nejde zapnout pc - i7 a Asus P8P67
Zdravim,
predevcirem se mi z niceho nic nenajel komp.
HW : cpu i7 - 2600k, mobo - Asus P8P67 PRO, RAM Corsair 2x4GB DDR3 2000MHz, zdroj fortron 600W, dalsi dily nedulezite
Zvlastni je, ze se komp vubec nerozbehne, resp. jen problikne (cuknou vetraky a problikne dioda), tot vse.
Predtim jel od brezna bez problemu, predevcirem zustal viset na vypinani, pri aktualizacich win.
Vypnul jsem to a rano se uz nerozjel.
Vse jsem odpojil, krome ram a cpu jsem v kompu nic nenechal. ram jsem otestil v ruznych slotech i po jednom ks, ale bez vysledku a patrne by stejne nemela mit vliv, jelikoz je na mobo kontrolni dioda, ale na kontrolu pameti vubec nedojde, pc se proste vypne hned.
Zdrojem to neni, testil jsem jiny. Grafikou take ne, testil jsem jinou.
Divne je, ze po odpojeni napajeci vetve 8-pin EATX 12V se vetraky normalne rozbehnou.
Osobne bych tipoval spatnou desku (vadne cpu jsem snad jeste nevidel), akorat me zarazi to, ze se nerozjedou ani vetraky - s tim jsem se jeste nesetkal (resp. jen u vadneho zdroje)
Nevite nahodou nekdo co s tim, pripadne zda muze byt vadne i to cpu ?
diky
predevcirem se mi z niceho nic nenajel komp.
HW : cpu i7 - 2600k, mobo - Asus P8P67 PRO, RAM Corsair 2x4GB DDR3 2000MHz, zdroj fortron 600W, dalsi dily nedulezite
Zvlastni je, ze se komp vubec nerozbehne, resp. jen problikne (cuknou vetraky a problikne dioda), tot vse.
Predtim jel od brezna bez problemu, predevcirem zustal viset na vypinani, pri aktualizacich win.
Vypnul jsem to a rano se uz nerozjel.
Vse jsem odpojil, krome ram a cpu jsem v kompu nic nenechal. ram jsem otestil v ruznych slotech i po jednom ks, ale bez vysledku a patrne by stejne nemela mit vliv, jelikoz je na mobo kontrolni dioda, ale na kontrolu pameti vubec nedojde, pc se proste vypne hned.
Zdrojem to neni, testil jsem jiny. Grafikou take ne, testil jsem jinou.
Divne je, ze po odpojeni napajeci vetve 8-pin EATX 12V se vetraky normalne rozbehnou.
Osobne bych tipoval spatnou desku (vadne cpu jsem snad jeste nevidel), akorat me zarazi to, ze se nerozjedou ani vetraky - s tim jsem se jeste nesetkal (resp. jen u vadneho zdroje)
Nevite nahodou nekdo co s tim, pripadne zda muze byt vadne i to cpu ?
diky
[quote=lemplik] Divne je, ze po odpojeni napajeci vetve 8-pin EATX 12V se vetraky normalne rozbehnou.[/quote]
A po rozebehu neco pipa nebo se to jenom roztoci a to je vse? A kdyz zapojis jenom 4-pin tak je to taky mrtve?
[quote]vadne cpu jsem snad jeste nevidel[/quote]
[OT]Tak to jsi toho zase tolik nevidel, resp. jsi mel stesti.[/OT]
A po rozebehu neco pipa nebo se to jenom roztoci a to je vse? A kdyz zapojis jenom 4-pin tak je to taky mrtve?
[quote]vadne cpu jsem snad jeste nevidel[/quote]
[OT]Tak to jsi toho zase tolik nevidel, resp. jsi mel stesti.[/OT]
[quote=zsdx;458582]A po rozebehu neco pipa nebo se to jenom roztoci a to je vse? A kdyz zapojis jenom 4-pin tak je to taky mrtve?
[OT]Tak to jsi toho zase tolik nevidel, resp. jsi mel stesti.[/OT][/quote]
jo pri zapojeni jen 4pinu je to mrtve stejne jako u 8mi pin.
S pipanim bez 4/8pinu ted nejsem schopen rict, zjistim odpoledne, nicmene bez 4/8mi pin to tak jako tak neni schopne provozu, nemylim-li se.
[OT]Tak to jsi toho zase tolik nevidel, resp. jsi mel stesti.[/OT][/quote]
jo pri zapojeni jen 4pinu je to mrtve stejne jako u 8mi pin.
S pipanim bez 4/8pinu ted nejsem schopen rict, zjistim odpoledne, nicmene bez 4/8mi pin to tak jako tak neni schopne provozu, nemylim-li se.