hodnota stále zvyšuje nebo ne (tj. koukni se do hdtune znova jestli je ta hodnota vyšší než v posledně vloženým screenshotu a o kolik).

    Pokud je PC zapečetěnej a otevřením bys ztratil záruku, nezbude ti asi nic jinýho než to vzít znova do reklamace a sdělit jim tenhle problém (že nastává chyba "Ultra DMA CRC Error" která může být způsobená nejpravděpodobněji buď vadným SATA kabelem anebo vadným řadičem disku) aby ten SATA kabel zkusili vyměnit (a bylo by vhodný aby to hned otestovali jestli se to tím spravilo).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    16

    Rekl bych, ze na 99% procent spatny radic na zakladni desce. Ony ty G41ky u MSI nejsou zadne terno.
    Jestli to mas jeste v zaruce, zkus je poprosit zda by ti nevymenili desku za jinou, vzhledem k DDR2 treba Intel Raisin City DG41RQ, nebo nejaky klidne i starsi GIGABYTE s DDR2kama.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    79

    Dojigiri-otrochu se ta hodnota zvyšila ultra dma crc error count 200 200 0 6817 ok
    až to bude dělat větši bordel tak ho odvezu na reklamaci at neřeknou ,že tomu neni nic
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. zpomalení počítače+chybové hlášení
    Od kajmanka87 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-03-2011, 22:49
  2. hlášení o nelegálním software XP
    Od farao141 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-04-2010, 22:54
  3. Hlášeni chyby při instalaci her ...
    Od Stoupa07 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-07-2008, 15:11
  4. Chybové hlášení Lite-ON SHM-165P6S
    Od heerroo v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-06-2008, 20:44
  5. Radeony: Chybové hlášení u Radeon 9550
    Od milees v sekci Grafické karty
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 02-07-2007, 17:12