Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nejde grafická karta

rwmmike (5)|24.6.2011 15:29
--------------------------------------------------------------------------------

Zdravím, můj švára si koupil grafickou kartu Ati Radeon 5670 HD.
Když jsme ji osadili, tak při spuštění se počítač ihned vypnul, a po té hned samovolně zapnul a pořád dokola.
Zkoušely jsme grafickou kartu dát ke mě do pc u mě jede normlálně, zkusily jsme jiny a vykonější zdroj, narazily jsme na ten samý problém. Přemýšlíme jestli to není zakl. deskou má msi P43D3 Neo-F na socketu 775, pci-e x16 1.0 a ddr2, (přemýšlel jsem jestli to není tím, že ta grafická karta potřebuje ddr3). jestli to je nakonec deskou tak jestli by jste mi prosím neporadily jakou. Pokud možno na ddr2 se socketem 775 aby jsme nemusely nic jineho kromě desky měnit. Děkuji
KLDAS (68)|24.6.2011 16:03
Zkontroluj zapínání počítače to tlačítko asi se skratuje. :-)
Nemesid (27)|24.6.2011 16:14
Počítač má zřejmě v biosu nastaven po strátě proudu restart nebo last state. Takže tlačítko bych nepředpokládal.

Verze DDR je jedno jakou máš, jen co jsem našel to musí být: Minimum 1GB of system memory a zdroj doporučenně 400W a více.

Jinak asi opravdu deska. Nic jiného mě moc nenapadá.
rwmmike (5)|24.6.2011 16:53
[quote=KLDAS;458051]Zkontroluj zapínání počítače to tlačítko asi se skratuje. :-)[/quote]

když ale tam vrátíme starou grafiku Nvidii Geforce 8600Gt tak beží normálně....
rwmmike (5)|24.6.2011 16:55
[quote=Nemesid;458052]Počítač má zřejmě v biosu nastaven po strátě proudu restart nebo last state. Takže tlačítko bych nepředpokládal.

Verze DDR je jedno jakou máš, jen co jsem našel to musí být: Minimum 1GB of system memory a zdroj doporučenně 400W a více.

Jinak asi opravdu deska. Nic jiného mě moc nenapadá.[/quote]

má tam 4gb asi na 800mhz ted nejsem jistý, a zdroj 600w to by právě mělo bežet... ale proč zrovna deska když to má slot PCI-E
Nemesid (27)|24.6.2011 17:06
Já už toho po technický stránce moc nevymyslím, takovej znalec nejsem. U mě to zatím končí na tom, že když to není zdroj, tak to je deskou. Nebo kombinací deska/grafika. Paměti i zdroj se zdají ok.

Pokud je to kupovaný ve stejným obchodě a je deska v záruce, zkusil bych reklamovat/ozkoušet u nich. V Alze mi třeba něco podobného ozkoušeli na místě.
rwmmike (5)|24.6.2011 17:16
[quote=Nemesid;458059]Já už toho po technický stránce moc nevymyslím, takovej znalec nejsem. U mě to zatím končí na tom, že když to není zdroj, tak to je deskou. Nebo kombinací deska/grafika. Paměti i zdroj se zdají ok.

Pokud je to kupovaný ve stejným obchodě a je deska v záruce, zkusil bych reklamovat/ozkoušet u nich. V Alze mi třeba něco podobného ozkoušeli na místě.[/quote]
no ono je nejhorší, že ten komp už má dýl a už je to bez záruky,, chtěl si koupit novou grafiku a ta šlape, i zdroj ... akorat jsem někde četl že by mohl být problém v chipsetu ... na desce pokud je via tak to nepodporuje :-( jedině jestli je nejakej zpusob ten chipset prehrat nebo tak vubec netusim ...
Nemesid (27)|24.6.2011 17:27
[quote=rwmmike;458061]no ono je nejhorší, že ten komp už má dýl a už je to bez záruky,, chtěl si koupit novou grafiku a ta šlape, i zdroj ... akorat jsem někde četl že by mohl být problém v chipsetu ... na desce pokud je via tak to nepodporuje :-( jedině jestli je nejakej zpusob ten chipset prehrat nebo tak vubec netusim ...[/quote]

S čipsetem bohužel nehnete. Leda pájkou (bazinga).
speedsnail (4876)|24.6.2011 18:20
Zkuste upgrade biosu na poslední verzi pokud nemáte (ze stránek výrobce MB). Pokud ani to nepomůže, bude asi problém ve vzájemné kompatibilitě MB a GK. Tzn řešení bude vyměnit grafiku, bazarová 9800GT/GTX bude rychlejší a levnější než ta 5670.
rwmmike (5)|25.6.2011 12:44
[quote=speedsnail;458070]Zkuste upgrade biosu na poslední verzi pokud nemáte (ze stránek výrobce MB). Pokud ani to nepomůže, bude asi problém ve vzájemné kompatibilitě MB a GK. Tzn řešení bude vyměnit grafiku, bazarová 9800GT/GTX bude rychlejší a levnější než ta 5670.[/quote]

zbýva to řešení jak říkáte vy buď ta grafika nebo deska .... páč bios jsme přehrály ještě předtím než jsem sem na forum napsal ... a ani ťuk... ale jinak děkuji