Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: Vymazání 0 byte file

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    21

    Nemůžu vymazat jeden soubor na ploše. Má 0 byte velikost a správně by tam neměl být, protože windows ho nemůže najít. Jedná se prostě o nějaký zbytek souboru, který se nevymazal.

    Zkusil jsem několik věcí a nic nefungovalo. Takže mě napadlo, že bych to mohl vymazat přes linux. Stáhl jsem si slax, dal ho na flashku, nastavil ntb na boot from usb a zkusil spustit. To se mi ale nepovedlo.

    Takže mám pár dotazů:
    1. Jak to zprovoznit? Je třeba nějakým způsobem připravit i tu flashku na boot?
    2. Co potom až se to spustí? V životě jsem to nezkoušel a v linuxu nikdy nepracoval.
    3. Napadá někoho jiná a jednodušší možnost?

    Dík za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Zkoušel jsi ten soubor přesunout do složky a tu pak celou vymazat? Pravda je, že by bylo jednodušší smazat celou složku, která je nad tím souborem, ale to je bohužel plocha...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    21

    Pokud se s tím pokusím cokoliv udělat (vymazat, přesunout), tak mi vyskočí hláška, že ten soubor windows nemůže najít.
    viz.:


    Uploaded with ImageShack.us
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Napiš těch "pár věcí" co jsi zkoušel, abychom ti neradili to samé.

    Zkoušel jsi nouzový režim?

    Z live distibucí linuxu jsem zkoušel Ubuntu, které je velmi "user friendly" ... zkus to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    21

    Zkoušel jsem:
    Nouzový režim
    Lock Hunter
    Tune Up Utilities 2011
    Příkazový řádek
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,250

    Ulož si na flashku Slax a z něj soubor smaž
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od VGreg Zobrazit příspěvek
    Nemůžu vymazat jeden soubor na ploše. Má 0 byte velikost a správně by tam neměl být, protože windows ho nemůže najít. Jedná se prostě o nějaký zbytek souboru, který se nevymazal.
    A úplně obyčejný základní chkdsk jste tedy zkoušel?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    21

    superdrooper:Ano chkdsk jsem taky zkoušel, zapomněl jsem ho napsat.
    kevin00: Problém je v tom, že tohle jsem zkoušel, ale slax se mi nechtěl spustit. Je třeba nějak naformátovat tu flashku na boot?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,250

    Citace Původně odesláno od VGreg Zobrazit příspěvek
    kevin00: Problém je v tom, že tohle jsem zkoušel, ale slax se mi nechtěl spustit. Je třeba nějak naformátovat tu flashku na boot?
    Stačí číst:

    Slax pro USB je zde jako TAR archiv. Jednosuše jej rozbalte na USB zařízení a spusťte soubor bootinst.bat (nebo bootinst.sh), z adresáře boot, aby Slax z USB bootoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    21

    už to vidím, mimochodem jak to potom vrátím zpět, aby mi nabootoval windows?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,250

    Citace Původně odesláno od VGreg Zobrazit příspěvek
    už to vidím, mimochodem jak to potom vrátím zpět, aby mi nabootoval windows?
    Že by rychlý formát USB flash disku
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    21

    když jsem to zkusil nabootovat, tak mi to napsalo hlášku:
    "BOOTMGR is missing
    Press Ctrl+Alt+Del to restart"
    co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,250

    Zřejmě si to neprovedl správně. Máš ještě možnost distro uložit na flash disk pomocí UNetbootinu či stáhnout *.iso soubor a uložit jej pomocí programu UltraISO.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    21

    Ještě co se týče té první možnosti, tak při fat32 flashce mi to píše tohle:


    Uploaded with ImageShack.us
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    103

    MIvam stejny problem mam w7 home 64 bit a na plose neco vymazu a zustane ton tam. Hodim to na kraj a nejakym zpusobem to casem zmizi. Restarttuj to trba to pomuze, ale me to zmizrlo vzdycky samo
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vymazání
    Od Matherdet v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-12-2011, 20:39
  2. adresy do 64 byte
    Od esetik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-02-2011, 21:22
  3. Rozvod internetu v bytě
    Od frmolak v sekci Sítě
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 16-12-2008, 08:33
  4. Vymazání BIOSu (hesla) na NEC C200
    Od Elektricman v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-12-2008, 17:49
  5. Problémy s PC (HW/SW): Vymazání program
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-07-2008, 16:04