Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Frekvencia RAM

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    5

    Zdravim. Chcem menit DDR II 2 GB(4 x 500 kB) za 4 GB ( 4 x 1 GB). No nie som si isty, ze ked tam mam teraz 266 MHZ ci mi tam pojdu aj lepsie DDR II s vyzsou frekvenciou. Dakujem za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    To záleží, co podporuje řadič paměti. Obecně nemá ale frekvence pamětí nějaký valnější význam, resp. kapacita je znát, umíš-li ji využít, ale rozdíl ve frekvenci mimo syntetické testy ani nepoznáš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    5

    No skor mi ide o to ci tam vlastne pojde. Nizko taktovane uz ani nezozeniem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Jo takhle, no, neměl by být problém, když použiješ paměť s vyšší rychlostí, prostě se podtaktuje. Takže stačí dodržet typ paměti, klidně můžeš vzít 667/800MHz a na těch 533 se ti podtaktují.

    Jinak co podporuje deska, kolik max a jaké určuje použitý čipset. S 4 GB by snad ještě neměl být problém, ale raději napš typ desky, resp. čipset.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    5

    Intel 945P a v navode je k ramkam pisane asi toto - Zwei-Kanal-400-, 533- und 667-MHz-DDR2
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    945P 4 GB zvládne:
    http://ark.intel.com/chipset.aspx?familyID=8764
    Ptal jsem se kvůli tomu, že minimálně v mobilním segmentu existovaly ořezané "Celeron-only" čipsety GL série s podporou max 2GB. Neměl by být problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    5

    Dik za odpoved. A este jedna otazka. Mam kupit set 2 x 2 alebo radsej 4 x 1 GB?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    levněji vychází 2x2, ale bál bych se, abys u starší desky nenarazil s limitem max 1GB na slot.
    Chce to pořádně prostudovat manuál desky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    5

    No dobre ze som sa pozrel. Naozaj je tam pisane 256 MB, 512 MB oder 1 GB. Tak este raz moc dakujem za radu. Clovek sa stale nieco nove nauci.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Neide Zmenit Frekvencia
    Od SpeedFilip v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 28-10-2007, 19:06
  2. GeForce: Standardna frekvencia PCIe zbernice
    Od Intelinside v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-11-2006, 20:30