Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nejde naistalovat W7 ani XP obcas nepusti ani BIOS

Lecam (4)|26.6.2011 20:09
Zdravim vsechny a zejmena ty ochotne mi pomoci. Googlil jsem jak o dusu, ale bez vysledku. Mam nasledujici potize:

Koupil jsem pred tydnem par komponent na novy comp. Ale ...
Počítač měl problémy s instalací OS a to včetně rekl bych "bezproblémového" UBUNTU. Při instalaci neustále přeskakovala DVD mechanika. U instalace Windowsu odmítl instalaci spustit a chtěl neustále opravovat systém, ač žádný na disku nebyl.
Den na to dokonce nešel nahodit vůbec. Přesneji řečeno, roztočily se ventilátory, ale toď vše. Obrazovka ani nemrkla a do BIOSu jsem se tedy taky nedostal. Zkoušel jsem spustit počítač bez pamětí, aby na mne alespoň zapípal signál pro RAM, ale nic. Zkusil jsem i spustit počítač pouze s jednou pamětí, přeházet použité sloty, avšak marně. Samozřejmě že jsem měl vše až na myš s klávesnicí a monitorem odpojeno, včetně nepotřebných prvků na desce, jako čelní panel atd.
Den na to se mi povedlo ho spustit (byl delsi dobu vypnuty i na zdroji, avsak CMOS se neresetoval dle casu) a dokonce nainstalovat UBUNTU (10.4). Avsak Windows opět odmítal. Vzhledem k úvaze o vadné DVD mechanice jsem si vytvořil instalčni flash disk, avšak když jsem jej dnes chtěl použít, tak nastala stejná situace jako předtím, nedostal jsem se ani do BIOSu. K tomuto stavu ještě podotknu, že počítač v takové chvíli nejde ani vypnout přidržením tlačítka POWER. Jediná šance je tvrdé vypnutí na zdroji.
Dále jsem zkoušel vyndat baterku na desce pro reset CMOSu a vyjmul jsem paměti. Baterku jsem dal po několika minutách zpět a doufal. NIC. Dnes rano opet nabehl po noci vypnute i na zdroji a zkousel jsem ten flash disk s instalackou. To stejne, jako z DVD. Vypojil jsem jsem HDD i DVD mechaniku a ten stejny problem, nedostal jsem se do instalace W7. A navic se nevim jak, domrvil bootovaci sektor od UBUNTU.
Ta instalace, kdyz se k ni dostanu, probiha takto: zacne nacitat soubory a pak zkousi zpustit Widle, nacez mi rekne, ze nemuze najit ndis.sys a ze mam do DVD (v pripade bootovani z DVD) strcit DVD (za ucelem opravy systemu, ktery v compu neni ... nechapu), ale to DVD tam je! Mimo jine v BIOSu jsem vypnul LAN a spoustu dalsich veci, ale marne. Pameti dle Mtestu OK.

Sestava:
MB: ASUS M4A87TD EVO
Zdroj: Corsair Gaming Series GS600 600W
CPU: AMD Phenom II X4 955 Black Edition
RAM: ADATA XPG Gaming Series V2 8GB (kit 2x 4GB) 1600 MHz
GPU: Sapphire Radeon HD 5830 Xtreme 1GB DDR5 11169-08-20G
DVD: Sony Optiarc AD-5260S černá OEM
Case: Cooler Master Elite 334 NVIDIA Edition
HDD: cca. 3 roky starý WD Black Edition 500GB Sata 2

Toz co myslite? O te desce sem vygooglil ze casto jede jen s jednou pameti (me ani tak ne).
r34ktor (7477)|27.6.2011 07:16
V první řadě bych zkusil jiný zdroj. Ač je stávající dostačující, může být vadný.
Lecam (4)|27.6.2011 19:43
Zdroj, pameti a grafiku zkusim o vikendu prohazet s komponentama z jineho pocitace. Takze do te doby nevim. Dik za reakci.
DrZelenka (2491)|27.6.2011 21:04
[quote=Lecam;458501]Zdroj, pameti a grafiku zkusim o vikendu prohazet s komponentama z jineho pocitace. Takze do te doby nevim. Dik za reakci.[/quote]

Když už to budeš prohazovat, tak napiš za co ... ne jako někteří, co napíší "proházel jsem to a nic".
KLDAS (68)|28.6.2011 21:11
Ahoj. Asi ti moc nepomůžu ale zdrojem to asi neni když pak hodí tu chybu, ale může to být BIOS který načítá doslova nic z prázdna. Zkus HDD a zapojit někde jinde a zkusit tim jestli je vadné, když je staré 3 roky může být bud zavirované a některý části možno HDD zůstaly.
Možná jsem poradil špatně, ale je to můj názor.
Prominte za chyby. :-/
Lecam (4)|28.6.2011 21:43
Ahoj, hlasim se z noveho compu. Na radu znameho jsem zkusil pouzit ne zrovna originalni widli a svete div se, mame naistalovano. Ale skrably to origo neni .o/ Toz nevim. Nicmene to stejne porad neresi proc jsem se uz dvakrat nedostal ani do BIOSu. Takze vcil budu cekat, jestli se tento problem znovu objevi a pak kdyztak budu v reseni pokracovat a to nejspise tou vymenou ruznych komponent.
Zatim dekuji vsem za ucast pri reseni problemu.