7600GT nebo x1950GT/Pro?
mám takový dotazík, jakožto zaujatý člověk, který neustále upřednostńuje graf karty od Leadteku(a asi bych si od nich koupil i ledničku, kdyby jí dělali :-)), mám opět sestavovat známému sestavu, ale má krapet našlapaný rozpočet, talže bych se chtěl zeptat, jestli by jste v sestavě použili
ATI Radeon X1950 PRO 256MB, PCI-E ; 3693,- Kč
ATI Radeon X1950 GT 256MB, PCI-E ; 3582,- Kč
Leadtek Winfast PX7600 GT Extreme 256MB, PCI-E , 3534,-
no já bych tam vrazil toho leadteka a asi bych víkonostně nespadl, ale zase má šps 128b, kdežto ty atiny 256b, zase větší rychlo gčipu a gpamětí. no tak nevím
ATI Radeon X1950 PRO 256MB, PCI-E ; 3693,- Kč
ATI Radeon X1950 GT 256MB, PCI-E ; 3582,- Kč
Leadtek Winfast PX7600 GT Extreme 256MB, PCI-E , 3534,-
no já bych tam vrazil toho leadteka a asi bych víkonostně nespadl, ale zase má šps 128b, kdežto ty atiny 256b, zase větší rychlo gčipu a gpamětí. no tak nevím
porovnáváš prakticky neporovnatelné:) -je pěkné mít takové sympatie k jedné značce, ale vyhodit dneska takovéto peníze za 7600GT je doslova bláznovství. Takže doporučuji toto: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a nebo toto: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] -což je pouze podtaktovaná 7600GT. Leadteku bych se teď opravdu vyhnul, nenabízí Ti zkrátka to, co hledáš, bohužel:turtle
edit: Pár grafů např. z AnandTechu Ti poví víc: http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2864&p=4
...X1950GT prakticky považuj za x1950Pro
edit: Pár grafů např. z AnandTechu Ti poví víc: http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2864&p=4
...X1950GT prakticky považuj za x1950Pro
Koupit cokoliv jineho nez ATI Radeon X1950Pro (GT) v teto cenove kategorii je IMHO pekna blbost a kamarad by ti nejspis nepodekoval...A to konstatuji jako zaprisahly podpurce nVidie a i znacky Leadtek (od dob 6600GT nemam nic jineho nez nVidii od Leadteku)
No tak se mi potvrdilo to co jsem chtěl stejně udělat. No já jsem u leadteku od 350xt nebo jak se to jmenoval a už jsem jich měl opravdu dost a spokojenost byla, jen poslední dobou mi připadá, že jím nějak odchází poměr cena/výkon. Děkuju za vyjádření.
[quote=Smeli]Jedině X1950Pro/GT, ale od jiného výrobce[/quote]
Kolega dává do sestav například tohle: http://shop.mhcomp.cz/product.php?productid=1006792&cat=2091&id_catalog=1&
Xpert Vision patří mezi nejlevnější výrobce, ale zpravidla mívá v nabídce velmi pěkné kousky HW. Problém je s občas horší dostupností na našem trhu. Jinak nevím, co kromě Sapphiru s nepříliš vyšší cenou. -přeci jen, ATI není můj kousek chleba:turtle
apropó, upraven nadpis tématu
Kolega dává do sestav například tohle: http://shop.mhcomp.cz/product.php?productid=1006792&cat=2091&id_catalog=1&
Xpert Vision patří mezi nejlevnější výrobce, ale zpravidla mívá v nabídce velmi pěkné kousky HW. Problém je s občas horší dostupností na našem trhu. Jinak nevím, co kromě Sapphiru s nepříliš vyšší cenou. -přeci jen, ATI není můj kousek chleba:turtle
apropó, upraven nadpis tématu
Mno, tak tohle je kousek který bych bral - jinak kromě sapphiru se vyplácí Asus, ale je potřeba hledat v shopech
Pokud chces neco kolem 3600kc tak 8600GT OC edice Gainward..600/1600..leckde slape na paty 1950PRO..Oblivion,Stalker
Proč OC edice? -nestačí normální 8600GT přetočit a koupit si ji třeba s pasivem? - pasiv se může vždycky ofukovat nějakým tichým ventilátorem, když by bylo potřeba (jako že bude potřeba): [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Podle mě, každá korunka dobrá:)
8600 (samozřejmě ani 7600) bych ale nekupoval, pokud bych se nechystal na OC.
Podle mě, každá korunka dobrá:)
8600 (samozřejmě ani 7600) bych ale nekupoval, pokud bych se nechystal na OC.
mel jsem 7600gt Asus ( resp. stale mam a prodavam kdyby mel nekdo zajem..) a vymenil jsem ji za x1950pro .. narust vykonu je znat, alespon co jsem mel moznost vyzkouset par her (DoomIII, NFS carbon, AA, ) . pokud mas lcd s uhloprickou 20 (muj pripad) ci 22 a vyse a chces hrat v nativnim rozliseni tak ber x1950pro/, jinak by ti mela stacit 7600gt, ikdyz novou urco nekupuj, ta se za tu cenu nevyplati, spis se poohledni po bazacich
V DX9 není nad X1950, tady zrovna bych šel do 1950 PRO 512 MB (Palit) http://www.patro.cz/p/objects/1074657666.html pže když koupíš ještě lepší chladič a trochu přetočíš tak bude best za slušnou cenu...
Kazdopadne 1950pro ... tady ji maji levne ... http://www.100giga.cz/?Mode=Sti&StiId=30834
[QUOTE=Pavel Boček;49870]V DX9 není nad X1950, tady zrovna bych šel do 1950 PRO 512 MB (Palit) http://www.patro.cz/p/objects/1074657666.html pže když koupíš ještě lepší chladič a trochu přetočíš tak bude best za slušnou cenu...[/QUOTE]
Ja sa tieš prikloním k tomuto názoru :thumb lepší chladič tomu neuškodí a pretočiť, výledkom bude dobrá a tichá GK.:D:D
Ja sa tieš prikloním k tomuto názoru :thumb lepší chladič tomu neuškodí a pretočiť, výledkom bude dobrá a tichá GK.:D:D
Kurňa, co chcete na tu od Palitu cpát za lepší chladič?
Vždyť ta má dost schopnej v základu - tichej, výkonnej..
Vždyť ta má dost schopnej v základu - tichej, výkonnej..
[QUOTE=meeee;49918]Kurňa, co chcete na tu od Palitu cpát za lepší chladič?
Vždyť ta má dost schopnej v základu - tichej, výkonnej..[/QUOTE]
prej je to naopak hlučná potvora :) a zabírá moc místa :cool:
Vždyť ta má dost schopnej v základu - tichej, výkonnej..[/QUOTE]
prej je to naopak hlučná potvora :) a zabírá moc místa :cool:
Tam můžeš stáhnout otáčky a pořád chladí slušně.
To místo beru, ale co tam chceš narvat menšího?
Nevím o ničem menším, co by X1950 pořádně uchladilo a zároveň nezvedlo pořádně teploty ve skříni.
Nevím o ničem menším, co by X1950 pořádně uchladilo a zároveň nezvedlo pořádně teploty ve skříni.
[quote=Pavel Boček;49870]tady zrovna bych šel do 1950 PRO 512 MB (Palit) http://www.patro.cz/p/objects/1074657666.html pže když koupíš ještě lepší chladič a trochu přetočíš tak bude best za slušnou cenu[/quote]
Ten chladič je naprosto geniální, jeho výměna by byla ta největší blbost
Souhlas s meeee
Ten chladič je naprosto geniální, jeho výměna by byla ta největší blbost
Souhlas s meeee
[QUOTE=tgfh;49928]Ten chladič je naprosto geniální, jeho výměna by byla ta největší blbost
Souhlas s meeee[/QUOTE]
pro mě za mě ho tam klidně nechte :) ale přetočit určitě :thumb
Souhlas s meeee[/QUOTE]
pro mě za mě ho tam klidně nechte :) ale přetočit určitě :thumb
[quote=meeee;49925]Tam můžeš stáhnout otáčky a pořád chladí slušně.
Nevím o ničem menším, co by X1950 pořádně uchladilo a zároveň nezvedlo pořádně teploty ve skříni.[/quote]
To je dobrá otázka:notsure ... :idea voda [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Nevím o ničem menším, co by X1950 pořádně uchladilo a zároveň nezvedlo pořádně teploty ve skříni.[/quote]
To je dobrá otázka:notsure ... :idea voda [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
No kdyby jsi tam pořídil 1950GT a nataktoval, tak máš stejny vykon jako u verze PRO, ale jelikož je tam takovej malej vykon, tak ber 1950PRO
nebo kup x1950pro Ultimate od Sapphire - uz je lehce nataktovana od vyrobce a navic ma kvalitni tiche chlazeni Zalmann
V této cenové relaci jednoznačně X1950 PRO, 7600GT je horší, popřípadě zvaž 8600GT, dá se přetaktovat na model 8600GTS za 5t Kč a má podstatně lepší technologie než ATI X1950Pro (video akcelerace, velice tichá - běžné je pasivní chlazení, nízká spotřeba, lepší ovladače pro Windows i Linux, DX10)..
Kupoval jsem 8600GT pro 9letou dceru, a je to úžasná karta na svoji cenu. Ve 1280x1024 zvládá libovolnou hru co hraje na max (Civilization IV, Age of Empires 3, The Sims 2, HOMAM V, atd.).
Kupoval jsem 8600GT pro 9letou dceru, a je to úžasná karta na svoji cenu. Ve 1280x1024 zvládá libovolnou hru co hraje na max (Civilization IV, Age of Empires 3, The Sims 2, HOMAM V, atd.).
[QUOTE=radekhulan]...Ve 1280x1024 zvládá libovolnou hru co hraje na max (Civilization IV, Age of Empires 3, The Sims 2, HOMAM V, atd.).[/QUOTE]
Eh, tak půlku z toho zvládne i moje karta na max. :stupid
Pokud chce výkon, tak 1950, pokud chce video, 2600
Eh, tak půlku z toho zvládne i moje karta na max. :stupid
Pokud chce výkon, tak 1950, pokud chce video, 2600
[QUOTE=Pavel Boček;50754]Pokud chce výkon, tak 1950, pokud chce video, 2600[/QUOTE]
Viděl bych to jinak - pokud chce trošku výkonu navíc, hluk, žádnou akceleraci videa, špatné ovladače peo Win i Linux a vyšší spotřebu, poté X1950Pro, pokud chce sice mírně méně výkonu v DX9, ale lepší technologie, dokonalé ovladače, pasivní chlazení, akceleraci videa, tak poté jednoznačně NVIDIA 8600GT(S).
ATI 2600 je pasé, ATI obecně u 2xxx má někdy dobré a někdy velice špatné výkony, průměr vyjde uspokojivě (tedy mírně hůře než NVIDIA), ale člověk nehraje průměr, hraje konkrétní hry. A zde zásadně vede NVIDIA v tom, že její výkon je neustále dobrý. Ovladače ATI je jeden velký průser...
Viděl bych to jinak - pokud chce trošku výkonu navíc, hluk, žádnou akceleraci videa, špatné ovladače peo Win i Linux a vyšší spotřebu, poté X1950Pro, pokud chce sice mírně méně výkonu v DX9, ale lepší technologie, dokonalé ovladače, pasivní chlazení, akceleraci videa, tak poté jednoznačně NVIDIA 8600GT(S).
ATI 2600 je pasé, ATI obecně u 2xxx má někdy dobré a někdy velice špatné výkony, průměr vyjde uspokojivě (tedy mírně hůře než NVIDIA), ale člověk nehraje průměr, hraje konkrétní hry. A zde zásadně vede NVIDIA v tom, že její výkon je neustále dobrý. Ovladače ATI je jeden velký průser...
[QUOTE=radekhulan]...[/QUOTE]
No, NVIDIA na tom zázrečně taky není, stále řeší vlastní prů*ery s ovladači (hlavně u GF8800), což taky prodlužuje dobu vydání nových grafik. Mluvil jsem stejně, DX10 rulezz atd., ale pak jsem viděl testy a to je REALITA. Navíc většina nových her bude stále na DX9, DX10 karty má menšina a díky politice MS čím dál tím víc studií bude prostě čekat a zatím všechno bude na DX9. Takže pokud hry, tak 1950, pokud video a občas hry tak 2600/8600 (je to fakticky jedno, 2600 má problém s AA).
No, NVIDIA na tom zázrečně taky není, stále řeší vlastní prů*ery s ovladači (hlavně u GF8800), což taky prodlužuje dobu vydání nových grafik. Mluvil jsem stejně, DX10 rulezz atd., ale pak jsem viděl testy a to je REALITA. Navíc většina nových her bude stále na DX9, DX10 karty má menšina a díky politice MS čím dál tím víc studií bude prostě čekat a zatím všechno bude na DX9. Takže pokud hry, tak 1950, pokud video a občas hry tak 2600/8600 (je to fakticky jedno, 2600 má problém s AA).
boj 7600 vs 1950 je jednoznacne pro 1950...dyt 1950GT to natre 7600GT s prstem v nose...koukni na naky testy...jedinej duvod proc kupovat 2600xxx je video...jinak nema smysl...128bit sbernice...DDR4 (u nekterych modelu) a dx10 (tomu se smeju u ty karty do dnes) je akorat reklamni trik...8600GT je predrazena parodie a ze se dostane na gts je mozny...to nevim ale porad se dostane max +- na 1950gts...takze si myslim ze 1950GT je paradni volba pac se dostanes hrave i pres uroven 1950pro. tim je vyresena karta...akorat je karta docela hlucna...doporucuju poridit GT verzi s chladicem acceleo a dotaktovat na pro...ticho a vykon za +-3000 a nebo sehnat kartu od palitu, ktera ma jiz kvalitni chlazeni na sobe :-)