Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Restartujici se Pc (windows)

line666 (4)|27.6.2011 11:51
Zdravím všechy ,potřeboval bych radu už si fakt nevim rady ... Mám teprve několik dní novou z.desku Gigabyte Z68X-UD3H-B3 a k ní procesor I5 2500k ,ramky Kingston hyper x blue 1600 mhz 2x2 gb kit. problém je ten že se windows 7 ale i xp když nabihaji tak nekdy nabehnou v pohode ale nekdy ne a samo se to restartuje .... děla to ruzne někdy najede az na potřeti .. jinak ve windows vse chodi bez problému i hry teploty josu v poradku. Testoval jsem pameti mem testem i gold memory -vse ok taktéž jsem zkoušel i jine paměti A -data 1333 ...stejne
. zrejme je to nastavenim biosu nevim .. (Zdroj mam sice slabší 350w fortron obyč. ) a grafiku 9800 gt vím že je to slyby zdroj na tuto grafiku ale zkousel jsem i integrovanou graf a pocitac se chova stejne. ??? Ješte jsem premýšlel že tato deska ma 8 pinove napajeni k procesoru a ten muj fortron ma jen 4 ..nevim jestli to ma vliv na funkci ?? A ješte mám hard disk 1tb Seagate zkousel jsem i jeho překontorlovat v HD TUNE vadne bloky nemá ale hlásí mě v HEALT : (05) Reallocated Sector count -status :warning nevim co to znamená ...jestli se blízí konec disku a bylo by lepsi radeji už reklamovat ?
muze me nekdo poradit cim by to mohlo byt? moc moc diky Petr
Zoidik (1405)|27.6.2011 11:58
Resetnul jsi BIOS když je zřejmě chyba v něm? Být tebou tak koupím nový zdroj ať to máš zapojené vše jak má být a grafika ať má taky co papat.Problém by v tom teoreticky být mohl.
line666 (4)|27.6.2011 12:05
jako myslýš resetnout pinem na desce ?? zkusim to,zdroj sem zkousel i druhy zdroj ale taky to delalo akorat fakt nevim jestli je potreba to 8 pinove napajeni ...ale zase si říkam kdyz pc jede ve windows hodiny bez problému i hry na staršim fortronu tak by tomelo byt ok..... akorat to restrtovani pr nabihani je hlavni problém. pameti v biosu mam nastavene na auto (vždycky se me tam automaticky nastavi fregvence 1333 ale ja mam 1600 pameti tak sem nastavyl 1600mhz . jeden technik me poradil abych prehral novy bios ,stahnul jsem ho ze stranek gigabyte ale neivm co s tim ???jsou to 3 sobory ale nejdou spustit ve window asi je k tomu potreba utlita od desky na cd. ted sem našel na strankach gigabyte utilitu Touch BIOS a ješte je tam jen Bios ...???
DrZelenka (2491)|27.6.2011 12:23
Moc jsem to nepobral, ale pokudvím, tak Sandy Bridge podporuje pouze 1333Mhz paměti (vyšší frekvence jsou dílem desky). Nastav tam auto a uvidíme co se stane.

Btw ten zdroj bych vyměnil za něco pořádnýho, i kdyby byl v pořádku.
Zoidik (1405)|27.6.2011 12:32
Ano, tím pinem na desce. Jaký jiný zroj jsi zkoušel? Pokud je na desce 8pin napájení pro procesor, tak tam z nějakého důvodu je. Jak dlouho jsi něchal běžet ty testy pamětí? Problém může být v nich. Na fash biosu bys měl mít všechno v tom balíku co jsi stahnul od GB. Mělou by to jít Touch BIOS. Ale bacha ať si něco nezmršíš, Jestli ti spadne nebo zamrze, budeš mít veselo... Pokud padá nastavení pamětí, možná by neškodilo lehce zvednout napětí
line666 (4)|27.6.2011 12:57
Ten druhý zdroj jsem zkoušel nejaky který jsem mel po ruce 300 bestec je to zdroj Z orohinal HP PC. VÍM chtělo by to samozřejmě nejaky lepší zdroj tak 500w ...ale momentalne nemam. jinak ten fortron na minule sestave i3 1156 chodil bez problemu . Paměti deska podporuje az přes 2000 mhz .zkoušel jsem to dávat na 1333 ale bylo to stejný . ted jsem provedl upgrade biosu na posledni verzi F4 vše proběhlo v pohode ...tak snad už to bude chodit uvidim.. Jinak ty paměti jsem testoval asi 12 hodin mem testem a v pohode zadna chyba ...pametima to určite nebude pač jsem zkoušel i jine mam jeste doma Kingston 2gb 1333 a a -data 1gb 1333 a taky bez chyby . Nejvic me vrtá ten 8 pin na desce k procesoru přeci jen ta i5 2500 k je dost vykona ...nevim . Ale kdyby by la špatná deska tak b y to určite padalo ve windows ale oo to šlape ok i po nekolika hodinach hry vsechno teploty ok. nepada to..
A ješte by me zajímalo jesl přijdu o dual channel kdyz pouziji ty 2x2 gb kingston hyper x a k tomu ješte tu jednu kingston 2gb a A-data 1 gb ?to uz asi nepojede dual ze?? kdyz tam dam jednu pamet mensi velikosti ?? (že bych měl 7 gb :) a vyuzil bych je. sice bych je musel zrejme nastavyt na 1333 ale oproti 1600 bych to asi neznamenalo drasticke snizeni vykonu ne?
DrZelenka (2491)|27.6.2011 13:40
Memtest jsi použil ten, co se musí vypálit na CD/flash, nebo jsi pustil nějakou pochybnou verzi přímo z windows? Radši použij GoldMemory a otestuj to po 1 (4GB goldmemory dělaj problémy).

Bez výměny zdroje za něco vhodnýho (aspoň na otestování) tu můžem řešit cokoliv a nakonec zbytečně.

A zkus prosím psát srozumitelněji - rozděluj text líp na jednotlivý věty a odstavce, nepiš to tak jak ti to vypadne z hlavy.
line666 (4)|27.6.2011 13:56
ano memtest jsem testoval z boot cd ,dobře zkusím to po jedné v gold mem. S tou pamětí souhlasím nekde jsem četl že radeji se i ochudit o dual channel ale zato mít víc pameti .pry rozdil mezi dual a single je minimalni .díky . jj chtelo by to ten zdroj pořádnej. Měl jsem vyhlídnutý Arctic cooling 550R ,jde mě hlavně o co nejtižsí provoz !PC používám převázně v dom. nahrávacím studiu a sledování filmů v noci. ale bohužel jsem se dočetl že ten arctic mám ne jeden z nejtižších ale má taky jen 4 pin napajeni na procesor...a krátké kabely to je škoda protože mám velkou case Fractal design XL a tam je zdroj dole . našel jsem nejaky prodlužovací kabely na Czech computer od AKASA ale docela drahy .