Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Selhání PC

jeromme (4)|1.7.2011 06:56
Ahoj, nevím jak začít - počítač mám desku Asus P5B, dvoujádrový procesor, 6GB RAM, grafiku Zotac 9500GT, win 7 (64bit). Před dvěma dny se mi během práce udělaly přes monitor červené vlnky, monir začal žlutozeleně blikat a kousnul se systém. Hned naskočila modrá obrazovka tak na 1 vteřinu, pochytil jsem akorát hlášku že selhal hardware a bylo to pryč. Do normálního systému se většinou nedostanu, v 90% to skončí hned modrou hláškou, v systému se to vždy kousne. V nouzovém režimu mám skoro vždysky červené vlnky přes obrazovku, v systémových informacích se nedá zjistit, co selhalo ... paměti jsou podle testu v pořádku (ale testoval to jen win), jinak píše o nějakých selháních při zavádění systému, ale nic o hardware. Zkusil jsem spustit systém z CD, také se hned udělaly ty pruhy přes obrazovku. Když zapnu počítač, žádné pípnutí. Nesetkal jste se někdo s něčím podobným? Nevím, zda je to grafikou, procesorem nebo deskou ... díky za každou radu. Jinak počítač jsem otevřel, vyčistil, všechno jede ...
StD (1963)|1.7.2011 07:43
No já bych začal (vylučovací metodu) tou grafikou - zkusit to s nějakou jinou.