Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: PHP - stromová struktura - výpis adresáře

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    12

    Zdravím,

    mám vytvořenou stromovou strukturu (pro intranet) pomocí PHP a javascriptů. Potřeboval bych aby poslední složka v stromečku dokázala zobrazit dokumenty uložené na serveru.
    Př:
    Dokumenty -> Office -> 2010 -> leden

    poslední složka leden (na serveru jí mám také adresa: \\pel.com\docs\office\2010\leden) obsahuje 4 *.doc ; 5 *.xls a 3 *.jpg .... při kliknutí na leden, bych chtěl aby se zobrazil seznam s těmito dokumenty (+ jejich popis, ale není nutné - vytvořeno,velikost atd) .. a následná možnost stažení

    Dokázal by mi někdo konkrétně poradit?? A né jen googluj... ano googluju našel sem výpisy adresářů, ale nevím jak konkrétně to udělat....děkuji předem!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    v tom HTML ti to nešlo?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    12

    všichni říkají že v HTML to nejde... našel sem už XX kodu jak vypsat adresář, ale furt nevím jak to dát dokupy aby to fungovalo, už sem z toho na prášky, a nevím co a jak :-/ Potřeboval bych aby mi to někdo jak idiotovi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    v tom linku máš podrobný návod s príkladmi ako to urobiť v HTML

    pokiaľ ti to nič nehovorí, tak si k sebe zober niekoho, kto je aspoň trochu znalý, takto na diaľku je to beh na dlhú trať

    ak robíš stránku v nejakom redakčnom systéme, tak na to určite existujú nejaké moduly
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    12

    jop jako líbí se mi to jak to vypadá...tak nějak bych si to představoval... Ale nevím co mám upravovat, kde, kam zadávat ty informace atd...

    Redakční system bohužel nemám... kdyby jo o to je to jednodušší, můj poslední web sem dělal v Joomla! kde přes její rozhraní to lze udělat jednoduše...

    takhle mám akorát Microsoft Expression web 4 ..a starej se.. omg...

    Nemám ani přístup na server, kde jsou ty dokumenty, abych se podíval jestli je tam nainstalován Apache...

    Dostal jsem za úkol utvořit stromovou strukturu podle toho, jak jsou vytvořeny složky dokumentů na serveru... to už mám...no a další úkol je aby v poslední složce se automaticky při kliku zobrazil obsah té složky jak je na serveru...s dokumenty... už jsem z toho na hlavu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    1

    1) nevím, jestli zrovna MExp. je nejlepší volba na vytváření PHP. To už i notePad bych spíš bral, ale tak to je tvoje věc.
    2) jak chceš zprovoznit PHP, když na serveru nevíš, jestli je vůbec to nejzákladnější pro jeho fci. (Apache)
    3) nevím, zda jsem přesně pochopil tvojí prosbu, snad jo :-) Je to výtažek, ale mělo by to být i tak fční, ! nijak to netřídí, bereto adresáře, soubory, jak je najde na disku, takže pokud potřebuješ rozbalit nějaký daný poslední adresář, pak asi bude potřeba přidat nějakou fci pro setřídění:

    <?
    if (!isset ($_GET["dir"])) { // pokud neni nadefinovany adresar, pouzij default - /data/
    $direct = "data/";
    } else {
    $fPart = explode ("/", $_GET["dir"]);
    $direct = "";
    $down = false;
    end ($fPart); // nastaveni posledniho prvku pole
    while ($fPth = prev ($fPart)) {
    if ($fPth == "..") {
    $down = true;
    } elseif ($fPth != ".." && $fPth != ".") {
    if ($down)
    $down = false;
    else
    $direct = $fPth . "/" . $direct;
    }
    }
    }
    $direct = "../" . $direct;
    $direct = dir ($direct);
    ?>
    <tr>
    <td style="text-align:center; width:700px;" colspan="2">
    <table style="vertical-align:center; text-align:left;" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="2">
    <tr>
    <td colspan="5">
    <? echo "Cesta: " . $direct->path . "\n"; ?>
    </td>
    </tr>
    <?
    // hlavicka tabulky s vypisem soub.
    echo ("<tr>\n");
    echo ("\t<td >&nbsp;</td>\n");
    echo ("\t<td >size [B]</td>\n");
    echo ("\t<td >read</td>\n");
    echo ("\t<td >command</td>\n");
    echo ("</tr>\n");

    while($entry = $direct->read()) { // nacteni adresaru
    $link = "login.php?..." . $direct->path . $entry;
    if ($entry != ".") {
    if (is_dir ($direct->path . $entry)) {
    echo ("<tr>\n\t<td colspan='3'>\n");
    echo ("\t\t<a href='" . $link . "/'>[" . $entry . "]</a>\n");
    echo ("\t</td>\n\t<td >\n");
    if ($entry == "..")
    echo ("\t\t&nbsp;\n");
    else
    echo ("\t\t<a href='" . $link . "&amp;del=1' onclick='javascript:if (!confirm (\"Opravdu smazat adresář: " . $entry . " ?\")) return false;'>del</a>\n");
    echo ("\t</td>\n\t<td >\n");
    echo ("&nbsp;");
    echo ("\t</td>\n</tr>\n");
    }
    }
    }
    $direct->rewind();
    while($entry = $direct->read()) { // nacteni souboru
    $link = "login.php?..." . $direct->path . $entry;
    if ($entry != "." && $entry != "..") {
    if (is_file ($direct->path . $entry)) {
    if (is_writable ($direct->path . $entry)) // oznaceni soub. pouze pro cteni
    $writeEn = "<input type='checkbox' onclick='javascript:****************=\"" . $link . "&amp;readonly=w\"' />";
    else
    $writeEn = "<input type='checkbox' checked='checked' onclick='javascript:****************=\"" . $link . "&amp;readonly=r\"' />";

    echo ("<tr>\n\t<td >\n");
    echo ("\t\t<a href='" . $link . "'>" . $entry . "</a>\n");
    echo ("\t</td>\n\t<td >\n");
    echo ("\t\t" . filesize ($direct->path . $entry) . "\n");
    echo ("\t</td>\n\t<td >\n");
    echo ("\t\t" . $writeEn . "\n");
    echo ("\t</td>\n\t<td >\n");
    echo ("\t\t<a href='" . $link . "&amp;del=1' onclick='javascript:if (!confirm (\"Opravdu smazat soubor: " . $entry . " ?\")) return false;'>del</a>\n");
    echo ("\t</td>\n\t<td >\n");
    echo ("\t\t<a href='' onclick='javascript:make_file(\"" . $link . "\", \"ren\"); return false;'>ren</a>\n");
    echo ("\t</td>\n</tr>\n");
    }
    }
    }
    $direct->close();
    clearstatcache ();
    ?>
    </td>
    </tr>
    </table>
    </td>
    </tr>
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    12

    díky... odpovím:
    1/ PHP neumím, jakš takš HTML.. a tu v práci mi hodili MExp. a řekli co po mě chtějí...
    2/ server na tu domenu pel.com je umístěn v Anglii, nemám k němu přístup, a tak se nemohu podívat co tam je či není. Ale pokusím se to zjistit
    3/ Mohu klidně vysvětlit znova... hh to jediné mi jde .)) No a tento kód mám vložit kam, aby to fungovalo? řazení dokumentů je to poslední co potřebuji, hlavně aby to dokázalo ukázat co tam je...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Tommy33 Zobrazit příspěvek
    ... Nemám ani přístup na server, kde jsou ty dokumenty, abych se podíval jestli je tam nainstalován Apache...
    to je zle, budeš potrebovať upravovať niektoré súbory, takže potrebuješ nejaké shell konto ... alebo minimálne FTP prístup, ale na celý web, nielen do toho konkrétneho adresára
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    12

    nemám přístup k administraci, instalaci atd .... ale mohu prohlížet ty na-sdílené složky na té doméně \\pel.com\group\resources .. a v tom je další XXX složek... ta doména je vlastně sdílené uložiště dokumentů na serveru... přes remote control jsem se přihlásil na pel.com, jede na WS2008, když dám zobrazení síti...tak jsou tam na-sdílená místa/disky a jeden z nich je ten \\pel.com\group

    Tak že bych měl požádat o přístup k administraci + FTP ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    v tom linku máš podrobný návod s príkladmi ako to urobiť v HTML
    Je to obyčejný formulář v HTML, který metodou GET předává požadavky k .htaccess, kde jsou řešeny. Pořád platí, HTML neumí vypsat obsah adresáře, pouze předává požadavky dál. V tomto případě .htaccess.
    V případě zásahu do httpd.conf to musí povolit admin serveru, protože to je zásah do chodu Apache.
    Možný příklad v PHP:
    Kód:
     <?php 
    function GetDirArray($sPath,&$ret,&$dir)
     {
        global $time0, $MAXTIME, $timeover;
        if ((time()-$time0)>$MAXTIME) { $timeover = 1; return; }
        $handle=opendir($sPath);
        while ($file = readdir($handle))
        {
           $polozky[count($polozky)] = $file;
        }
        closedir($handle); 
       sort($polozky);
    
        while (list($key, $val) = each($polozky))
        {
           if ($val != "." && $val != "..")
           { 
             $path = str_replace("//","/",$sPath.$val);
              $path2 = substr($path,2);
              $ret[count($ret)] = $path2;
              if (is_dir($sPath."/".$val))
              {
                 $dir[count($dir)] = 1;
                 GetDirArray($sPath."/".$val."/",$ret,$dir);
              }
              else
              {
                 $dir[count($dir)] = 0;
              }
           }
        }
     }
     $MAXTIME = 60;
     $time0 = time();
     $timeover = 0;
     $cwd = getcwd();
     echo "<H1>Adresar \"$cwd\"</H1><br>\n";
     GetDirArray("./",$ret,$dir);
     if ($timeover)
     {
        echo "Provadeni skriptu preruseno,";
        echo "uplynul maximalni povoleny cas ($MAXTIME sek.)<br><br>\n";
     }
     while (list($key, $isdir) = each($dir))
     {
        list($key, $file) = each($ret);
        if($isdir==1)
        {
           echo "(DIR) <a href=\"$file\">$file</a><br>\n";
        }
     }
     echo "<br><br>\n";
     reset($dir);
     reset($ret);
     while (list($key, $file) = each($ret))
     {
        list($key, $isdir) = each($dir);
        if($isdir==0)
        {
           echo "<a href=\"$file\">$file</a><br>\n";
        }
     }
     ?>
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    12

    ok tak že bude potřeba admin práv k administraci Apachy instalovaného na serveru

    j.albi: jop funguje to celkem hezky toto, ale hází to tam nějaké chybové okna, mrkni...

    http://2i.cz/5ced94be6d
    Naposledy upraveno uživatelem Tommy33: 21-06-2011 v 14:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Na klasickým serveru mě to jede. Hláška sice uvádí řádek 9, ale tam chyba není. Asi Apache má problém s řádkem 6 nebo 7. Patrně je problém v nastavení Apache.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    12

    mám to na localhostu .... WAMPSERVER verze Apache 2.2.17 ... co konkrétně by mělo být nastaveno na Apache? něco v httpd.conf ? Nebo povoloené nějaké konkrétní moduly??
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Co nastavit na Wampu opravdu nevím. Možná by to chtělo testnou na nějakém free hostingu. testnul jsem to ještě na ic.cz a jede bez problému.

    to Tommy33 - SZ!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    12

    Tak že tobě to neháže žádnou chybku jako mě?? Už jsem mluvil s ředitelem, o tom jak to udělat... a stromová struktura padla, že by to bylo moc náročné pro uživatele se v tom vyznat... omg...a já se s tím sra* takovou dobu... ale to indexování budu tak či tak potřebovat
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows 7: Automatické promazání adresáře a záloha
    Od Seek v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-04-2014, 23:53
  2. Struktura disků – Návrh?
    Od Paullik74 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-05-2013, 11:01
  3. Struktura disku je NEUSTÁLE poškozena a není čitelná
    Od Zeus(CZ) v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 07-01-2009, 08:53
  4. Struktura tohoto fóra
    Od Karel Polívka v sekci Jste tu poprvé?
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-05-2007, 14:56
  5. Výpis z adresáře
    Od wex v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-07-2006, 10:00