Já osobně jsem Epla zkoušel...
No taj sou mý poznatky:
ajFoun:
Málo tlačítek (ale na to si stěžuju u každýho dotyk. fonu). Neovladatelnost (na to displeji se nedá nic "zmáčknout"), vysoká cena (20k a umí to to samý co nokie za 6k), iOS Dobrej systém ale na novýho symbiana anebo andrioda to nemá.
iPad:
Jako všechny tablety NAH.... opět neovladatelnej, moc velký, málo funkcí, opět iOS viz vejš jenom vynechat symbiana. Tableta s androidem jsem držel v ruce taky a bylo to o něco lepší. Já mám proti tabletům odpor ale takej samsung galaxy tab s androidem je na tu bídu všech tabletů o dost lepší.
MacBookPro:
Vysoká cena, za 20k dostanu 2 generace starý(avšak furt dobrý) C2D 4gb ram a už nevim jakou grafiku. Že by si stevie konečně uvědomil, že ten krám probíjí a dal tam tříkolíkovou vidlici, tak by se to dalo, OSX je dobrej, rychlej, stabilnější než widle, ovšem na linuxa to nemá, jedna aplikace stojí od 10$ vejš a skoro nic neumí.
iMac:
Leda třak úplně 1. verzi z 80. let jinak ne(kdybych žil v 80.) vypadá to moc pěkně OSX je stejnej (až na NTB fičurky), hledí se víc na design než na funkčnost(to ale u všecho od apple) i když se to dá víceméně používat.
Takže závěr:
Apple v žádnym případě.. mám svýho hajzlsemprona taktlýho na 3ghz 1gb ramky hd5450 dualboot Debiana a už měsíc nepoužitý Ikspéčka a jsem happy (no HW by moh bejt lepší, ta gta 4 jede plynule jen v 800x600 a detaily na nule)
Za případné chyby se omlouvám, mám takovej pocit že klávesnice má dneska písmenka jinde než obvykle...![]()